Отговори
# 465
https://mobile.twitter.com/nocontextkaanu/status/1503709284739203078

Това с Каанджъм съм го изтървала
Каан и децата...😭🤩

# 466
  • Кърджали
Така да му отива да държи дете 😍

# 467
Здравейте дружки Hug
Като сравнявам семействата на Йългас и Джейлин , има разлика м/у тях . Семейството на Джей са по-прости и по първосигнални  , за това не можем да обвиняваме Джейлин - въпреки интелигентността и образованието си , тя си е момиче от квартала , при това с доста тежък живот .Но понеже е малко по-различна от останалите , от това и е още по-трудно . Сега като разбере за убийството на баща си и връзката с Кая , ще и трябват няколко епизода да погледне спокойно на фактите . Направо не ми се мисли .
Да ви кажа много се издразних , когато Джей си дробеше супата , за мен това е много просташко . Аз мразя това , (нито като дете съм яла надробено , нито на моето съм давала ), а да седнеш в заведение  и да го правиш , ужас , голяма простотия .
Но се възхищавам на Сема как е изградила образите до последния детайл - произхода , средата , семейството , противоречията , които възникват в характерите им . Личи си как всеки и всичко е добре обмислено , което ме радва , знаейки как в сериалите ''се забравят'' много действия , факти и дори герои . За това си мисля ,че всеки момент от миналите епизоди , свързан със Зафер ще се появи сега - отвлечения бивш полицай , планирането на убийството , цветарката и т.н . Още един удар за Джей , ще види обичния и баща в какво се е превърнал . А изтерясалите и майка и сестра няма да и помогнат , напротив ...
За Йългас даже не ми се мисли - от постъпката на Чънар няма да се изненада , но това което направи Метин - ужасТ
Все пак чакам епизода с нетърпение !
Приятен ден

# 468
Цитат
Да ви кажа много се издразних , когато Джей си дробеше супата , за мен това е много просташко . Аз мразя това , (нито като дете съм яла надробено , нито на моето съм давала ), а да седнеш в заведение  и да го правиш , ужас , голяма простотия .
Филипинче, а към супата с крутони как се отнасяш? Smiley
https://evs-translations.com/blog/bg/supa/

# 469
  • Кърджали
Ългаз подозираше че брат си, че крие нещо. Но баща му, това ще го разбие. Толкова пъти търсеше подкрепатс му, но не я получаваше, толкова обвинения понесе, душата си разкри пред него.... Това ще го разбие на малки парченца ..
Не ми се мисли... И Джейлин, и Ългаз ще минат през Ада...

# 470
  • Плевен / София
Цитат
И към попарата със сухар, сирене и чай...Любима закуска на моя син в детството, а и моя разбира се.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 471
  • Кърджали
Сега като Фили каза, спомням си дядо ми ( лека му пръст) полудяваше когато си топкам с хляб в салатата.. Може би само за това ми се е карал... А ми беше любимо ( то и без това на салата оцелявах като дете, супи и манджи все още не мога да ям, до такава степен съм злояда)

# 472
Цитат
Да ви кажа много се издразних , когато Джей си дробеше супата , за мен това е много просташко . Аз мразя това , (нито като дете съм яла надробено , нито на моето съм давала ), а да седнеш в заведение  и да го правиш , ужас , голяма простотия .
Ако ми ги сервират с крутоните вътре съм ОК Smiley  , но иначе с дробенето на хляб или сухар Scream
Както видяхме Йългас си кусаше без да дроби Laughing . Забелязала съм как в сериалите правят омлет или менемен за закуска и си топят хляба - ужас , нали има  вилици .Извинявам се , не съм нито мома парижанка , нито мома англичанка , ама тези неща са ми просташки . За това , когато сина ми беше на 2 години , с мъжа ми му дадохме нож и вилица да яде и той се опитваше , горкият - къде ни е бил акълът ? Впрочем и кучето ни като малко го напихме с водка ( една рибешка глава в сложихме в чаша с водка ) . Тези неща стават за сценарии на ромком Satisfied Smile
Сори , за отклонението .

Гости Hug , мразех я попарата и не я ядях ( не бях опитвала даже , ама знаех ,че не обичам Stuck Out Tongue Winking Eye ) , и на детето не давах докато една от бабите не ме издебна и му даде , хареса му .

# 473
След лягането с дрехите, както си се прибира отвън (многократно), дробенето как го отразихте изобщо.Grin

# 474
  • София
Цитат
Да ви кажа много се издразних , когато Джей си дробеше супата , за мен това е много просташко . Аз мразя това , (нито като дете съм яла надробено , нито на моето съм давала ), а да седнеш в заведение  и да го правиш , ужас , голяма простотия .
Ако ми ги сервират с крутоните вътре съм ОК Smiley  , но иначе с дробенето на хляб или сухар Scream
Както видяхме Йългас си кусаше без да дроби Laughing . Забелязала съм как в сериалите правят омлет или менемен за закуска и си топят хляба - ужас , нали има  вилици .Извинявам се , не съм нито мома парижанка , нито мома англичанка , ама тези неща са ми просташки . За това , когато сина ми беше на 2 години , с мъжа ми му дадохме нож и вилица да яде и той се опитваше , горкият - къде ни е бил акълът ? Впрочем и кучето ни като малко го напихме с водка ( една рибешка глава в сложихме в чаша с водка ) . Тези неща стават за сценарии на ромком Satisfied Smile
Сори , за отклонението .
Напълно съм съгласна с Филипинчето. Невъзпитано е това дробене на хляб в супата. Аз супа ям без хляб. И друго ще споделя като израз на елементарно поведение у нисшите слоеве на турското общество. Събуват си обувките, но лягат да спят в леглото с дрехите, с които са били навън - цалафарки. Това ми говори за лошо възпитание. В 40 -те - 50-те години на миналия век в нашата къща са живяли момичета и момчета  от село, които са идвали да учат в гимназия. Една от тях след много години сподели с мен, че майка ми ги е научила да спят с нощници и пижами и да се хранят с вилица и нож.
Наистина Джейлин е образована, но образованието и възпитанието не се припокриват. И това крещене - ами не ми допада, но това е друга тема.

# 475
Просто сценаристката е пресолила малко манджата във вкарването на колорит, своеобразие и показването на произхода на Джейлин.
Чак пък толкова!
Откъдето и да идва, някак не пасва сутринта да си като от списание, вечерта да се буфнеш така с дрехите. За пет години университет, с мозък бръснач, хич да не видиш, че никой около теб не се храни така.
Сега тази реакция от фрага с развиването по Ългаз го приписвам на развалянето на образа й, незнайно защо. Първите серии, дори в шока от смъртта на сестра си, избухванията не изглеждаха толкова истерични. Направете сравнение как реагира като видя сестра си в моргата и как я виждаме във фрага (макар сега да не знаем кои точно от всички гадости, които има да узнава е чула)

# 476
  • Кърджали
Аз не виждам нищо ненормално в реакциите ѝ.
В първите серии беше сама. Беше самоуверена. Беше сама, без подкрепа. Винаги е трябвало да изглежда силна, защото цялото семейство разчиташе на нея. А и тогава веднага влезе в режим " ще намеря кой"... Да, първосигнално избухваше, после успяваше да се събере и да мисли трезво. Защото винаги ѝ се налагало тя да мисли.
Сега какво не преживя това момиче? В някои бели сама се вкара, в други я вкараха без да има никакво желание.
Винаги са ми показвали че въпреки всичко Джейлин е била най-близка с баща си. Била е и негова любимка.
И в един момент разбираш че баща ти не е заминал.а е мъртъв.  Бил е убит и заровен. Хайде де, след всичко това, което преживя това момиче, как да реагира? За първи път в живота ѝ има някой пред когото не трябва да е силна, пред когото може да се остави да крещи, да плаче, да отрича дори. Това прави ли я с неадекватно реакции? Как се реагира на болка ?
Аз например реагирам по начин който изобщо не харесвам в мен. Вцепенение за секунда, и после реакциите ми са все едно нищо не е станало. Човек ако ме погледне отстрани ще каже че съм безчувствена. Нищо че вътрешно например може да съм на ръба на лудостта.  Ако нещо мога да променя в себе си, бих искала да е това, например,

За мен образите са много реалистично изградени. Да, не са идеални, но точно това ми харесва, че в един момент грешат,не друг постъпват правилно..Или поне успяват да обяснят защо са постъпили грешно.
И Джейлин е така, и Ългаз, И Парс... И Чънар, въпреки всички глупости всъщност е добро момче.
Мисля че идеята на Сема да ги направи такива е за да накара хората да си задават въпроси. Зашо, как, ако..
Както всички едно време се питахме има ли оправдание едно убийство.

# 477
# 478
Цитат

Абсолютно съм съгласна с теб за истеричното крещене на Двейлиин! Незнам Ългас как я издържа.
Сори , за отклонението .
Напълно съм съгласна с Филипинчето. Невъзпитано е това дробене на хляб в супата. Аз супа ям без хляб. И друго ще споделя като израз на елементарно поведение у нисшите слоеве на турското общество. Събуват си обувките, но лягат да спят в леглото с дрехите, с които са били навън - цалафарки. Това ми говори за лошо възпитание. В 40 -те - 50-те години на миналия век в нашата къща са живяли момичета и момчета  от село, които са идвали да учат в гимназия. Една от тях след много години сподели с мен, че майка ми ги е научила да спят с нощници и пижами и да се хранят с вилица и нож.
Наистина Джейлин е образована, но образованието и възпитанието не се припокриват. И това крещене - ами не ми допада, но това е друга тема.

# 479
  • Кърджали
Снимки от "Продължавай да живееш" с Каан Урганджъоулу и Аслъ Енвер

Ох, къде е понеделник....

Довечера или утре до обяд ще ви пусна нещо за гледане 😛

Общи условия

Активация на акаунт