Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 509
  • 782
  •   1
Отговори
# 285
Да не би да сте преминали в друга гестационна? Аз например от една седмица в друга съм тотално различна. Например в 6-та почти нищо не можех да ям, а сега (в 8-ма) си хапвам, дори имам апетит, но пък съм страшно изморена и мога да спя по цял ден.

# 286
И при мен симптомите се променят или изчезват от ден за ден, после пак си се връщат, така че според мен не се притеснявай. Твърде много четем и си подсилваме страховете, това си го осъзнах тези дни, та съвета ми е да се успокоиш и да не мислиш лоши неща, а ако продължиш да го мислиш и да се притесняваш отиди на един контролен преглед, за да видиш, че всичко е наред с малкия грахчо 🤗

Да чухме сърцето в 6г.с ,имах зацапване седмица и малко,на хапчета и инжекции сега няма нищо от миналата сряда. Симптомите главоболие , гърди,гадене следобед повече и отпадналост , придърпване ,стягане ,много.... Днес сутринта нищо (като друг човек съм )

# 287
Момичета, какво пиете за гадене? Като бях на преглед нямах този симптом и не попитах,  но днес повръщам всичко, което хапна и водата даже и е ужасно…

# 288
Момичета, какво пиете за гадене? Като бях на преглед нямах този симптом и не попитах,  но днес повръщам всичко, което хапна и водата даже и е ужасно…

На мен ми изписаха Антиметил

# 289
Момичета, какво пиете за гадене? Като бях на преглед нямах този симптом и не попитах,  но днес повръщам всичко, което хапна и водата даже и е ужасно…

На мен ми изписаха Емил, можело да се пие по 3 пъти на ден. Облекчава ме доста. Внимавай с дехидратацията при повръщането, успех.

# 290

На мен ми изписаха капки Вомитусхил, а ако е много зле положението свещички Вомакур. Засега удържам положението и не съм ги пробвала.

# 291
На мен проблемът ми е главоболието, придружено с киселини и болки в стомаха. Много ми е неприятен този първи триместър. Изобщо не съм себе си.

# 292
Благодаря, момичета!

# 293
На мен ми предписаха Емил

# 294
Здравейте, от София съм на 29г. Имам момиченце на 12 месеца и с мъжа ми сега планирано чакаме второто ни бебе. 5 седмици точно съм, термин 29.11. На преглед съм в средата на април като ще бъда 7 седмици и 1 ден. За сега нямам почти никакви симптоми, но помня че с първата ми бременност се появиха по към 6та седмица ще, така че чакам ги всеки момент 😃🤷‍♀️🤷‍♀️

# 295
Здравейте отново, скъпи, мили , слънчеви мамчета! Yellow Heart Nature Sunny

Почнах да си водя записки как се чувствам всеки ден - не знам до колко биха ми били полезни, но от интерес как се променя тялото реших да почна да записвам какво се случва.

Днес би трябвало да се падам 6г.с.+4 дни и сутринта се събудих с адско гадедне - дори вода не можех да пия, а аз без вода не вирея грам. Измамих системата с лимон във водата и горе долу положението се оправи.

Всяка сутрин се будя около 5 сутринта (пак странно за моята персона Smiley), а апетит...мех, хапвам просто защото трябва да се хапне нещо, иначе грам не ми се хапва; Вечерно време кръста ме наболва и корема, но не толкова, колкото в началото - точно както беше в ПМС.

Намерихме друга АГ, при която ми се ще да проследявам бремнността, но при нея мога да се запиша чак на 13.04 (което се пада при мен някъде 8-9г.с) и не знам дали няма да е късно или си е съвсем в реда на нещата (вместо да ходя някъде другаде в началото на април при 7-8г.с..);

Отделно ме притеснява как се храня - свикнала съм от години насам да хапвам само по два пъти на ден и да правя IF 16:8...за жалост последните месеци доста се обездвижих и качих едни килца, които направо ме вкарват в категорията наднормено тегло, а ми се ще да се допитам и до специалист относно правилно хранене, а защо не и здравословно сваляне на тегло, без да преча на бебчо....притеснявам се от гестационен диабет и как това ще повлияе на плода, а пък не искам да съм "безотговорно" мамче от сега Smiley;

Това ми е най-голямото опасение - килограмите и как това ще се отрази на здравето на мен и бебенцето. Вие имате ли опит и мнение относно хранене, покачване на възможно най-малко тегло и дали всъщност АГ-то може да даде адекватни такива съвети или е нужен друг вид специалист?

П.С.
Уау, стана доста дълго, но пак да кажа, че много се радвам за тази теми и за възможността всички да споделяме това пътешествие Heart

Пращам ви целувки и много усмивки Flowers Hibiscus

# 296
Здравейте, момичета!
Днес мина първия ми преглед и малко се успокоих - видя се плоден сак, ембрионче и пулсации. Докторът ми изписа дуфастон профилактично 3*1 и но шпа при нужда ( заради предишна загуба). Нищо друго не ми каза да изследвам и ме вика пак след 3 седмици. Струва ми се доста време,  вас след колко време викат на втори преглед?
Искам да попитам какво мислите за пътуването с кола за по-дълъг път? Дали би могло да създаде проблем?
Предполагам че не, но от друга страна първия триместър е най-критичен и знае ли човек.

# 297
Moмичета, да се оплача. На работа, така ме ядоса шефа, че още не мога да се успокоя и ме заболя леко корема. Вие казали ли сте в работата или изчаквате и кога мислите да съобщите?

В петък съм на пръв преглед, мисля че ще се водя 5-6 седмица, нямам търпение, знам че няма да чуя сърчице, но поне някаква информация да получа и да се успокоя...

Ава- Мария, иначе мисля че няма проблем дълъг път, стига да спирате често и да почиваш.

# 298
Moмичета, да се оплача. На работа, така ме ядоса шефа, че още не мога да се успокоя и ме заболя леко корема. Вие казали ли сте в работата или изчаквате и кога мислите да съобщите?

В петък съм на пръв преглед, мисля че ще се водя 5-6 седмица, нямам търпение, знам че няма да чуя сърчице, но поне някаква информация да получа и да се успокоя...

Ава- Мария, иначе мисля че няма проблем дълъг път, стига да спирате често и да почиваш.

Оххх, ужас, миналата седмица и аз много се ядосах в работата, чак темп вдигнах...не съм казвала все още, много хора чакат да мине първия триместър, но като знам какъв стрес изпитвам в работата, не знам дали ще издържа до тогава.

Мисля си да му кажа на моя шеф, когато чуем, че има сърдечен пулс и има наистина установена бременност...

# 299
funshine, движението през бременността е изключително важно, ще се отрази добре и на фигурата ти. В момента не ощетяваш бебето, дори да не ядеш толкова. След първия триместър вече има значение какво ядеш. Ако хапваш повече месо и салати съм сигурна, че ще задоволяваш нуждите на тялото си, на бебето, няма да качваш излишни кг.

Общи условия

Активация на акаунт