Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 899
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
Здравей!
Мисля, че излишно ще се притесняваме до следващия преглед, моя е на 18.04 (след две седмици, като го запазих умишленно малко по-късно от две сед.) и нямам търпение. Всичко ще е наред, не се притеснявай (знам, че това е невъзможно и емоциите бошуват😅)

Здравейте, мами.
Вчера бях на ехограф и се видя само плодно сакче. В 6+1 г.с съм. Успокоих се, че е в матката, защото понякога имам силни болки, но сега съм притеснена, защото се видя само сакчето. Док каза, че всичко е нормално за този период и ще се видим след две седмици, когато вече трябва да видим и ембрио.
Това ще са най-дългите седмици ..

Надявам се при вас всичко да е наред и успех на всички❤

По сметки на приложението трябваше да съм в 7ма седмица ,но като отидохме на 1.04 на преглед почти нищо не се видя. За сметка на това чухме сърчицето и сега на 20 имаме час пак нямам търпение. Докторката каза тогава ,че е мм плода и трудно може да се види или измери.

Здравей, при мен днес беше абсолютно същото и аз съм в 6г.с +1 и доста се притесних, но и мен ме викат след седмица. Надявам се всичко да е наред и излишно да се притесняваме. 🤗

# 346
Здравейте момичета, пиша да споделя и да видя има ли дами като мен в 9 та седмица, които усещат леееко подобрение от към гадене и ядене. От 2,3 дни забелявзам връщане на апетита и способност да ям нещо деуго освен сухи крекери , кисело мляко и картоф със сирене. Спането ми е все така необходимо и се изморявам бързо , но като че ли гаденето отминава. Преди седмица две нямах ден без да тичам към тоалетната , а сега не ми става толкова лошо вече. Дано на всички ни отмине бързо и лека бременност!

# 347
Аз в момента съм в 8г.с. и като че ли сега започват гаденията ,болките в главата ..
Чуствам се много странно ,като стана от леглото все едно съм слязла от въртележка ,вие ми се свят и не ми се мисли за храна ...
При теб намалят ,при някои сега започват .Хаха
Здравейте момичета, пиша да споделя и да видя има ли дами като мен в 9 та седмица, които усещат леееко подобрение от към гадене и ядене. От 2,3 дни забелявзам връщане на апетита и способност да ям нещо деуго освен сухи крекери , кисело мляко и картоф със сирене. Спането ми е все така необходимо и се изморявам бързо , но като че ли гаденето отминава. Преди седмица две нямах ден без да тичам към тоалетната , а сега не ми става толкова лошо вече. Дано на всички ни отмине бързо и лека бременност!

# 348
Аз до 16ч се чувствам чудесно и после започва да ме боли глава, да ми се спи, подут корем, болки, виене на свят, апатия… Чакам с нетърпение втория триместър. Не съм вечеряла от седмици. Grinning

# 349
Здравейте!Същата работа в 9г.с съм и аз , но от няколко дни много зле се чувствам , преумора , виене на сват , гадене изобщо пълен комплект , от 2 дни съм вкъщи на системи, дано мине бързо.Иначе вечер ставам и аз поне по 4-5 пъти.Лека бременност на всички!

# 350
Здравейте! В 7 г.с съм и ми е първа бременност. Радвам се, че намерих тази група. След две седмици съм на преглед и се надявам всичко да е наред. Някоя от вас има ли мнение за Пренатест  Simple Smile

# 351
Здравейте, момичета!
И аз се колебая за пренатест, мисля да попитам лекаря какво мисли на следващия преглед.
Някоя от вас мисли ли да ходи на консултации по здравна каса?
Търсих информация за лекари в София, но май повечето не работят със здравна каса.

# 352
Здравейте, момичета!
И аз се колебая за пренатест, мисля да попитам лекаря какво мисли на следващия преглед.
Търсих информация за лекари в София, но май повечето не работят със здравна каса.
[/quote]

Здравей , моята докторка е в София Лили Колева се казва и на миналия преглед ми каза да си взема направление номер 9 от личния за следващия път , каза че имам право на 2 безплатни прегледа и пакет изследвания.Все още не знам какви са точно , знам със сигурност, че ще ми взимат кръв.Прегледа ми е на 12 във вторник ако ще Ви бъде полезно ще пиша пак да кажа за какво става въпрос Simple Smile

# 353
Здравейте мами!
Първия преглед при мен беше със заплащане ( гр. Пловдив), защото личната ми е в Хасково и нямах възможност да си взема направление, тъй като АГ при която ходя работи със здравната каса. Сега се прибрах до Х-во и си взех и при следващия преглед ще го дам. Има програма “Майчино здравеопазване”, която включва пълен пакет от прегледи и 42 дни, мисля че след раждане и някои изследвания. Ще ви оставя линк, за да погледнете.
https://www.namama.bg/article/programa-maychino-zdraveopazvane-na-nzok/

# 354
Здравейте мами, как сте? Ние сме вече в 8г.с😍, но от две седмици изобщо не се чувствам добре. Започнах да повръщам, гади ми се адски много от всичко. Вие какво си похапвате? Имате ли проблем с пиенето на вода? А и нещо друго забелязвам - имам страшен косопад, дали е сезонен или е нормално за първите месеци от бременността 🙄. Имате ли подобни проблеми?

# 355
Личната докторка ли трябва да подготви документи за да може да се използва тази програма .Аз имам сериозни проблеми с нея и нямам търпение да стане 1 юни за да я сменя ..
Здравейте мами!
Първия преглед при мен беше със заплащане ( гр. Пловдив), защото личната ми е в Хасково и нямах възможност да си взема направление, тъй като АГ при която ходя работи със здравната каса. Сега се прибрах до Х-во и си взех и при следващия преглед ще го дам. Има програма “Майчино здравеопазване”, която включва пълен пакет от прегледи и 42 дни, мисля че след раждане и някои изследвания. Ще ви оставя линк, за да погледнете.

# 356
Здравейте, момичета!

Здравей , моята докторка е в София Лили Колева се казва и на миналия преглед ми каза да си взема направление номер 9 от личния за следващия път , каза че имам право на 2 безплатни прегледа и пакет изследвания.Все още не знам какви са точно , знам със сигурност, че ще ми взимат кръв.Прегледа ми е на 12 във вторник ако ще Ви бъде полезно ще пиша пак да кажа за какво става въпрос Simple Smile
[/quote]
Да, полезно ще е, ако може да споделите.
Аз ходих на частен преглед, но бих се възползвала и от тези прегледи понеже лекарят ме вика пак след доста време. Освен това не ми пусна кръвни изследвания, нищо не спомена за микробиология, а знам, че много лекари взимат. Още едно мнение би било полезно понеже все притеснявам да не изпуснем нещо важно.
Shirinnnn аз също имам преблем с пиенето на вода и течности, а знам, че е важно.  Въобще не ми се пие, даже и лекарствата ми е трудно да пия. Безалкохолно мога да пия, но пък знам, че не е полезно…

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 10:38 от Ava-maria

# 357
Да, отивате при личната докторка и и казвате трябва ми направление за Акушер гинеколог, тъй като разбрах, че съм бременна. Аз така и казах и тя знаеше какво трябва да ми даде.
Ако искате и кажете по програмата “Майчино здравеопазване” номер 9 е направлението, за да сте сигурна, че ви е разбрала.
Направлението е еднократно и важи за цялата бременност и дори след нея, като в 8ми и 9ти месец имате право дори на по 2 прегледа.
Като напишите в интернет “Майчино здравеопазване” ще ви излезне. 😊

Аз смятам, че щом я има тази програма, а и прегледите са много скъпи, поне за тях можем да спестим. 😊
Личната докторка ли трябва да подготви документи за да може да се използва тази програма .Аз имам сериозни проблеми с нея и нямам търпение да стане 1 юни за да я сменя ..
Здравейте мами!

# 358
Аз ходих при нея преди 4 дена болна от грип казах и че съм бременна ,погледна ме тъпо написа ми два дена болничен и куп лекарства ,като ги видях и казах че са противопоказни за бременни ,пак ме погледна тъпо и ми каза "Хайде чао" ...Стискайте палци да не се наложи да се разправяме с нея в по високи звена ...Вече ми е отказвала направление ..Благодаря ти Simple Smile
Да, отивате при личната докторка и и казвате трябва ми направление за Акушер гинеколог, тъй като разбрах, че съм бременна. Аз така и казах и тя знаеше какво трябва да ми даде.
Ако искате и кажете по програмата “Майчино здравеопазване” номер 9 е направлението, за да сте сигурна, че ви е разбрала.
Направлението е еднократно и важи за цялата бременност и дори след нея, като в 8ми и 9ти месец имате право дори на по 2 прегледа.
Като напишите в интернет “Майчино здравеопазване” ще ви излезне. 😊

Аз смятам, че щом я има тази програма, а и прегледите са много скъпи, поне за тях можем да спестим. 😊
Здравейте мами!

# 359
... много съжалявам, спомена че ще я сменяте юни месец, мисля че не би трябвало да има проблем да се вземе направлението и след няколко прегледа.
Няма за какво, затова сме тука да си помагаме ❤

Аз ходих при нея преди 4 дена болна от грип казах и че съм бременна ,погледна ме тъпо написа ми два дена болничен и куп лекарства ,като ги видях и казах че са противопоказни за бременни ,пак ме погледна тъпо и ми каза "Хайде чао" ...Стискайте палци да не се наложи да се разправяме с нея в по високи звена ...Вече ми е отказвала направление ..Благодаря ти

Общи условия

Активация на акаунт