Всичко за етеричните масла -тема 2

• 40 695
  • 368
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте как да си избера Дифузер? Гледам в момента в магазин златна рибка Makeda, но никъде не пише разликите между видовете?

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 04:11 от Елена 6

# 346
Вид (принцип на дифузията), кубатура на помещението, режим на работа, ефективност (дифузионен поток), цена - качество. Това са критериите за избор, а за да изберете, трябва да ги тествате, освен ако не се доверявате  на конкретна марка.
Напоследък се предлагат и т.нар небулайзери, които работят без вода. Трябва много да се внимава с тях, поради риска от свърхчувствителност и алергични реакции.

# 347
  • София
Здравейте как да си избера Дифузер? Гледам в момента в магазин златна рибка Makeda, но никъде не пише разликите между видовете?

В момента Етерим имат много хубави оферти.Наскоро взех голям дифузер - Марбъл, с доста добро изпарение и светлини. Освен този имам още 4 различни марки и модели и за мен лично по-големите модели с 300 и 500 мл вода са много по-удачни от тези със 100 мл. Доволна съм от етерим, имам два. Разбира се може да вземете и по-малък. Наистина зависи колко голямо е помещението.

# 348
Весела Коледа.Подариха ми .Някой има ли този модел
https://www.makeda.bg/product/ultrazvukov-difuzer-za-aromaterapiya-nordic-300ml
Отстранява ли се кафевия капак отгоре ? На опаковката има нарисувано ,че се маха , но не виждам как ще стане ?

# 349
Обикновено са без механизъм само се повдигат. Опитай със цялата външна част.

# 350
Според това трябва да завъртите капачето обратно на часовниковата стрелка

# 351
Маха се със завъртане тази, бялата част, капачето е отдолу, то се повдига за да се налее вода. Поне моят е на този принцип, на същата марка е.

# 352
  • София
С какво мога да заглуша миризмата (или разсея), понеже го ползвам за тяло като база...и не е най-приятната миризма. Нещо не толкова силно.
Synchrobase Duo Базов крем с млечна киселина и урея

# 353
Цитруси - лимон, грейпфрут, див портокал, лайм.
Аз бих добавила палмароза или роза.
Не всичко заедно, разбира се Simple Smile

# 354
Има ли използвали за вътрешен прием маслата на Botalife. Качествени ли са или да търся друга марка ?

# 355
ЕМ могат да се прилагат вътрешно в няколко аспекта:
- клиничен (клинична ароматерапия), съгласно принципите на фармакотерапията назначаваме перорален прием, съчетано с други медикаменти или самостоятелно;
- превенция и профилактика, например 1-2 капки цитруси във вода
В зависимост от целта на приема и възрастта на пациента, преценяваме в какъв диапазон на качеството на продуктите можем да се вместим. Черният кимион на споменатия от Вас производител е много популярен в пациентските среди, указаната дозировка на опаковката обаче не е вярна.
Писах Ви лс, ако решите да Ви помогна насочено.

# 356
Наскоро открих ароматизирането с пръчици и етерични масла.
Имам няколко, но доколкото разбирам, трябва да си купя базова течност, в която да сложа етеричното масло?
Намерих една в сайта на Candle Wax - База за арома дифузер с пръчици - Augeo® Clean Multi. Ползвали ли сте такава?

# 357
Здравейте!Някой може ли да сподели мнение за продуктите на Етерим?Поръчах няколко масла и дифузер от тях ,чакам ги да пристигнат и се чудя дали са ок!

Здравей! Аз също ползвам продукти на Етерим и съм с много положителни впечатления – маслата им са с приятен аромат и са качествени, а дифузерът работи отлично. Например, лавандуловото масло е едно от любимите ми – използвам го вечер, добавям го в дифузера и релаксирам. Лимоновото масло също е страхотно – действа ободряващо и освежава въздуха. Надявам се и твоите продукти да те зарадват! Ако имаш въпроси – питай, с удоволствие ще споделя още! 😊

# 358
Момичета, от къде си набавяте рецепти с етерични масла. Аз, когато търся все излизат варианти, но не винаги е описано подробно как се прилагат и колко често. Вероятно не търся на правилните места. Ако има някой по-информиран ще съм благодарна за информация.

# 359
Рецепти за какво точно ти трябват, защото има най- различни с лечебна насока, козметична и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт