Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 422
  • 782
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета!

Мога ли да се присъединя към Вашите редици?

Накратко за мен Simple Smile . Първи ден на последна менстурация 26.01.2022. Термин по календар 02.11.2022. На 42 навършени години съм, с две дъщери( на 23 и 15 ) и двама внука от голямата дъщеря.

От две години и половина правим опити за бебе- равносметката е два спонтанни аборта.

В момента ужаса ми е огромен, че отново ще ми се случи.
Постоянно ходя с ежадневни превръзки и все ми се струва , че кървя и тичам да се проверявам.
На 14-ти бях на първия си преглед видя се ембрионче и сърчице(леко неубедително , но все пак) .
Днес пусках изследване за тромбофилия , но резултатите ще излязат в четвъртък. В понеделник съм на контрола за да видим всичко наред ли е в развитието на бебето.

От симптомите имам: Болезнени гърди, липса на апетит, вялост и раздразнение.

Ами това е от мен. Подала съм заявка за присъединяване и във фейсбук групата.

Добре дошла Viliana Heart С мен вървиш като дни (и при мен последен МЦ е на 26.01, но ембриончето се движи 4 дни назад). Стискам палци да си имаш ноември здраво трето детенце. Разбирам притесненията ти. И аз съм така - в понеделник пуснах тест за тромбофилии и снощи излязоха резултатите. Само при единия показател ми показа индикация за нужда от по-задълбочени изследвания и днес ги пуснах, но ми казаха този път 10 дни (не знам как ще издържа). Днес сутринта имах леко светлобежово зацапване, та започнах дуфастон и ношпа след препоръка на АГ. Според него не било необичайно, а има и съмнения, че се дължи на това, че повръщах снощи за първи път и може би съм се напрегнала повече. В понеделник съм на преглед, засега съм спокойна и не се движа много.
Вечерите като цяло ми е много лошо и това се засилва с времето. Даже свалих половин килограм, защото почти не мога да ям вечер. Вялост и раздразнение - това съм аз Simple Smile
Като за първа бременност, много ми се иска всичко да е наред и да се радваме на този чуден период.

# 166
Здравейте, момичета. Може ли някой да ми помогне със седмиците?
Здравей! Като напишеш в гугъл гестационни седмици веднага ще ти излезнат калкулатори. По принцип ако цикълът ти е 28 дни на 1-вия ден от закъснението вече си 4 +1 седмица, на 8-ия ден закъснение вече си 5+1 и т.н.
Дано съм била полезна 😁

Здравейте, момичета!

Мога ли да се присъединя към Вашите редици?

Накратко за мен Simple Smile . Първи ден на последна менстурация 26.01.2022. Термин по календар 02.11.2022. На 42 навършени години съм, с две дъщери( на 23 и 15 ) и двама внука от голямата дъщеря.

От две години и половина правим опити за бебе- равносметката е два спонтанни аборта.

В момента ужаса ми е огромен, че отново ще ми се случи.
Постоянно ходя с ежадневни превръзки и все ми се струва , че кървя и тичам да се проверявам.
На 14-ти бях на първия си преглед видя се ембрионче и сърчице(леко неубедително , но все пак) .
Днес пусках изследване за тромбофилия , но резултатите ще излязат в четвъртък. В понеделник съм на контрола за да видим всичко наред ли е в развитието на бебето.

От симптомите имам: Болезнени гърди, липса на апетит, вялост и раздразнение.

Ами това е от мен. Подала съм заявка за присъединяване и във фейсбук групата.

Стискам палци всичко да е наред ♥

Това е така. С първата ми бременност всичко беше точно. Дата на последен цикъл, термин, седмици и 4 кг бебе. Но сега е друго. Бях си купила да пия цинк и го приемах около 2 месеца. Не знам дали е от него, но през декември след редовния ми МЦ в дните около овулация има слабо тъмно, дори черно течение. Януари се повтори същото. Редовна менструация на 6 януари, а около 20 пак това тъмно и слабо течение. От тогава нямам цикъл. Цял февруари правя тестове кои от кои по-отрицателни. На 6 март направих последния положителен. Вчера на ехографа ми казаха, че всичко е наред, бебчето си е на място, приема храни от където трябва, но отговаря на 6 седмица. Чухме и пулс.

# 167
Vass това е много интересно, но в случая според мен вече док определя седмиците с помощта на ехографа. Щом казва 6-та г.с значи вероятността да е такава е голяма. Успех и късмет ♥

# 168
Здравейте, бъдещи мами! ♥️ Аз съм в 5 или 6та седмица , правих 2 пъти ЧХГ и първо беше 3708 някъде, а днес е почти 11 ,около 10 578,което е доста. Много ми е чудно дали няма да са две, баба ми е близначка. Първа бременност за мен и ми е много вълнуващо. Чакам седмица и половина да чуем сърчице. ♥️

# 169
Съветвам те да не приемаш имуностимуланти, защото в началото имунната система разпознава ембриона като чуждо тяло и се опитва да го атакува. Та не се препоръчва в начална бременност.
Здравейте.
Имам проблем, леко съм хремава , усещам болки в гърлото и кашлям, въпроса ми е свързах се с гинеколожката тя ми каза за момента да се лекувам с чайчета и лукчета за гърлото, но аз по принцип съм много податлива към настинки и само от чай и лукчета няма да ми мине. Някой знае ли как може да се лекувам и какво мога да приемам за лесно преборване на настинката?

# 170
Съветвам те да не приемаш имуностимуланти, защото в началото имунната система разпознава ембриона като чуждо тяло и се опитва да го атакува. Та не се препоръчва в начална бременност.
Здравейте.
Имам проблем, леко съм хремава , усещам болки в гърлото и кашлям, въпроса ми е свързах се с гинеколожката тя ми каза за момента да се лекувам с чайчета и лукчета за гърлото, но аз по принцип съм много податлива към настинки и само от чай и лукчета няма да ми мине. Някой знае ли как може да се лекувам и какво мога да приемам за лесно преборване на настинката?

Надявам се, че чая и лукчетата няма да са проблем?

# 171
Не, не са. Но внимавай какви чайове пиеш, има и неподходящи билки по време   на бременност. Разрови се да прочетеш. И скорошно оздравяване.

# 172
При мен първите по-сериозни симптоми се появяват- тежест в корема и гадене след хранене. И с първата бременност се получаваше същото. Следователно постоянно внимавам какво ям, по колко и кога.

# 173
Здравейте, момичета. Присъединявам се към вас с удоволствие. В 5 +3 г.с. съм и ми е първа бременност. Утре съм на лекар за първи път и доста се вълнувам. Като цяло се чувствам добре, не ми се гади, но съм доста уморена през цялото време и съм нон-стоп гладна.
Имам един проблем, за който се надявам да може да ми дадете съвет. Преди да забременея пуших (айкос) и пиех кафе/та всеки ден. Откакто разбрах, че съм бременна спрях кафето и цигарите от раз. Проблемът е, че започнах да страдам от страшен запек. Не мога да ходя по голяма нужда по 5 дни, пия дулкософт, но пак изключително трудно се получават нещата. Пробвах кивита, ябълки, овесени ядки, чия, топла вода с лимон, зелен чай, безкофеиново кафе, пия по минимум 2.5л. вода на ден, но накрая се стигна до домашна мини клизма. Извинявам се за неприятната информация.
 Моля за съвет, ако някоя от вас има/ е имала подобен проблем. Утре ще питам и лекаря. Просто не искам да пия сиропи/медикаменти за да ходя до тоалетна. Преди бременността нямах абсолютно никакви проблеми, вероятно е заради спирането на кафето и цигарите, но както знаем, те в момента не са ми опция. Знам, че е нормално запичане заради увеличените нива на прогестерон, но чак пък по 5 дни да не ми се ходи..
Благодаря предварително на всички изчели ме Blush

# 174
Минзухарче, аз лично си пиех по едно кафенце на ден и при двете ми бременности. Ако това ти помага, мисля че можеш да си го позволиш

# 175
Здравейте бъдещи мами, силно вярвам че ноември месец всички тук ще сме мами. 🙏Радвам се, че има такава тема и се присъединявам с радост

Аз съм на 34 години, от София, днес съм точно 6 г.с. завършени, термин 13.11

Симптоми си имам доста последната седмица. Гади ми се почти постоянно, порвъщам понякога също, освен това имам едни придърпвания от време на време и също спя като за двама. Апетит никакъв, а само от мисълта за някои храни ми призлява

Минах вече два прегледа, в 5 г.с. и също преди няколко дни пак. Сакчето нараства точно както трябва, дори е малко по-голямо, явно съм имала ранна ову, но ме притесняват две неща. Първото е, че сакчето не е със съвсем кръгла форма, по-скоро има като малка опашка, докторката каза че това не би трябвало да е проблем и трябва да се оправи, аз обаче си се притеснявам. Има ли сред вас със сак с неправилна форма? Другото притеснително е едно леко кафяво зацапване вече два пъти, на датата на която се очакваше цикъл и около тази за овулация. Лекарката още в самото начало ме предупреди, че това е нормално да се случва в началото, докато още се наместват хормоните, някой знае ли нещо по темата?

Иначе си пия Дуфастон 2х1, фолиева, както и антиметил за повръщането. Честно казано обаче гаденето до някъде ме успокоява, защото на много места четох, че в човечето случаи е знак, че нещата вървят добре.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 19:24 от dana_koleva

# 176
Минзухарче, запека идва от високите нива на прогестерон. Забавя перисталтиката, което води до газове, подуване и запек. Говори с АГ да ти каже какво да правиш. Иначе можеш да си пиеш по 1 кафе на ден.

dana_koleva, аз имах 3 дни зацапване точно преди датата на М. (това с предната ми бременност). Всичко беше наред. Детето си е живо и здраво. В момента троши бисквита по пода. 😀

# 177
Момичета нормално ли е 48ч (2 дена) нон стоп да съм с температура без да спира дори за минута 37,4 ? Принеснявам се пробвах и с парацетамол на втория парацетамол смъкнах и то веднъж смъкната за два дни ? Започвам да се тревожа 8+4 г.с. Преди 7 дена нямахме още ембрион само сак 1.74см… Не съм болна, нямам други симптоми на грип или др.

# 178
Момичета нормално ли е 48ч (2 дена) нон стоп да съм с температура без да спира дори за минута 37,4 ? Принеснявам се пробвах и с парацетамол на втория парацетамол смъкнах и то веднъж смъкната за два дни ? Започвам да се тревожа 8+4 г.с. Преди 7 дена нямахме още ембрион само сак 1.74см… Не съм болна, нямам други симптоми на грип или др.

Ох, според мен утре сутрин задължително отиди на лекар за да се види от какво е, може и да е безобидно, но все пак...

# 179
Има си някакъв вирус от 2 дни не се чувствам добре, отнала с кашлица и постоянно мисля, че имам температура(а всъщност нямам) гинеколожката ми каза за сега да се лекувам с чай и лукчета , ако усетя че става по-лошо да отида на лекар. При мен положението е същото, но все пак мисля утре да отида на лекар , за да видим какво може са се предприеме , за да се излекувам и да не вредя на бебчо..(аз съм 7-8г.с, което ме кара да се притеснявам много..)

Общи условия

Активация на акаунт