Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

  • 52 900
  • 387
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 227
Момичета, страшни сте!!! Направо съм възхитена от вашите кулинарни умения, поздравявам ви!!! Иска ми се да мога и аз да правя всичко това, но едва ли ще постигна скоро такива съвършени вкусотии! Nature Snowman  newsm10
Желая ви Весели Коледни празници и много успехи през Новата 2007 година!!!   bouquet

# 301
  • Мнения: 467
Страхотни сте !Но я ми дайте някое завъртяна постна манджа за Бъдни вечер?Моля ви !!! Помощ!

# 302
  • Мнения: 1 546
Аз съм доста начинаеща готвачка, но искам да ви споделя вкусотиите на мойто свеки, която за мен е един от най-големите кулинари, които познавам!
http://img226.imageshack.us/my.php?image=pc240013yo3.jpg
С пожалния за красива Коледа!

# 303
  • Мнения: 1 116
Tannita, сладките изглеждат страхотно нямам думи...браво!!!  bouquet  Би ли споделила с нас рецептите за бастунчетата , много са ефектни?
Маслените сладки и какаовите линцерови сладки, по рецептите които са тук публикувани ли си направила ?


Рецептите са от тукашни списания. Ще гледам да ги напиша до довечера(утре сутринта ваше време). То не че има нещо ново под слънцето, сигурно се доближават до тия във форума. Всички са на основата на маслено тесто.

# 304
  • Мнения: 3 550
Джемма, в по-предните страници писа, че си месила щолен в хлепопечката. Специална ли е рецептата или като някоя от тези, които се срещат по нета и в списанията? На каква програма го замеси? А накрая все пак се разточва, оформя и пече във фурна, нали?

Рецептата е от kuking.net има я в моята тема във форума на goblenite.com . Меся на програма "тесто", пека във фурната.
Не че тук е мястото да се оплаквам, но форумите в Гоблените нещо не работят. Имам регистрация, името и паролата са верни, казват ми, че съм несъществуващ потребител. Възможно ли е да са ме изтрили, защото отдавна не съм влизала?

# 305
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Сигурна ли си, че се опитваш да влезеш във форумите, защото регистрацията за сайта не важи за форума и обратно.

# 306
  • Мнения: 531
 Да не остана назад искам и аз да се похваля с моите произведения.
 

Между другото къщичката е вече изядена от "Хензел"  и баба Яга Laughing.

http://images12.snimka.bg/001774119-big.jpg

Последна редакция: чт, 21 дек 2006, 08:38 от sladur4e*2

# 307
  • Мнения: 1 116
Ето рецептата за бастунчетата, но предупреждавам че е много пипкава работа, а на вкус са си маслени сладки.



2ч.ч брашно + 1суп.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. безсолно масло, стайна температура
2/3 ч.ч захар
1 яйце
1 белтък
1ч.л. ментова есенция(аз я пропуснах щото не обичаме)
4 капки червена течна сладкарска боя
3 суп.л. неподсладено какао
1 разбит белтък

1ч.ч = 240мл

            1.   В малка купа пресяваме 2ч.ч брашно, бакпулвера и солта. В голяма купа се разбиват маслото със захарта, прибавят се яйцето, белтъка и есенцията. Прибавя се малко по малко брашното. Разделя се тестото на две. Преместете половината от тестото в друга купа.  В останалото прибавете 1 суп.л брашно и оцветете тестото в розово с червената боя. Прибавете какаото към другата част от тестото. Разстелете двете части тесто на дискове около 15см, поставете ги в найлонови торбички, затворете добре и сложете в хладилника за около 2 часа.
            2.   Върху набрашнен плот, разточете кафявото тесто на правоъгълник с размери 25 Х 20 см. Отрежете 20 ленти по дългата част и после ги разрежете още на 2, така че да получите 40 лентички с ширина 1см и дължина 12.5см. Повторете всичко това и с розовото тесто. С пръсти оформете шнурчета.
            3.   Усучете едно кафяво и едно розово шнурче. Извийте като бастунче. Пренесете върху намаслена тава за печене. Намажете с разбития белтък.
            4.   Печете в предварително загрята на 175С( 350Ф) градуса фурна за около 8-10 минути. След като извадите от фурната, внимателно с помощта на голяма шпатула пренесете върху решетка и оставете да изстинат добре.


# 308
  • Мнения: 3 550
Джемма, мерси, оправих се! Друг беше проблема. Аз се досетих, че щоленът ще се приготви с програма месене, но коя от всичките разновидности. Видях, че трябва да втасва на два пъти по половин час.
И още един въпрос за тази твоя рецепта, която открих в друга тема:
Цитат
Кардамонови сладки
150 гр брашно
150 гр захар
100 г  масло
1/2 ч.л. смлян кардамон
1 жълтък
сок от 1 лимон
Не е ли малко брашното? Да няма грешка? И какъв да е кардамонът? Разбрах, че има два вида - зелен и черен. Аз по магазините виждам може би само зеления, при това на цели зърна. Смлян не намирам. Мисля да ги счукам в хаванчето. Да махам ли зелената люспа или и тя се яде?
Благодаря предварително!

# 309
  • Мнения: 5 714
Да махам ли зелената люспа или и тя се яде?
Благодаря предварително!
Махаш я и тогава счукваш. Вътре има малки черни зрънца.  Simple Smile

# 310
  • Мнения: 352
Момичета искам само да споделя, че вчера направих джинджифиловите сладки на Зори   bouquet и просто станаха страхотни! Цялата къста ухае на "Коледа"!!!
Само за тези които тръгват да ги правят искам да кажа че преспокойно могат да направят двойна доза!!! Wink

# 311
  • Мнения: 5 714
Момичета искам само да споделя, че вчера направих джинджифиловите сладки на Зори   bouquet
Охххх и аз ги направих. Simple Smile Чудни станаха. И още едни на Зори сътворих, дето тестото се дели на 4 топки. Отделно Английския коледен кекс, меденките по моята рецепта, която пуснах по-напред. Изобщо много съм доволна от себе си. Сега петък остава да ги украся и да направя торта Дядо Коледа за щерката. И ще ви пусна снимки.  Simple Smile

# 312
  • Мнения: 1 399
Аз днес ще ги пека.
Обаче ми трябваше доста повече брашно от даденото в рецептата  Confused
Струва ми се, че обърках нещо с карамела.
Сложих водата след като карамелизирах захарта. Съответно захарта моментално се втвърди. Допълнително  я разтопих отново и стана 100 мл карамелова вода  Laughing
И оттам нататък, незнам колко брашно глътна, докато придобие вид на тесто  ooooh!
Ще видим следообед, като ги опека, дали ще стават за ядене  newsm78

# 313
  • Мнения: 5 714
stella, предполагам, че говориш за моите сладки. Аз като карамелизирам захарта, махам от котлона и сипвам водата. Тя кипва, но на котлона пове4е не връщам. После тестото в първоначалния му вид си е течно, като за кекс. Но като се остави в хладилника да изстине, се стяга.
Отделно непосредствено преди разточването се прибавя 1/2 ч.ч. брашно, но пак остава меко тесто.
Дано станат хубави.  Simple Smile

# 314
  • Пловдив
  • Мнения: 846
И аз направих сладките на Вери. Станаха много вкусни.
Аз направих така- карамелизира се захарта, сложих водата и карамелът стана на топка. Но аз продължих да бъркам и той се разтвори напълно. Peace
Като грешка си отчитам, че го разточих по-дебело и сладките се напукаха. Но нали ще ги украсявам - ще замаскирам положението.
Вместо всички подправки сложих 2 ч.л. от готовата на Котани - Лебкухен. Ароматът е страхотен!
Благодаря ти, Вери!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт