Отговори
# 120
Делото на Джейлин приключи с донесените от Ерен изследвания - гилзата е от същия пистолет с който е убит Енгин. С неговата кръв.
Съдията каза да продължи разследването за Ниязи, Джейлин се освобождава, затова Ългаз ще се връща прокуратурата.

Ългаз винаги и от всеки защитава Джейлин и в този смисъл е изречението в йозета - Ще може ли Ългаз като разбера тази нова информация, която може да промени изцяло процеса, да защитава Джейлин със същата вяра и доверие, както в първия ден.
Да, така са го написали, заблуждаващо, сякаш делото за Джейлин не е приключило.
Ето хубавецът, който интервюира Джейлин след делото. Кога Енгин му е дал флашките /ще има още/ и как го е инструктирал да действа, в случай че бъде убит - предстои да разберем.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 22:33 от LU4IQ

# 121
  • Кърджали
Върнах се да видя  точно решението на съдията.

Превода е мой.

ЕДИТ: Клипът с делото
https://vk.com/wall609002571_144

Седа разкрива тайната на Мердан /не знам дали съм ви го пускала /
https://vk.com/wall609002571_145

Дядо Мердан предлага да съберат двете семейства да отпразнуват свободата
https://vk.com/wall609002571_146

Част от празненството
https://vk.com/wall609002571_147

Да добавя.
"Присъда"- 21 еп. Бг.суб
https://ok.ru/video/3748842179286
https://my.mail.ru/mail/mgeorgiyeva/video/11/255.html
https://www.vbox7.com/play:8426a89cb3 21-1
https://www.vbox7.com/play:5b1c83d543 21-2

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 21:13 от Aлекcандрa

# 122
  • Sofia
Здравейте! За първи път пиша в тази тема, но не съм пропуснала и ред от всичко написано в нея! Фен съм на Каан от Карата и много ги харесах с Пънар в "Любов 101" и нямаше как да не започна да гледам сериала. А понеже в последните години трудно попадам на нещо стойностно в турските сериали (не коментирам, че почти няма сериал, който да не го развалят преди да го приключат, ама ...), но този сериал направо ме залепи за екрана!!!

Специални благодарности на Алекс и всички, които разбират езика за преводите и разясненията! Благодаря!

Искам да обърна внимание на 2 ситуации, за които не сте коментирали, а мен ме притесняват. Незнам дали е заради превода или аз съм пропуснала нещо:
 *** казаха, че третият куршум е с отпечатъци на Ниязи или, че е от пистолет намерен в къщата на Ниязи. Питам защото пистолетът, с който беше убит Енгин беше в ръката на Джейлин (Ниязи го сложи и произведе изтрели, за да има барут по ръката и) и така и не се научих по гилзата или по куршума разпознават оръжието. И като прибра куршума под тялото на Енгин, защо не събра и останалите???
*** притесни ме факта, че спря тока в лабораторията и аз мислех, че изследванията са пропаднали и, че пак Йекта съботира изследванията, за да не излязат навреме и бях изненадана когато Ерен тръгна към съда с папката. Мисля, че ще има спор, че изследванията са компрометирани. Така го усещам.

Приятна вечер и хубав уикенд от мен! До неделя 20:00!!!

# 123
didiasp, добре дошла!
Редактирах предния си пост - куршумът е от пистолета с който е убит Енгин, а с пистолета в дома му е извършено друго убийство.
За тока и аз се учудих - Ерен опита да отвори вратата на лабораторията и веднага след това - излиза от сградата, влиза в колата, ядосан, папката в пазвата си ли я скри. Ако Йекта оспори, ще се издаде за саботажа. Откъде ще знае, че токът е гаснал, нали е в съдебната зала.
Съдията беше много хлабав. Още след второто вземане на думата от Йекта, трябваше да го изгони, а той даже не го предупреди. Адвокатът на другата страна има право само да задава въпроси на подсъдимия, не и да го обвинява, да го дразни и да го иронизира. Съдията спомена пазара, а всъщност точно той се държеше като на пазар вместо да въведе ред.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 12:34 от LU4IQ

# 124
didiasp - радвам се да те "видя"

Без претенции за компетентност, но съм чела , че при изстрелване на куршум, цевта оставя по него резки ( подобно на пръстовите отпечатъци), които са характерни само за конкретен пистолет. Вероятно така е "надраскана" и гилзата. Затова беше важно да се намери изстреляния куршум от ръката на припадналата Джейлин.
И да - делото за убийството Енгин не е приключило. Върна го съдията за доразследване.

Този пронизваш поглед и стиснатите устни на Ългаз ми напомнят неприятен персонаж от друг сериал.
Нямам идея какво е сътворила за пореден ( и вероятно не последен) път Джейлин, та Ългаз е толкова шашардисан. От нея вече очаквам всичко, тя винаги е на ръба, на границата между хубаво и лошо, правилно и грешно. Ще бъде жалко , ако изпорти и тази връзка и се стигне до развод. Доверието рухва , а без него няма семейството да оцелее. Нагледен пример са Айлин и Осман.

Това, което се коментира за угасването на тока в лабораторията и мен ме впечатли. Беше много загадъчно и набързо направено. Явно от тук ще изскочи някое зайче
Ще чакаме ! Пазете се и бъдете здрави

# 125
Нашите актьори
В "Берген" - на премиерата

В ролята на Ататюрк в сериала на Нетфликс "Полунощ в хотел Пера Палас"

# 126
  • Кърджали
За тока - все си мисля че го направиха напрежение да има. Все пак коскоджа лаборатория, генератор трябва да има за в случай ще спре тока . Или може би Ерен тръгва към делото ядосан че не може да занесе на Ългаз това което очаква, но докато пътува през това време токасе възстановява, довършват изследването и някой го носи на Ерен (не ни го показват, пак за да има напрежение). Нещо такова е според мен...
За куршумите. Ситуацията е такава
Ниязи стреля със своя пистолет и убива Енгин ( Джейлин е в несвяст на земята). Куршума минава през тялото на Енгин и се забива в дървото, зад къщичката, където нали никой не го намира досега. После с пистолетс, който е на Енгин, Ниязи го слага в ръцете на Джейлин и така произвежда два произволни изстрела (за да има по ръцете ѝ следи от барут). Понеже не намират трета гилза при претърсването, решават че един от двата куршума е убил Енгин. Макар че честно казано, още в един момент Метин и Ерен се усъмниха че нещо в местата, на които намират гилзите ме е наред, според предполагаемите им траектории няма как да са изстреляни от човек който е бил прав по време на изстрела, а човекът трябва да е бил близо до земята (легнал), но пък тогава няма как да са стигнали до сърцето на Енгин.Даже търсиха предполагаема трета гилза/куршум, но понеже търсенето беше задача на Ниязи (сещате се, той нямаше зор да я намери).
Сега като получиха от две страни свидетелства ,че е имало три изстрела (първо един и след около минута още два последователно) вече теорията за трети куршум пак дойде на дневен ред и вече упорството на Ългаз влезе в действие и намери каквото търсеше.
За ДНК-то само гадая но понеже куршума минава през.тялото на Енгин и по него остават следи от ДНК на Енгин,забивайки се в дървото тези следи си остават по куршума или в дървесината, която е била в постоянен контакт с гилзата по време на престоя ѝ зад къщичката. Затова може би, Ългаз каза на Ерен да не вади куршума, а да изгребат и малко от дървото около забитата гилза.
В преведената серия има грешка при превода - не ръкавицата е намерена няколко часа  след убийствтвото (знаем тя беше намерена няколко дни след това), а тялото на Енгин е намерено след няколко часа. Това, който следи го знае, но е груба грешка в превода

И понеже вече е 5ти март (Дребосъка ми е болен и ме събуди по никое време)
Днес съм рожденничка, почерпете се виртуално за мое здраве

А сега щ, д Аси доспя ( надявам се)

# 127
# 128
  • София
Привет!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СКЪПА АЛЕКС!
Пожелавам ти
Алекс, много ти благодаря за разясненията, които си направила в предходния пост. Ами да сега всичко ми е ясно. Вероятно аз съм се заблудила, кото мислех, че Ниязи взе куршум под тялото на Енгин. Както обясняваш всичко е точно. Благодаря ти и извинявай, че на този хубав ден се върнах към моите неясноти.
Благодаря и за прекрасната торта с парченце от нея веднага ще се почерпя за твое здраве.
Хубав ден, бъдете здрави ти и цялотото ти семейство и чудесен празник!

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 08:08 от Nina NN

# 129
Добро утро, момичета Simple Smile
Първо да честитя рождения ден на Алекс. Бъди здрава и все така търсеща! Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover
Аз се обаждам само да въведа леко уточнение, да не се чудим кой какво намери. В дървото Ългаз намери куршума. Гилзата Ниязи я извади изпод тялото на Енгин. Гилзата обикновено пада най-много на 2-3 метра от стрелящия, тя не лети. Куршумът лети. Гилзата е част от патрона, в която се поставя барут, за да изстреля куршума. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%88%D1%83%D0%BC

# 130
  • Кърджали
Благодаря за уточнението, Кате. Усещах че може да бъркам в понятията, още повече че познанията ми по турски не помогнаха много много, от турски буквално ако го преведа означава костилка, ядро (което не знам защо ме накара да.реша, че е гилзата, толкова са ми оръжейните познания 🤪)

# 131
  • Sofia
Честит Рожден ден АЛЕКС!!!
Бъди жива и здрава, обичана и обичаща, в хармония със себе си и околния свят, и с много късмет!!!
Много благодаря за уточненията!

Katya_I, най-после си подредих в главата куршуми, гилзи, патрони и т.н.

Благодаря и весел уикенд!!!

# 132
  • София
Добро утро, момичета Simple Smile
Първо да честитя рождения ден на Алекс. Бъди здрава и все така търсеща! Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover
Аз се обаждам само да въведа леко уточнение, да не се чудим кой какво намери. В дървото Ългаз намери куршума. Гилзата Ниязи я извади изпод тялото на Енгин. Гилзата обикновено пада най-много на 2-3 метра от стрелящия, тя не лети. Куршумът лети. Гилзата е част от патрона, в която се поставя барут, за да изстреля куршума. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%88%D1%83%D0%BC
Катя, много ти благодаря за разяснението!
Така се бях омотала, но сега всичко е точно. Чакам с нетърпение неделя!

# 133
Честит рожден ден, Алекс! Balloon Birthday Champagne Желая ти здраве на теб и твоето семейство, много радост, веселие и късмет през личната ти година. Бъди все така всеотдайна и упорита. Наздраве! Wine Glass

# 134
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Алекс
Бързо да минава на синчето ти...

Общи условия

Активация на акаунт