Отговори
# 105
Аз доколкото помня, Енгин разбра за брака на Джейлин и Ългаз и след това лично информира Йекта и Джуйнет.

Но тогава Парс раздуха новината за брака на Джейлин и Ългаз. Беше много ядосан... той злослови зад гърба им и освен това изложи съмненията си пред главния прокурор, който вдигна мерника на Ългаз.

Явно този репортер е съдебен репортер, всички се свързват с него. А и не е трудно да го намерят, все виси пред съда. Нищо чудно Енгин да го познава. Самият репортер познава всички и се интересува от всички.

Виждали сме го да разпитва Джейлин, Ългаз, Парс, Нева и Йекта. Явно следи всички събития, така, че може би Енгин се е свързал предварително с него и му е казал.... има вероятност да се опитат да ме убият в затвора, ако обвинят Джейлин (тя тогава искаше и заплашваше да го убие) и тя се спаси, дай и това писмо и ти обещавам, че ще имаш материал за писане за още няколко месеца. Сега ще видим, кое е следващото престъпление което ще бъде разкрито и кой ще бъде обвинен.

Когато търсиха убиеца на Енгин, Джейлин и Ългаз го търсиха след списъка от хора които Енгин заплашва.

*
Парс - отпада. Той не е убиеца, не беше на местопрестъплението и няма как да е виновен. Откриха, че става дума за Нева. Но и тя отпада - била е при жената на несправедливо вкарания от нея в затвора мъж и й е дала подкуп. Не е тя убиеца на Енгин.

Ерен - отпада - неговата тайна беше свързана с дъщеря му, тайната излезе на яве и причини страдание на Ерен и жена му. Ерен беше с Парс и Ългаз в часа на убийството на Енгин - т.е. не е той.

Метин - тайанта за вкарването на Зафер в затвора и подкупа, който е взел, за да плати лечението на жена си излязоха на яве. Метин разочарова сина си. И падна в очите и на Ългаз, и на Чинар, и на Джейлин, и на Ерен... Не знаем, къде е бил в часа на убийството, но беше много шокиран и изненадан от новината - вероятно не е той поръчителя. Самият той се усъмни в Мердан, но няма доказателства.

Джейлин - успя да се спаси, доказаха, че не тя е убила Енгин.

Ългаз - не е убиеца, той беше с Парс и Ерен в часа на убийството. Освен това избирайки жената, която обича, страда много, отказа се от поста прокурор, навлече си гнева на Метин и неодобрението от страна на Макбуле. Почувства се сам срещу всички.

Сега на пангара са Йекта и Лачин. Обвиниха Йекта, че е поръчал убиството на сина си, голяма сума пари са изтеглени от банковата сметка на Лачин, а шофьорът им вече е в затвора, заради бягството на Енгин. Изглежда здраво са закъсали. Но има вероятност да се спасят. Има вероятност Йекта да не е поръчителят.

Джейлин и Ългаз изключиха Осман, Джуйнет и Чинар - не знаят и не са проверили нито къде са били в часа на убийството, нито с какво ги е изнудвал.

Но щом Джейлин крие от Ългаз, вероятно, това което е във видеото е свързано с Чинар.
1) имената на Ългаз и Чинар са едно до друго в солницата, все едно Чинар ще е причина за загубите и падението на Ългаз, а не е в квадратчето на Метин.
2) Джейлин вече е обсъждала открито Осман и Парла и Джуйнет и Нева с Ългаз. Но може би си мисли, че Ългаз не е бил честен и открит с нея що се отнася до Чинар и може да иска сама да се увери и провери.
Тя вече един път се разочарова от Ългаз, че скри за Метин, може би си мисли, че Ългаз крие за Чинар...

Аз взех да се чудя и вече сериозно да мисля, че Енгин може сам да си е поръчал убийството. С цел да постави всеки един, който му е навредил на неговото място. Всеки да се почувства обвиняем и виновен.

И поради това, че умря, Ниязи не можа да получи цялата сума пари. Нали посредника каза, че поръчатилят в момента го няма или нещо от този сорт...

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 07:56 от kukli4ka456

# 106
Добро утро, момичета Simple Smile
Аз не мисля, че ако инфото от флашката касае семейството на Ългаз, Джейлин ще се развика и ще беснее. Тя беснее напоследък само като види или чуе за Йекта - това първо. Второ, аз поне виждам в първите кадри болка на лицето й и една дистанцираност от Ългаз, а в края на фрага страдание от безсилие. Трето, отношенията между двете семейства някак започнаха да се стоплят, ако информацията е за Зафер и Чънар, тя е наясно, че нейните отношения с Ългаз ще се взривят, че и всички други. А и на онова познато ни видео се вижда, как Зафер влиза в автобуса и принуждава нещо Чънар. После Зафер изчезва, Чънар е жив, нормално е да започне да търси истината сама, това си е в характера й. И четвърто, доколкото съм проследила логиката на Сема, тя не би разкрила в 1-2 серии тайна, която току що е подхвърлена в пространството. Мъчи зрителя с много серии догадки, кога ще стане известно кой е убиецът на Инджи, от известно време - кой и как уби Зафер... Така че мисля, че сега е ред на разбулване тайната около смъртта на Зафер.
Приятен ден! И Честит Национален Празник!

[/quote]
Колкото и да е неприятно  и тревожно настоящето...

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 09:47 от Katya_I

# 107
За тази снимка се чудя, дли Ългаз се е върнал в стария си кабинет? Дали отново е прокурор? Много празен изглежда кабинета, не си е донесъл нещата.

# 108
  • Кърджали
Присъда ЕП 23
🎬 ОЗЕТ: "Нося белезите на всички войни, от които съм избягал"

Видеоклипът, изпратен от Енгин, хвърля в шок Джейлин, която все още се възстановява от напрежението от приключилото дело. Ще може ли Ългаз, който разбира тази нова информация, която може да промени изцяло процеса, да защитава Джейлин със първоначалното доверие и вяра?
Йекта попада в непознато за него положение в резултат на войната, която сам започна.Йекта, който все пак вярва че го очакват добри дни е решен да ме спира с войната си
Парс, който много дълго време се занимаваше с делото за Енгин, сега го очаква нов случай. Този нов случай, който ще окаже влияние върху всички ,ще доведе и до неочаквано развитие за него и Дерия.
Ългаз и Джейлин,които до сега успяваха да излезнат заедно от всяка трудна ситуация, ги чакат трудни дни. Докато два много различни характера се опитват да останат заедно независимо от всичко, ще са на прага и на много труден лично за всеки един от тях период.

🎞️Снимки

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 10:27 от Aлекcандрa

# 109
Започват търканията за нашите гълъбчета, жалко. Не можеше да се избегне - ще чакам края да е щастлив.
Като гледам Ългаз как лошо гледа - тръпки ме побиват....

Алекс благодаря за превода !

# 110
  • София
Странни са ми съдебните процеси в съседите...
Съдия - Нева, прокурор - брат й Парс, адвокат на Йекта - любовник на съдията...

прокурор Парс, подсъдима Джейлин, неин адвокат - съпругът й, разследване - баща на адвоката и близък приятел на адвоката, екип адвокати на убития???(на това място не е ли прокурор)

Зная, че Сема е ползвала консултации за правната система, на мен просто ми е странно...

# 111
Цитат
Странни са ми съдебните процеси в съседите...
Съдия - Нева, прокурор - брат й Парс, адвокат на Йекта - любовник на съдията...

прокурор Парс, подсъдима Джейлин, неин адвокат - съпругът й, разследване - баща на адвоката и близък приятел на адвоката, екип адвокати на убития???(на това място не е ли прокурор)

Зная, че Сема е ползвала консултации за правната система, на мен просто ми е странно...

Gugutka, на мен отдавна ми е странно това смесване на формални и неформални отношения в техните институции. Имам предвид обръщенията им: дъще, сине, братко ... в полицията, например, а и не само. Simple Smile

# 112
Кукличка, какъв убиец търсиш. Убиецът е Ниязи. Търси се поръчителят, който съвпада с помогналия на Енгин да избяга, защото иначе Ниязи нямаше да е на мястото на престъплението.
Джейлин не е ли напълно оправдана за убийството на Енгин. От какво няма да я защитава Ългаз така уверено? Или това е образно?
Между другото в предния озет "обещаха" кръстопът в отношенията им, какъвто нямаше.
Озетите им са като предсказанията на Нострадамус, обект на тълкуване. За жалост доста еднозначно сега звучи това, от което се опасявах, че флашката ще е злепоставяща за Джейлин.
За съдебните връзки, предполагам, че сме малко в художествената измислица. Казаха си, че Ългаз не може да е прокурор по дело, където жена му е адвокат. Парс сигурно и сестра му, не могат да в едно дело. За полицията Метин е шеф. Водещ по делото е Ерен. Приятелството не юридически значима, така да се каже, връзка. Любовник пък съвсем. Така че Нева може да е в дело с Джунейт.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 14:05 от solnichka

# 113
  • Кърджали
Джейлин не е оправдана фактически. Просто съмненията че не тя е извършила убийствтвото надделяха и затова няма причина да искат задържане под стража. Сега прокуратурата трябва да докаже ,че Ниязи е физическият извършител, и да намерят поръчителя. До тогава Джейлин ще е един от заподозрените, но не и главният обвиняем. Но делото срещу нея ще продължи. Просто вече не изглежда толкова страшно. Но да видим какво ще излезе от тази флашка

Йекта беше на делото като адвокат на жертвата (семейството на жертвата). Има такова право. Доколкото разбрах поне от това, което четох по едно време за това как протича едно дело. Прокурора е трета страна по това дело.

А пък обръщенията дъще, синко, там и на улицата да те срещне някой може да те нарече дъще. Не го натоварват чак с такава тежест. Както и наляво надясно се използва 'джанъм" -мила/мили. Не че човека ти e  толкова мил 🤪

# 114
Привет!
Благодаря за снимките, Flowers Hibiscus йозета Flowers Hibiscus и коментарите! Flowers Hibiscus
Едно поне става ясно - записът е злепоставящ Джейлин.

Клипче от Али Билгин в защита на маслинови горички, които въпреки решението на турския парламент, правителството е решило да изсече и на мястото да развива минна дейност. И други известни личности се включиха в кампанията.

https://www.instagram.com/p/CamvMhsL_DT/

# 115
  • Плевен / София
Джейлин не е оправдана фактически. Просто съмненията че не тя е извършила убийствтвото надделяха и затова няма причина да искат задържане под стража. Сега прокуратурата трябва да докаже ,че Ниязи е физическият извършител, и да намерят поръчителя. До тогава Джейлин ще е един от заподозрените, но не и главният обвиняем. Но делото срещу нея ще продължи. Просто вече не изглежда толкова страшно. Но да видим какво ще излезе от тази флашка

Йекта беше на делото като адвокат на жертвата (семейството на жертвата). Има такова право. Доколкото разбрах поне от това, което четох по едно време за това как протича едно дело. Прокурора е трета страна по това дело.

Това не го ли доказаха с третия куршум и оръжието, което намериха в дома на Ниязи

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 14:29 от gostenka68

# 116
И аз си мисля(ех), че за Джейлин делото приключи. Че той Ългаз, ако още имаше опасност, нямаше да тръгва да се връща в прокуратурата.
Ами, вижте в озета се говори за "приключилото' дело.

# 117
  • Кърджали
Съдията каза че трябва да се извършат необходимите там проучвания и изследвания. Парс като прокурор по делото трябва да свърши тази работа.
Защото все още е само като съмнение за трети човек.
Правни моменти, в които и аз се губя честно казано
Но делото срещу Джейлин все още продължава. Но положението е такова,че очаква че накрая ще я оправдаят, тъй като вече почти всичко сочи че не е тя.

# 118
Алекс, съвсем се оплетох. Куршумът, който намериха, се оказва от пистолета, който откриха в Ниязи,  и ако още само се съмняват в третия човек, то никога няма да приемат, че е имало такъв.
Въобще не споменавам, че никой не си зададе въпроса  как го е застреляла така яко цапардосана в главата, каквато беше. Енгин ще трябва да я чакал да се съвземе, за да го застреля.

# 119
  • София
Здравейте, момичета!
Много  благодаря зя преводите, коментарите и прогнозите. Ето аз реших, че Джейлин е оправдана, въпреки, че делото продължава, защото се налагат нови разследвания и се търси поръчителя. Установи се със сигурност, че е имало трети човек и той е произвел изстрелите и е убил Енгин.  А това за третия куршум съвсем ме "запута". Нали бяха намерили два куршума настрани от трупа и  ясно дадоха, че Ниязи след като уби Енгин, повдигна го и   сякаш взе излезлия от тялого му куршум. Какъв е този куршум - кой по ред, който намериха под къщичката за птици и каква кръв от Енгин по него. Възможно е аз да не съм разбрала и да си мисля, че Ниязи взе куршум под тялото на Енгин.

Общи условия

Активация на акаунт