Пътят към мечтаното бебе

• 446
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте на всички. Обръщам се към вас с молба за съвет, помощ и подкрепа, а защо не и за отговор на някой въпроси. На 22 години съм, с мъжа ми правим опити за бебе от 2 години, досега неуспешни. Посещаваме репродуктивен специалист от няколко месеца. Проблемите при мен са поликистозни яйчници, Хашимото и диабет тип две в следствие на поликистозата. Лекувам се с л тироксин 125мг. , Глюкофаж по 2табл на ден, инофолик, кистоп и пизона. Преди около месец доктора ме подложи на процедурата трансвагинална лапароскопия, упояват те за около час и извърши дрилинг на яйчниците ми. При преглед преди самата процедура той видя фоликул 22мм. Когато отидох на преглед след около седмица на ехограф той видя, че се е спукал, следователно съм получила спонтанна овулация. Дотук добре, каза ми след няколко дни да очаквам менструация, лигавицата на матката беше удебелена, видя се жълтото тяло, но вече минаха 5 дни, в които имам само болки ниско долу без никакво зацапване или признак за настъпваща менструация. Трябваше да започна стимулация с кломифен на 3ти ден от МЦ, но такъв не настъпва. Въпросът ми към вас е възможно ли е след тази трансвагинална лапароскопия и дрилинг на яйчниците да са проработили и да съм забременяла? Нормално ли е да ме боли ниско долу в началото на самата бременност? Нали уж след като е минала овулацията със сигурност трябва да ми дойде цикъла ....изгубих се някъде, очаквам вашето мнение.... благодаря

# 1
Направете си тест за бременност, ако имате закъснение. Не мога да се ориентирам от поста ви за хронологията, пишете преди месец са ви правили лапароскопия, после след седмица, че е видяна овулация, а после, че са минали 5 дена оттогава...

Овулацията при редовен цикъл от 29 дена е около 14 дена преди менструация, но това е при липса на проблеми. Винаги има възможност да сте бременна, но само от болки не може да се прецени.

# 2
Защо не направите консултация с лекуващия лекар? Той е дал някакво лечение при едни обстоятелства, сега са други.

Общи условия

Активация на акаунт