ДЕКЕМВРИйчето на мама и на татко в корема още спинка сладко-сладко!

• 19 589
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Alex_ Shu, danielad, mama -shusi и всички в района на Трета градска, препоръчвам ви д-р Найденова: тя е моята детска лекарка, а сега е детски лекар на моя племенник- 7 месечно бебче, което имаше проблеми: сега го лекуват с антибиотик.
Ще я проуча и Найденова в такъв случай,обаче мен точно от това ме е страх-да не е от старата школа-да дава антибиотици,да ми обяснява да давам вода smile3511Чувствам че ще имам проблеми с педиатърките,докато намеря точната ConfusedАз съм много против антибиотиците,не съм пила от 5-6 години и хич не ми се ще при най-малкия проблем да ми изписват антибиотик за бебо Crossing ArmsSoseress честит рожден ден и най-хубавия подарък декември да получиш

# 166
Здравейте момичета!
Не съм влизала скоро във форума, че ме налегнаха едни ремонти и то неочаквани, които ми съсипаха здравето и не знам дали ще свършат докато родя....нищо че съм за 31.12. Може от нерви по-рано да тръгне, въпреки, че аз не искам по-рано...първия път родих на термин, нормално.
Някои от вас бяха повдигнали темата за вагиналните глобули 0 на мен ми изписаха Полижинакс и се оправих, но знам че е добре да се слагат и да се изчисти влагалището.
Ако решите да се срещаме някъде, моля пишете ми на лични, защото все не знам къде да гледам и търся информация.
Пожелавам на всички ни да устискаме до края, колкото и да ни е тежко и трудно - после вярвайте ми, не е по-леко Wink
Поздрави!

# 167
  • Русе
..Май няма да до4акаме ние декември.. Blush
Ей ,Весито стискай. Joy аз мисля че е нормално да усещаме болки тук и там.Нали бебчо се смъква надолу,притиска разни неща и нерви и т.н. И нас ни боли newsm45  Фалшиви тревоги БОЛ. Grinning
На мен нещо ми бавят матрачето smile3516 дано стане навреме.

SOSERESS newsm59

# 168

SOSERESS- Честит празник и най-хубавия подарък през декември.
Оле снощи така се ошашках #Crazy
 Като започнаха едни болки в кръста, поносими, корема ставаше един твърд, постоянно до тоалетната ходех.....викам си айде...! Че и мъжо нощна смяна аз сама ами сега? Реших да не се обаждам на никого да не притеснявам хората ами да изчакам малко. Към 5 сутринта заспах и в 11 скачам с мисълта,че съм родила-пипам си корема там е! Успокоих се! Говорих с мъж ми, разказах му а той  hahaha, почуствах се тъпо. Седя си и си мисля ами като настъпи момента и той е до мене и как искам да му вида физиономийката. Вече се усещам, че откачам, тази мисъл за раждането не спира да ме тормози. Успокоявам се с това, че малко остана. smile3503

# 169
  • сто акровата гора
Благодаря ви за хубавите пожелания момичета!  Hug
Да ви се връща както е казал народа  Joy
Разхождах се днес и ми беше едно слънчево и ведро, сега ще си почина, ще се понаглася и довечера ще поизлезем с приятели да се почерпим.
Опитвах се да докарам някоя красота, тортичка или нещо подобно, за виртуална почерпка, ама нещо не можах  newsm78
Ама вие все пак се чуствайте почерпени, ето  cook  а също и party023 пък ако някой иска може и  beer доки е казал че може по мъничко  hahaha
Погалете коремчетата от нас  Hug

# 170
  • sofia
 tedy_mishka , точно нощница трябва да е , за да може да се повдига лесно за проверката - стоиш без гащички и с лигнин след раждането. Нощницата с която ще раждаш трябва да е такава, че после да я прежалиш - или по-обикновена и евтина, или някоя стара от вкъщи, може да си я ползваш и после ако искаш, ако може да се изпере хубаво от кръвта.Другата ще ти е официалната Laughing за след раждането, за пред беболино Party и когато вече ще си с превръзки и шанса да се изцапаш е по-малък. Може и пижама вече, но за визитацията сутрин трябва да се преоблечеш пак с нощницата. Според мен е излишно да се изтипосваме с най-хубавите си пижами там, и халати, и сатени, както видях някои мамита в патологията. Прибори за хранене - задължително и чаша, там просто нямат такива. Чиния - по твой избор, чинии имат за основното ядене.Но супата я разливат в чашата ти, няма чинии за нея. Лекарства и помпа за кърма - по твое усмотрение.Ако имаш епизиотомия ще кажеш после да ти донесат разни неща-или отвара пт смрадлика, или Бивамицин спрей и т.н. За бебето ми казаха само за памперси, те ги обличали. Може да му вземеш и залъгалка(биба).Ами храната е средна хубост-ако не си много капризна, става. Важното е че е готвено,понеже не може да си все на бисквити и солети. В патологията няма проблем никакъв с посещенията,  но за родилното- и за теб е по-добре да идват само най-близък кръг роднини, тъй като бебето е при теб, а не да става панаир.От ВИП стая има смисъл в патологията, че е по-чиста и с баня и тоалетна. В родилното са правили ремонт, така че навсякъде е търпимо. Ти дори и да искаш ВИП стая, ако е заета няма как да стане, понеже тези стаи са 1-2, не повече.Ако родя преди теб ще дам пълен отчет, не се притеснявай Peace

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 16:38 от mama-shushi

# 171
  • София
Virginity и аз имам подобна остра болка от време на време, и точно там я усещам - горили са ми раничка на шийката на матката и не е като да няма чувствителност на това място Stop. Е, ще поболи, поболи още някоя и друга седмица и ще ни мине. Wink

За който се интересува от Майчин дом - София да знае, че трябва да се носи нощница/и/ и ако мислите да кърмите си вземете с копчета отпред! Аз по принцип с такова чудо не спя, но ще си купя и после ще ги подаря на майка ми.
Носете си чаша, вилица и лъжица - от нож няма нужда, защото там пържоли не сервират! Общо взето нещата, които трябва да се вземат са същите, които малко по-напред момичетата са описали за Тина Киркова с тази разлика, че трябва да се инвестира в закупуване на нощници. Close

И аз търся педиатър за бебка, но определено даването на антибиотик на бебе за мен е антиреклама, както и ранното захранване и даването на подсладена вода, вместо по-често кърмене за лекуване на жълтеницата при новородени например.

# 172
  • Бургас
Привет и от мен  wavey

soseress Честито ти ден ден мила,   hbday bdbaloni от здраве да не се отървете ти и цялото ти семейство, а за Декември ти си знаеш, пухкаво и сладичко бебче за радост на всички.

Аз току-що се прибирам от една дълга дълга рзходка и направо съм гроги,   sweating цял ден обикалям из града, като шемет без глава. Тръгнала съм по улиците с един списък и пазаря ли пазаря, чак унес ме хвана по едно време.
Такъв крос му направих по магазините, чак да не повярва човек, че след 4-5 дена влизам в деветия, като млада кобилка препускам нагоре-надолу. Ама на който му бил къс ума, му били дълги краката са казали хората.  newsm35
То това хубаво ама......... Емиииии никъде не го намерих тоя Лансинох да му се невиди, е** си и тъпия град, иде ми да  #2gunfire , аптекарките пък на всичкото отгоре ме гледаха, като изтрещяни  smile3556, че се наложи и да им обяснявам за какво служи и как се ползва, щото повечето не го бяха чували, абе мани, ужасия до шия.
Ама и хубави вести има де, споко няма само да мърморя -  сутринта ходихме да ни слушат тоновете, бебчо си е ОК, а още по-хубавото, е че и сега си беше на високо, т.е. не е тръгнал да си проправя път към изхода, ами кротичко си лежкундри.
Викам но докторката, нека си седи сега там де на топличко  preggo, ний за никъде не бързаме, той си знае малчугана, че не му  е сега времето за излизане. Пък и аз не съм влязла още в деветия, кошара нямаме..... нека си кротува. newsm10
Иначе се прибрах /както напоследък ми се случва/ пак с три торби уж необходими джунджурии, пък да видим.   newsm71 Купих нещица и на бебо, така че ако имам силички ще по нащракам малко и може да ги турна в албумчето, не че ще ви изненадам с нещо, щото не съм взела кой знае какво, ама така им се радвам, че искам да споделя радостта си с вас.
tsveta аз до последно си работих /до 45 ден преди болничния/ и сега паричките ми ги плаща работодателя, така е и по принцип, но идея нямам как стои въпроса при мамите, които са били безработни например.

Хайде отивам да се опна на легълцето  smile3524
Лека вечер желая и потъркайте коремчетата за поздрав.  txtloves

# 173
Вержи, категорично не са ви свързали някоя тръба като света Thinking . Ние сме втора зима с такова отопление и е жега навсякъде. Беше топло дори миналата година когато нямаше толкова радиатори, а сега е просто нямам думи - само за мойта студена кожа. Изолацията също е от огромно значение.И понеже спалнята ни е на по-високо още като изкачвам стълбите ме заливат топли вълни, нали топлото бяга нагоре и единствения начин да понижа температурата там е да отварям прозорци - бебо ще е там с нас и не искам да го разнежвам.
soseress, Честито! Скоро да те радва сладко бебче!  bouquet

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 18:36 от detelini

# 174
Ех, какъв хубав ден и май всички сте се възползвали, много се радвам!!!...  Hands Clap Hands Clap И аз така, днес търчах ама много...по задачки. ClanG, pontes, много хубаво беше, че се видяхме!!! (Между другото в дългия ми спискък от внезапно изкочили задачи, ако знаехте повече, дори бихте се учудили, че изобщо успях да дойда!)
Ние трите се видяхме и набърборихме в едно приятно заведенийце в Брезите ("Добро"), но за съжаление, магазинът, заради който организирах срещата .... беше затворен като че ли се изнасят оттам. Иначе много привлекателно изглеждаше на сайта. Интересно, дали ще го местят някъде, ще следим сайта. Та...така че нищо не успяхме да си купим, но аз на връщане успях да се сдобия най-после с една хубава нощничка с копченца отпред, българска, от едно магазинче, тип дюкянче като за цигари такова, на Гоце Делчев, от тези, дето обикновено ги подминаваме.  За 17,50 - то без пари направо. А пък тази от майка ми, която е 66 лв, на триумф, ми е бабешка на мене - едно прасковено с едно бие по врата..., а на всичкото отгоре ми е тясна в корема и огромна в раменете. Ама няма да й казваме.   Wink

А по времето, докато аз си щъках по задачки и си бъбрех сладко с Pontes и ClanG (много са им сладки коремчетата!!!), бях зарязала вкъщи една женичка да ми  clean clean clean newsm79 wash 1dishes newsm55 hang и сега като се върнах - диша се спокойно...

danielad, моля ти се, като намериш подходящо име, пиши ми, аз също съм МНОГО ПРОТИВ антибиотици, много съм си патила като дете от тях и съм категорично против тях, намирала съм много-по ефикасни начини за лечение и оздравяване напоследък, така че...

magesta, ако искаш другата седмица може да се видим тук някъде в Красна поляна и да те заведа до магазинчето. Намира се точно до пазара - просто на самия пазар има и една двуетажна сграда, не блок, която е търговски център. Магазинчето е на първия етаж. Много близо е до бул. Несторов, т.е. където минават 83, 72 и 11.

soseressnewsm59  Gift newsm67 - бъди много здравичка и да родиш лесно едно прекрасно съкровище!

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 19:16 от Sarra

# 175
  • Варна
ух значи не съм само аз дето съм се търкаляла по пътищата днес  Mr. Green
освен всичко друго, ходих и до пазара на проучване и купих 4 чифта бодита с ританки,обикновени за отдолу -всичко 18лв Wink

bla_bla  я кажи за раничката че и аз имам , ще ми я горят след раждането  Thinking

detelini блазе ви при нас са объркали 100% реда защото топлото минава първо по пода (и там остава май  Rolling Eyes ) и последно през бойлера  Close

а,да минах и през нас да си изровя от гардероба бархетните нощници дето баба ми подарява всяка коледа Simple Smile с учудване намерих само една...явно другите съм ги хвърлила Simple Smile и две памучни,пазарски мммм чудни само да ги оплескаш с кръв и с кеф да ги хвърлиш после Simple Smile

# 176
magesta, сега виждам и това http://www.family-bg.com/catalog/prX_1868.htm, кошарката е н 140 лв цена, а ако ти трябва и нещо друго, таксата за доставка е 2,50 общо.
Някой купувал ли е от този сайт!? newsm78 #Crazy

# 177
Хелоу отново Wink.
Не че ви агитирам за моята лекарка, но малкият наистина беше много зле, имаше супер висока утайка и яката го беше закъсал и ми направи впечатление, че не му предписа някакъв широкоспектърен антибиотик, а Зинат Peace.
Иначе, то е ясно, че всеки си решава, никой доктор не може да ти каже как да си гледаш детето, но супер се заблуждавате ако си мислите, че някоя непозната лекарка ще ви лекува по- различно.. А и си мисля, че то най- вече си зависи от детето- когато бяхме малки с брат ми , беше някакъв ужас- не подлежахме нито на каляване (резултат от него- моментална бронхопневмония), нито на лечение при по- тежки болести (защото я побърквахме майка ми- докторката като ни видеше от далече и-  "абе, пак ли сте болни") -с друго, освен с антибиотик- просто ни мъчеше същата тая лекарка по седмица с друго и накрая пак до антибиотик опирахме (е, не, като поддържаш 38.5-39 цялата седмица Rolling Eyes).
Та така- за мен най- важното е доверието в лекаря. Иначе всеки си решава сам... Hug

# 178
 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН SOSERESS   bouquet Да си жива и здрава и скоро да се радвате на едно малко и сладко бебенце  Hug

Verginity малеее, дано няма проблеми с тая печка, иначе кво ще правим, трябва бебо да го гледаме в кухнята   Crazy Вержи успех и късмет да си получиш парите навреме  Praynig

Simple Smile

# 179
Вержи, ще обясня защо смятам че нямаш нерви там...
Нали ме вързаха с конец (серклаж), точно там се слага. И при двете ми деца отивам в болницата, защото виждам кръв по бельото - оказва се че имам 4 см. разкритие и конеца понеже е стегнат е започнал да прерязва шийката. Но не се усеща нищо! Питах доктора - как така не съм разбрала че нещо става (4 см. не е малко) и той това ми отговори - че там няма окончания и затова. Освен това са ми горили и раничка преди години - нищо , едно леко парене и мирис на изгоряло, нито упойка, нито нищо не усещаш.
И също прекарай камила през иглено ухо, и после питай иглата как се е чувствала...

Общи условия

Активация на акаунт