Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

• 52 858
  • 387
  •   1
Отговори
# 135
  • Czech Republic
Ето и обещаните снимки на Ванилените кравайчета

Това е преди изпичането :

А тук вече ги складирам, затова и снимката не е с аранжировка :   Simple Smile

А ето още малко меденки: 

tonito, аз мажа меденките с белтък веднага след изпичането, докато са топли, за да лъщят. Това бялото за което говориш е белтъчна глазура - един белтък, 140г добре пресята пудра захар и няколко какпки лимон - всичко се бърка ръчно с дървена лъжица, до пълното разтваряне на захарта и до лъскавост. Това е глазура за украса, иначе за слепване карамела е по-удачен.

# 136
  • Gabrowo->Sofia
....Това бялото за което говориш е белтъчна глазура - един белтък, 140г добре пресята пудра захар и няколко какпки лимон - всичко се бърка ръчно с дървена лъжица, до пълното разтваряне на захарта и до лъскавост. ...
А, ето как намерих отговора още преди да съм попитала  Grinning понеже си нямам миксер този въпрос много ме вълнуваше от ранно утро днес. За това благодаря, Наталина!

# 137
Натали - благодаря!
Само да те питам тези красоти по меденките с какво ги рисуваш - неероятно красиви са!

# 138
  • Czech Republic
Благодаря!  bouquet

Ако питаш за това каква глазура използвам, тя е тази белтъчената за която съм дала рецептата по-горе. Правя си фунийка от хартия(по-твърда) - на предната страница съм дала линк на който е показано как - и украсявам. Всичко е въпрос на тренировки и въображение(е, някои идеи съм видяла в Нета Wink).

# 139
Искам да попитам, откъде мога да си купя от тези сребърните топченца, които се използват за украса на сладки???
И също се интересувам сладкарски бои откъде мога да си намеря? Четох някъде във форума, че можело със степче? Аз искам да наблегна на червено и зелено и се интересувам с какво да оцветя глазурата???  newsm78

# 140
  • Русе
Сънчо, беше пуснала сканирана картинка на една шейна със сладки. Някой да знае къде е, че не мога да я намеря?

# 141
Зори, ти пробва ли по метода от онзи линк, който пуснах? Ако нещо там не е ясно, да превеждам?

Пробвах, но всичко е въпрос на сръчност на пръстите, ще продължа с тренировките. Искам да ти кажа, че останах със зяпнала уста, като видях меденките ти. Браво! Това твоето си е произведение на изкуството  smile3501.

Зори, направих джинджифиловите сладки, мерси за рецептата, получиха се наистина страхотни и много, много ароматни   bouquet

Platypus, радвам се, че са ти харесали. Да си ги хрупате със здраве  Grinning!

# 142
  • София
Благодаря!  bouquet

Правя си фунийка от хартия(по-твърда) - на предната страница съм дала линк на който е показано как - и украсявам. Всичко е въпрос на тренировки и въображение(е, някои идеи съм видяла в Нета Wink).

Претърсих темата, но не открих линка, може ли да го пуснеш отново.
Благодаря!  bouquet

# 143
  • Czech Republic
Претърсих темата, но не открих линка, може ли да го пуснеш отново.
Благодаря!  bouquet

Мда... това е така, защото съм я била пуснала в "Глазури......", та ето я и тук: http://www.n-vcelari.cz/clanek-medove-perniky.htm

# 144
Eто ги и моите меденки

С интерес следя темата, защото са ми голяма слабост тези пусти меденки.
Малко извън темата се включвам, Tannita, използвах прекрасните ти снимки на меденките които си направила, за една коледна рамка, понеже като ги видях, страшно ме вдъхнови. Надявам се, нямаш нищо против, че използвах меденките ти за фон. Ъгълът под който си ги снимала, също се оказа много подходящ. Ето "произведението" ми в действие. Дано не се разсърдиш че съм го използвала, обаче да знаеш че много вдъхновяващи неща правиш, понеже ме беше напуснала "коледната" вълна, но при вида на тези красоти ...

# 145
  • Балчик
Ето моите меденки и къщичка:

# 146
Момичета, дайте ми идея - ще правя тези сладки и за да се получи ефекта, трябва да направя две хубави пънчета, по възможност еднакви, които после се режат на четвъртинки и се сглобяват наново (извинявам се за малко нескопосаното обяснение, но надявам се да ме разберете  Embarassed). Та въпросът ми е как точно да ги направя тези пънчета, така че да станат хубаво цилиндрични и еднакви??? - това са сладките.

# 147
  • Czech Republic
Извинявам се - не чета! Embarassed Embarassed Embarassed

# 148
Джемма много е красивакъщичката ти!  bouquet
Ето и мойта скромна къщичка.За първи път правя и то без шаблон Hug
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=30841&photo=32

# 149
Та въпросът ми е как точно да ги направя

Правиш 4 пръчици от тесто - 2 бели и 2 какаови и ги слепваш в един общ фитил, после разточваш леко фитила, колкото да стане кръгъл и 4-те части да се сплотят  Wink, слагаш във фолио и в хладилника за 20-30 мин. После режеш с остър нож на кръгчета и печеш.
Тетстото ти трябва да е твърдо маслено тесто.

Общи условия

Активация на акаунт