Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

• 52 854
  • 387
  •   1
Отговори
# 150
Taneto, мноого хитро, мерси, за това не бях се сетила  Hug
Мислех иначе да ги разточа на два листа - бял и кафяв, които се слагат един върху друг и се увиват, сладките стават като спирала, също е ефектно  Simple Smile
Ако някой друг има идея, също ще съм благодарна   bouquet

# 151
Да, също става да нарежеш фитилчета със страна 1 см и да ги наредиш шахматно като на едната страна са 3. Всичко се завива с тънък слой бяло тесто и пак се реже напречно - така стават шахматни полета....това от една стара немска книга го имам, но не съм го правила.....

# 152
  • Czech Republic
Значи май правилно съм чела : Аз бих ги направила така: Правиш два цилиндъра - съответно бял и какаов. Разрязваш ги по дължина на половина и после на четвърт. Сглобяваш после два нови цилиндъра от съчетаните две по две бяла и какаова половинка.  Леко разточваш, колкото да се споят и оеднаквят и режеш с остър нож талери.

Дано е станало ясно. Simple Smile

# 153
Natalyna  Heart Eyes, точно така и аз мислех да го направя, но не знам как да направя хубавки и правилни цилиндърчета  newsm78

# 154
Natalyna  Heart Eyes, точно така и аз мислех да го направя, но не знам как да направя хубавки и правилни цилиндърчета  newsm78

С ръчички, с ръчички........ Simple Smile ако знаеш точно какво искаш все пак  Simple Smile

# 155
А би ли дала линк на сайта, откъдето си го свалила. Там няма ли рецепта?

# 156
Ето моите първи коледни сладки. Не са идеални, но ги правих за първи път и без шаблонче. Simple Smile

# 157
  • София
Мда... това е така, защото съм я била пуснала в "Глазури......", та ето я и тук: http://www.n-vcelari.cz/clanek-medove-perniky.htm

Много благодаря! Hug  bouquet

# 158
А ето и меденките Simple Smile

# 159
  • Paris
Момичета, дайте ми идея - ще правя тези сладки и за да се получи ефекта, трябва да направя две хубави пънчета, по възможност еднакви, които после се режат на четвъртинки и се сглобяват наново (извинявам се за малко нескопосаното обяснение, но надявам се да ме разберете  Embarassed). Та въпросът ми е как точно да ги направя тези пънчета, така че да станат хубаво цилиндрични и еднакви??? - това са сладките.
По каква рецепта може да се направят тези сладки?

# 160
Ето я и рецептата - 1 чаша масло, по половин чаша бяла и кафява захар, лъжичка и половина бакпулвер, 1 яйце, 3 и 1/4 чаши брашно, около 60 гр разтопен натурален шоколад, екстракт от ванилия. Разбива се маслото, после се прибавят захарта и бакпулвера, яйцето и ванилията. Слага се и брашното, след което тестото се разделя на две и половината се измесва с разтопения шоколад. След това се оформят двете пънчета, завиват се с найлоново фолио и се оставят в хладилника за 2 часа. После се режат на четвъртинки и се сглобяват отново и обратно в хладилника за около половин час. Режат се с остър нож и се пекат 8-10 мин на 200 градуса.

Това, от което се опасявам аз, е дали ще успея да направя правилни и еднакви пънчета, ама ще се постарая   Laughing

# 161
  • София
Онемях като гледам какви сладки сте сътворили!!! Поздравления!!!
Сега се навих и аз да пробвам, макар че досега не съм правила сладки, правя основно сладкиши и торти... Може ли само да ми кажете за тази украса от белтък - не е ли опасно да престоява толкова време? Нали белтъците все пак не са обработвани топлинно...

# 162
Онемях като гледам какви сладки сте сътворили!!! Поздравления!!!
Сега се навих и аз да пробвам, макар че досега не съм правила сладки, правя основно сладкиши и торти... Може ли само да ми кажете за тази украса от белтък - не е ли опасно да престоява толкова време? Нали белтъците все пак не са обработвани топлинно...

Мисля, че не е опасно, заради голямото количество захар в глазурата. Simple Smile

# 163
Медено-шоколадовите ми къщички са готови. Направих две, защото едната ще подаря на сестричките ми Simple Smile

Всяка има малко отворче за свещ. Така изглеждат когато свещичките са запалени.

# 164
Роска, имаш едно голямо БРАВО от мен !

Последна редакция: ср, 13 дек 2006, 17:37 от 3ори

Общи условия

Активация на акаунт