Отговори
# 495
А Л Е К С ! 

# 496
Привет!
Алекс, 💯благодарности! Flowers Bouquet
За всичко споделено! Flowers Bouquet

"Каква ще бъде следващата стъпка на Метин и Мердан?"

Разни странни неща - не разбрах каква е теренировката на Али и защо Мехмет не е с тази прическа в сериала. Sunglasses

Какво правят сценаристите в Мерсин. Уур е имал концерт в Адана, а с него са Сема и целия екип Rolling Eyes

# 497
Алесче Flowers Hibiscus , втори сериал гледам с теб и съм много щастлива ! Не само знаеш турски , но и споделяш мислите и вкусовете ми .
Ела да гледаш и сериала за другия прокурор - Затворник . Той даже беше малко изпреварил Присъдата по рейтинг , ама нещо стана , неговата чаровна адвоката се изгуби и рейта отиде на 8 Sweat Smile .Сега предстоят промени , дано са добре , но си е друго един ценител с познания по турски да имаме в Ябълковата тема . А и си усвоила съдебната терминология .
Дружки Flowers Tulip , радвам се ,че и вие сте тук .С удоволствие чета анализите , коментарите и предположенията за сериала ни . Радвам се ,че с някои от вас се ''срещаме '' и в други теми Simple Smile
Аз до сега много не съм разчитала на Деде , той сега , ако се намеси ще стане още по зле . Дано поне се опита да поуспокои страстите . Поне да беше следял за Чънар къде и с кого ходи и какви ги върши Tired Face

# 498
  • Кърджали
Фили, аз май съм писала някъде (или на някой), все се каних да го почна този Затворник, но все не го почвам. Исках да ги загледам заради Исмаил, че го знам още от началото на кариерата му. Но това,че четох че е доста тежичък (все едно па тук е цветя и рози) все ме спира. Но рано или късно ще го загледам предполагам....

Аз и преди съм казвала че май съм от малкото, които не разчитат за нищо на Дядото. Не вярвам че ще помогне с нещо, а сега пък ако се намеси най-много да обърка нещо. Нещата ще си ги разрешават Ългаз и Джейлин. Може да им е много трудно, но се справят . Ерен и Парс ще помагат където могат.

Метин колкото и да говори за честност , си е като Мердан. Има възможност - нарушава закона.. После живота и другите са му криви

# 499
Алекс , да споменавала си . Сериалът е хубав , но нещо се случи и ще има промени . Или ще се оправят и ще си върнат публиката , или ще бозавеят от епизод на епизод ( така се случи с Чудо Доктора , след напускането на няколко знакови актьори се превърна в боза от средата на сезон 2  , и от рейтинг 19-20 , после сезон 2 - а5- 12, стигна до 6 и го спряха ,защото се разбра и,че Онур и Танер Олмез ще си ходят) . Започвам сериала заради любими и харесвани актьори , но никой не може да ме задържи без добър и смислен сценарии . Така ,че ще видим .
За Присъда , вече писах , мисля ,че Сема е обмислила всичко и ще избегнем излишните бози или селски драми .
Поне се надявам .

# 500
Алекс , да споменавала си . Сериалът е хубав , но нещо се случи и ще има промени . Или ще се оправят и ще си върнат публиката , или ще бозавеят от епизод на епизод ( така се случи с Чудо Доктора , след напускането на няколко знакови актьори се превърна в боза от средата на сезон 2  , и от рейтинг 19-20 , после сезон 2 - а5- 12, стигна до 6 и го спряха ,защото се разбра и,че Онур и Танер Олмез ще си ходят) . Започвам сериала заради любими и харесвани актьори , но никой не може да ме задържи без добър и смислен сценарии . Така ,че ще видим .
За Присъда , вече писах , мисля ,че Сема е обмислила всичко и ще избегнем излишните бози или селски драми .
Поне се надявам .
Алекс, Фили явно турските сценаристи и режисьори трудно адаптират корейските сериали. И двата - Затворник и Чудо доктор - са римейк на най-гледаните в през годините сериали в Южна Корея. Мисля, че причината е в броя на сериите и времетраенето на същите. Имат обаче и точни попадения (римейк са и Горчива любов, В очакване на слънцето, Номер309, и др.някъде към 40 римейки са направени,ако не и повече).
Скрит текст:
Аз съм върл фен на азиатското кино и сериали. Японските ми вървят трудно, но пък ми откриват незабравими преживявания. Корейските са ми №1.Гледам тайландски и тайвански, по-малко виетнамски и много китайски. Тези последните го гледам като приказки от Братя Грим, толкова са разкошни и цветни - нямам думи. Язък, че ни "пратиха" онзи вирус, таман си бях отделила нЕкой лев за една екскурзийка и йок Unamused
Според мен когато филмират родната си реалност и битие сериалите им се получават чудесно. Фактът, е че са популярни  и правят по 2-3-4 сезона. Така мисля аз. Обикновено започвам даден сериал заради историята, която разказва дори артистите да не са от нашумелите, друг път съм привлечена от участниците. Почвам - спирам, зарязвам и така

Добра вечер, дружки!

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 21:22 от Dimeto_M

# 501
Диме ,
Скрит текст:
приятелката ми живя в Кореа ( южната , разбира се ) и беше очарована .
После я смени с Катар и хич не и хареса , добре ,че пак  забременя и се прибра в Бг , а мъжът и се наложи да остане ( летец е ) .Тя още съжалява за Кореа , всичко и е харесало - дома им ,училището за детето , развлеченията , всички говорят добър английски ( и ние с нея сме възпитанички на Английска гимназия ) .Аз служебно съм контактувала с тайванци , корейци и тайландци . Коректни и възпитани . Даже корейците и особено тайванците са с англ. малки имена заради бизнс контактите . Но корейските сериали не са ме завладели , малко съм гледала , явно съм предубедена . Шо се отнася до ЧД , сега и Затворникът  се намесват и др. фактори - фенове , продуценти , цензура . Не знам какво ще стане със Затворникът , но ЧД го съсипаха някакви вдетинени фенове , СЦ , която е много таланлива се подчини и резултатът беше - сезон 3 без двамата мъжки ГГ и следователно го закриха .Но наистина броя на сериите и дължината им си казва думата . 

# 502
  • Кърджали
Озет към 25ти епизод
Ългаз е разгадал съобщението от Енгин и го казва на Джейлин. Наближаването на датата на пристигането на кораба, кара Джейлин упорито да отрича това съобщение. Ългаз, който иска да разбере истината, е започнал вече свое разследване,свързано със Зафер.
Сердар, който досега е събирал тайните си, иска да ги използва като билет за своето спасение.Въпрос на време е Йекта Тилмен да използва тази информация като оръжие срещу своите противници.
Парс и Дерия са назначени да следят заедно един случай, но имат различни гледни точки.Ще успеят ли да тръгнат по общ.път за да го разрешат?
Ългаз и Джейлин вече много пъти са преодолявали трудни пътища, но са отново изправени пред жесток изпит . И двамата ги очаква времето да вземат важни решения за  тяхното бъдеще и непредвидими трудни дни.

Снимки

# 503
Изглежда, че ако открият трупа на Зафер, ще е във втората полвина на епизода. Ткака както е написано излиза, че няколко дни ще чакат кораба. А Ългаз ще се опитва да търси истината и ще прави собствено разследване, а Метин може би ще се опитва да го заблуди. Съмнява ме Метин да признае....

Направо ми се свива стомаха като си помисля за самодоволната усмивка на Йекта като разбере всичката нова информация.

# 504
  • Кърджали
Нищо чудно серията да свърши с това как Джейлин научава,че баща ѝ е мъртъв.
По принцип имаше 3 дена докато пристигне кораба.
Мисля че ще минат поне една две серии докато се разбере,че Чънар и Метин са намесени. Те няма да си признаят, а Йекта ще се опита така да излезе тази истина, че да има най-голям шоково удар. Тоест няма да я пусне веднага тази новина

И малко различно. Нов промо откъс от "Продължавай да живееш"
Усещам че Каан с малкият ще са новата ми любима двойка. Страхотно ми се получава на Каан да играе с деца. Чак се размечтах за голям скок във времето и примерно Ългаз и Джейлин с 3-4-5 годишно хлапе...

Та промо-откъса https://vk.com/wall609002571_184

# 505
Привет!

Алекс, благодаря за преводите и снимките! Flowers Bouquet За съжаление не мога да гледам нищо във Вк - снощи не се зареждаше, сутринта за кратко проработи и после спря. И преведения епизод не мога да гледам. От друга тема се оплака потребителка, в друг град е и мислех, че в цяла България няма достъп. Сега се чудя дали проблемът не е във Виваком.

Гледката от караваната на Мехмет - снимат нещо в нивите; втората снимка е от Али

# 506
  • София
Алекс, скъпа и от мен благодарности за всичко, което правиш за нас.
Лучия и аз от снощи нямам Вк , а съм в А1.
Тази "Писъда" ме държи в напрежение също. Чакам неделя, въпреки, че изпитанията ще са и за нас.
Момичета не ми се смейте, но аз отново си мечтая трупа, който зарови Сердар да не е на Зафер. Зная, зная, че беше изцъклен и Местан му затвори очите като на умрял и още другите станали събития покрай изчезване на трупа. Мисля си тази гад Сердар дали не изпълнява поръчки да закопава убити жертви  срещу заплаща. Според мен не случайно намериха в колата му обгорения труп на младото момиче. Спирам да пиша, че май вече са мои фантазии. Хубава вечер и бъдете здрави.

# 507
  • Плевен / София
Нищо чудно серията да свърши с това как Джейлин научава,че баща ѝ е мъртъв.
По принцип имаше 3 дена докато пристигне кораба.
Мисля че ще минат поне една две серии докато се разбере,че Чънар и Метин са намесени. Те няма да си признаят, а Йекта ще се опита така да излезе тази истина, че да има най-голям шоково удар. Тоест няма да я пусне веднага тази новина

И малко различно. Нов промо откъс от "Продължавай да живееш"
Усещам че Каан с малкият ще са новата ми любима двойка. Страхотно ми се получава на Каан да играе с деца. Чак се размечтах за голям скок във времето и примерно Ългаз и Джейлин с 3-4-5 годишно хлапе...

Та промо-откъса https://vk.com/wall609002571_184
Алекс, благодаря ти за всички преводи, които правиш, нf от днес не ми се зареждат никакви линкове от vk.com.

# 508
Още един без vk - Виваком, макар че май това няма значение. Това е от войната на медийния фронт, явно.
Кого прегръща Джейлин на една от снимките?

Логиката на който и да е да убива Зафер, докато се боричка с Чънар, че после и да влиза във филм да краде трупове, с които друг вече си е взел белята, само да ги зарови, е неизвестна. Не знам как ще получи този развой логично обяснение.
Ако Енгин е на снимките отново, значи и сценарият се донагажда. Един вид може и сценаристката още да не знае какво се е случило със Зафер, т.е. и тя разследва в момента.Grinning

# 509
  • Кърджали
Актьорут, който играеше Зафер играе в друг сериал..
Вярно, че другият сериал нямаше успех и май ще го приключват, но Зафер е труп.
Не че ако се появи в момента и каже "Върнах се" ще имам нещо против.Няма да търся и логика. Абсурд, никаква логика няма да искам.Само да се върне.
Но едва ли. Остава само да вярваме че Сема има идея как да измъкне Любовта от тая каша. Защото Любовта този път ще е в жестока безизходица

Солничка - Тууче. Нали Ерен е наръган. Явно всички са в болницата

Общи условия

Активация на акаунт