Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

  • 52 861
  • 387
  •   1
Отговори
# 120
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
 irenanu, вече са ти отговорили, само да добавя, че може да се направят и по-късно, но поне една седмица преди консумиране и поне два дни преди това е добре да се намажат за да попият. Аз намазах само тези, за да мога да снимам(а и не бях правила нищо сладко, та да имаме нещо към кафето).

mama1+2, Зори, Тането - страхотни неща! Браво!   bouquet mama1+2, дядомразовците са страхотни(не че другите не са, ама тез ми взеха ума)  Grinning Hug

# 121
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Интересува ме може ли щолен да се омеси в хлебопечка и съответно със суха мая вместо с прясна?

# 122
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз моя точно там го месих

# 123
  • Русе
  • Мнения: 410
irenanuq  миналата година доста момичета бяха пуснали точната рецепта за пълнена тиква. Аз общо взето импровизирах, защото тя беше съвсем малка и сложих наличните в къщи продукти - ябълки нарязани на кубчета, стафиди, орехи, 1 кутийка локум нарязан на парченца. Всичко това го поръсих с подправката на Котани за ябълков щрудел, която съдържа канела, джинжифил и още нещо...май карамфил. Тиквата естествено се измива, почиства се от семките и се намазва с мед. Пълни се и се пече. Аз лично си я пекох на най-високата температура, но си спомням, че другите я печаха по няколко часа на ниска температура.
Това е.
От миналогодишните отзиви си спомням, че не трябва да се слагат воднисти плодове, защото пускат много вода. В рецептите пишеше, че се слагат сушени плодове - кайсии, смокини, фурми, сливи и т.н. Локума е задължителен, защото стяга пълнежа.

# 124
  • Мнения: 153
МЕДЕНКИ

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 10:30 от Olimpia(Скарлет)

# 125
  • Мнения: 153
Англиския коледн кекс е тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137696.0

# 126
  • Мнения: 332
Нати както винаги си перфектна.Ще ги пробвам тези линцерови сладки.Благодаря на теб и останалите момичета за красотите които сте създали.

# 127
  • Мнения: 855
Просто нямам думи  smile3501
Такива красоти само тук мога да видя. Тази Коледа аз ще съм домакинята и ще е първата ни Коледа с малкото ни съкровище, много искам всичко да е изпипзно. Вече си копнах някои рецепти, стискайте ми палци да се справя  Praynig Благодаря ви , че споделяте всичко това с нас  Hug  Hug  Hug

# 128
  • Мнения: 1 116
Eто ги и моите меденки







# 129
  • Мнения: 7 144
Tannita , много нежни и уникално красиви меденки.
С какво чертаеш тези прави, фини линийки?
Може някой да падне от смях сега, но от 1000 опита да сгъна хартиена фунийка, нито един не е успешен. Много съм смотана  Blush.

# 130
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Таннитка, красота... - друго нямам какво да кажа!  bouquet

Зори, ти пробва ли по метода от онзи линк, който пуснах? Ако нещо там не е ясно, да превеждам?

# 131
  • Мнения: 1 116
Tannita , много нежни и уникално красиви меденки.
С какво чертаеш тези прави, фини линийки?
Може някой да падне от смях сега, но от 1000 опита да сгъна хартиена фунийка, нито един не е успешен. Много съм смотана  Blush.
С фунийка ги рисувам. Много е лесно да я сгънеш, следвай картинките които Наталина е дала. Може утре да потърся и в моите книги, но едва ли е по-различно от тези.

Таннитка, красота... - друго нямам какво да кажа!  bouquet


Мерси Наталинка, ама пред твоите шедьоври, моите са просто украсени сладки.

# 132
  • Мнения: 186
irenanu, вече са ти отговорили, само да добавя, че може да се направят и по-късно, но поне една седмица преди консумиране и поне два дни преди това е добре да се намажат за да попият. Аз намазах само тези, за да мога да снимам(а и не бях правила нищо сладко, та да имаме нещо към кафето).
Mersi za otgovora Natalina, az neshto se razeah kato vidqh kartinkata sys sladkite i qvno ne sym prochela poslednoto izrechenie  Embarassed

mama1+2 mnogo blagodarq za infoto, shte se porazrova v starata tema Simple Smile
Tannita, mnogo nejni i hubavi medenki bravo !  bouquet

# 133
  • Мнения: 119
Зори, направих джинджифиловите сладки, мерси за рецептата, получиха се наистина страхотни и много, много ароматни   bouquet

# 134
  • Мнения: 352
tonito , най-бързо ще омекнат меденките, ако след украсяването им ги затвориш в мутална кутия (за сладки) и сложиш парче ябълка вътре, като на 1-2 дни го сменяваш.
Лъскави стават сладките от светкавицата, едва ли някой си играе да ги маже със глюкоза, аз лично не съм. За покритие за торта-да, ама за сладки-едва ли.
Но ако някой го е правил, моля нека да се включи.
Аз слепвах шейната със карамелизирана захар, става най-бързо и е много здраво, но трябва внимателно да се работи, защото имам два мехура по пръстите от горещия карамел  ooooh!.

Благодаря ти за отговора! Аз се чудех каква е тази бяла смес, която дават по снимките (за слепването и украсяването на къщичките)?!?! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт