Новите съседи / La que se avecina

• 41 425
  • 458
  •   1
Отговори
# 345
Висенте и Фермин дали ще се появят в новия сезон?
Сега гледам първата серия и не ги видях...

Висенте най-вероятно няма да се появи. Фермин се връща към края на сезона. Лео също се завръща, но с променена визия и играе друг персонаж. Серхио, Тонин и Урсула също ще участват.
А какво се случи с Висенте??
Нищо не казват...

Ще кажат, във вторник, ако не греша. Малко по-назад в темата има жокер Simple Smile

# 346
# 347
Освен дублажа и превода е пълна трагедия. Тонин иска да бъде стриймър, а го превеждат стриптизьор. Паралес веднъж търси 680 евро от Ресио, после 680 000 и доста други неточности.

# 348
Уж гледам всеки ден и не разбирам как изчезват някои герои...върнах вчерашния еп.Амадор почука на Висенте да му продава ключ за асансьоа и никой не отвори,каза че лежи на дивана нещо такова ...да видим...
На мен пък този сезон с новите ми е по-интересно някак...май съм единствената🫢
Стриймър предполагам е нещо като геймър?
Той все е на телефона и цъка даже с "онова"момиче играха нещо на тел.
От къде стриптизьор и аз се учудих.

# 349
И аз гледам всичко и вече започна да ми става хубаво да ги гледам, ама не мога да свикна с новите преводачи.

Относно Висенте и за мен беше много измислено вчерашното му "включване". И макар че по-нагоре в темата разкриха какво се случва, пак не разбирам защо така са го нагласили.

Относно превода: аз не разбирам испански , но ми се вижда скандално неточено предаване на думите.
А дублажа на жените, особено на Фина е абсурден.
Хич не ми се вързва. И откровено ме дразни.

Продължавам да си чакам Фермин..

# 350
а защо фермин го няма засега?

# 351
Фермин е отбелязан в 7-ми епизод в жилището на Амадор. Сигурно ще е изхарчил половината милион през това време, може би да си вдигне бройката Simple Smile Бележката на Висенте: „Щях да напиша прощална бележка, но ме мързи.” И това не преведоха адекватно, поне да ползваха гугъл преводач, пак щеше да е по-точно.

# 352
Последните серии са доста по-добре. Имам такова наблюдение, че от както се преместиха в новата сграда на всички сезони първите епизоди са най-слабите. Докато насложат сюжетните линии и се разбере на къде ще се движи сезона и нещата се подобряват. Предният със сигурност беше така, този също се очертава.

Висенте да си умре на дивана си е в негов стил. Ама можеха да запишат по 1-2 сцени предните епизоди как не иска вече да излиза, а те го подканват и т.н., че поне някаква последователност да има.

# 353
И на мен с всяка следваща серия ми е по-интересно.
Зачудих се на реакцията и думите на Антонио, когато Тонин каза, че иска да става стриптийзьор (прие много спокойно думите му и каза, че не знае какво е това), а то било грешка в превода.

Не мога и не мога да свикна с новата дубльорка на Фина. Дори ме дразни този глас.

# 354
Аз сега изгледах 5 еп. Ами наистина все повече ми харесва.
Напаснаха се персонажите, влезнаха си в ролите.
Има си абсурдно смешните моментии, нецензурираните фрази, абе стана си хубав сериала.
Жалко ,че има още само три серии
Относно Висенте: ако го бяха споменали няколко пъти, наистина щеше да е по-адекватна ситуацията с него.

Амадор , милия, как сърцато си рева за него. ...Ill
Свалката му с аптекарката много ми допадна!
И се надявам между Майте и Серхио (не знам така ли се пише) да се случат романтични неща, тя си мрънка за него от първия сезон Simple Smile

И още нещо: много ми хареса срещата между Серхио и Бруно. Който е гледал най-първия филм, Щурите съседи, със сигурност също му е допаднала.
 И по-напред в сериална имаше такива препратки. Спомням си Фермин , който в оня сериоал беше портиер, как правеше някакви намеци към Коке на тази тема, докато живееха в Монтепинар.
И , защото ми е доста скучно тази вечер , попитах Chat Gtp , да ми припомни сцената, за която не се сещам , и ето какво написа:

Скрит текст:
Разбирам, за какво говориш! В „Новите съседи“ често има препратки към „Щурите съседи“ („Aquí no hay quien viva“), защото много от актьорите участват и в двата сериала. Сцената, която описваш, е изключително забавна и е своеобразен мета-хумор.

Фермин (в „Новите съседи“), изигран от актьора Фернандо Техеро, шеговито намеква на Коке за работата на портиер. Това е директна препратка към ролята на Емилио, същия актьор, в „Щурите съседи“, където той е култовият портиер на сградата „Десперадос 21“.

В сцената Фермин, вероятно с ироничен тон, казва нещо като:
„Да бъдеш портиер е не само работа, а призвание! Аз лично познавах един невероятен портиер…“

Това разсмива зрителите, защото е ясно, че той говори за Емилио – своя собствен герой от предишния сериал. Коке пък реагира с типичното си объркано или саркастично изражение, което засилва комедията. Тази сцена е пример за начина, по който създателите на сериала обичат да заиграват с носталгията на зрителите.

Моментът е малък, но за феновете на „Щурите съседи“ е истински подарък! 😊

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 23:13 от Serendipity*

# 355
Помня сцената с Фермин, в която той показваше на Коке как се чисти и говореше за своя герой от другия сериал. Много хубава препратка. ❤️

В снощната серия също имаше препратка към "Щурите съседи" чрез срещата на Бруно и Серхио (те нали бяха двойка в този сериал?).
А преди това и в срещата на Менчу и Ребека пак имаше препратка (Менчу нали беше съпруга на Енрике в "Щурите съседи" , а Ребека беше баровката?).
Извинявам се, че пиша за героите в "Щурите съседи" с имената им в "Новите съседи ".
Много ми харесват тези препратки. ❤️

# 356

А преди това и в срещата на Менчу и Ребека пак имаше препратка (Менчу нали беше съпруга на Енрике в "Щурите съседи" , а Ребека беше баровката?).

Ама верно бе!
Аз много е зачудих на срещата им и на Менчу разсъжденията. И не можах да се сетя , че и двете са от Щурите съседи.
Много яко! И аз обичам тези препратки

# 357
Аз пък си мислех, че Ребека и Менчу трябва да са срещнали в Новите съседи. Забравила съм как Менчу се сдоби с мезонета в предишната кооперация.

# 358
От Щурите съм гледала мн малко.За момент си помислих че са братя Серхио и Бруно...чак се загледах в лицата им,а то какво било😁

# 359
Менчу и Йоли не купиха ли мезонета от Юдит?
Хем съм гледала няколко пъти сериала и пак ми убягват моменти. 😃

Общи условия

Активация на акаунт