Отчаяна съм! Хронична анемия

• 16 612
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! Пуснах си кръвни изследвания при които се установи, че хемоглобина ми е 95,а желязото 3,5. .............

Здравей,
аз близо 10 год. съм с такива стойности и всички симптоми/ липса на енергия, бърза умора 3 етажа като изкача и спирам като баба да ди почивам /чупещи се нокти/късаща се и почти нерастяща коса / отвратителен блед-жълт цвят на кожата  и т.н.
последно мин. год. пролетта - желязото ми 1,9 , а хемоглобина 72!!
След какви ли не лечения от видни проф.от Александровска със същите изрази , от типа ми какво толкова и така ще си живееш  и не толкова хематолози с кратки колебания на покачване до 4,5 желязо и 90 хемоглобин ..с безкрайно режещи коремни болки от хапчета. Реших минаата година , че така не може повече  и се взех в ръце със собственното си лечение.
Установих, че от зелениите не мога да си набавя толкова много  желязо, колкото от месото и телешкия дроб. Засилих си консумацията им, и нон стоп цяла година вече, пия по една от тези билкови таблетки
Скрит текст:

RAW Organic Fruit & Vegetable Blend Organic Apple (fruit), Organic Beet (root), Organic Broccoli (stalk & flower), Organic Carrot (root), Organic Spinach (leaf), Organic Tomato (fruit), Organic Strawberry (fruit), Organic Tart Cherry (fruit), Organic Blackberry (fruit), Organic Green Bell Pepper (fruit), Organic Brussels Sprout (leaf), Organic Blueberry (fruit), Organic Ginger (root), Organic Garlic (bulb), Organic Green Onion (bulb), Organic Raspberry (fruit), Organic Parsley (leaf), Organic Cauliflower (flower & stem), Organic Red Cabbage (leaf), Organic Kale (leaf), Organic Cucumber (gourd), Organic Celery (stalk), Organic Asparagus Juice (flower & stem) 
от които нямам стомашни болки и запек.
Мисля че за мен съм открила моето.
точно година по късно не мога да се нарадвам на резултатите си,  та аз такива показатели съм имала сигурно преди 20 години.
     хемоглобин / HGB        143       g/L    120 - 160
     Желязо/Iron                  19.1   umol/l     5.8 - 34.5

Благодаря за препоръчаната добавка. Прочетох, че тя съдържа само естествени природни съставки. Това е нещо като хранителната добавка на Nature's way.

От посочената от вас хранителна добавка ли се вдигнаха до такава степен хемоблобинът и желязото. А правихте ли си изследвания на показателите Феритин и витамин B12 след приема на тази добавка?

Честит Празник на всички.

# 31
Да от нея и на специално хранене с  много телешки дроб, месо и тахан.
не само на желязо/хемоглобин

# 32
Пак съм аз, след две вливания на високодозово желязо. Меко казано резултата е уау. Тонуса ми е много по-добър, имам енергия, имам и цвят на кожата вече Grinning
Хемоглобина ми стана от 70 на 110, а желязото от 1,7 при последните ми изследвания на 8,4. В момента приемам фолиева киселина, по препоръка на хемаоложката ми, като след месец отново имам час, за да проследим как вървят нещата.

# 33
това е чудесно! Браво
Какво точно ви вливаха и имахте ли някакви странични действия

# 34
Вливах Феринджект. Мой познат, практикуващ лекар ми каза, че в тези среди желязото се дели на Феринджект и на всички останали-тоест, че то е най-доброто.
Нямах странични ефекти, освен леко увеличен апетит, като го подлагам под въпрос дали е от желязото точно, тъй като приемах и други витамини в него момент.

# 35
При мен е желязо дефицитна. Ако някой има представа кои храни са полезни в този случаи може да сподели. А относно чая как го приготвяте понеже не съм виждала да продават в пакетче.
аз съм същата даже хемоглобин ми падна на 62 вследствие от цикъл с кръвоизлив

# 36
и аз съм желязодефицитна анемия Sad.  Ако имам по обилно течение приемам витамин Ц и ми действа с намаляване течението. мисля, че само с храна не мога да вдигам желязо, хемоглобин, еротроцити ит.н. Всичко ми е под нормата, всеки ден консумирам месо, но продължава да пада всеки месец. На 4ти ще ходя на хематолог и вече сигурно ще пия лекарства Sad. От копривеният чай много леко увеличение на еротрицити стана, но отново съм в цикъл и пок ще паднат стойностите Sad

# 37
и аз съм желязодефицитна анемия Sad.  Ако имам по обилно течение приемам витамин Ц и ми действа с намаляване течението. мисля, че само с храна не мога да вдигам желязо, хемоглобин, еротроцити ит.н. Всичко ми е под нормата, всеки ден консумирам месо, но продължава да пада всеки месец. На 4ти ще ходя на хематолог и вече сигурно ще пия лекарства Sad. От копривеният чай много леко увеличение на еротрицити стана, но отново съм в цикъл и пок ще паднат стойностите Sad
При мен приемането на витамин С по време на първите дни от менструацията ми действа обратното-предизвиква още по-непопосимо кръвотечние. Затова дори да съм се разболяла от грип и ми наближава менструацията или съм в менструация не приемам витамин С.

# 38
  • Бургас
Калций фосфо С опитвала ли си? Ампули инжекционни вит.С? Чайовете с кръвоспиращи билки също помагат, но трябва да се пият през цялото време.

Аз вече успявам да намаля кръвотечението, но въпреки това пак имам  сериозна анемия.

# 39
Калций фосфо С опитвала ли си? Ампули инжекционни вит.С? Чайовете с кръвоспиращи билки също помагат, но трябва да се пият през цялото време.

Аз вече успявам да намаля кръвотечението, но въпреки това пак имам  сериозна анемия.
Да на мен и феритина ми е 9

# 40
Пак съм аз, след две вливания на високодозово желязо. Меко казано резултата е уау. Тонуса ми е много по-добър, имам енергия, имам и цвят на кожата вече Grinning
Хемоглобина ми стана от 70 на 110, а желязото от 1,7 при последните ми изследвания на 8,4. В момента приемам фолиева киселина, по препоръка на хемаоложката ми, като след месец отново имам час, за да проследим как вървят нещата.

Здравейте,

Моля да споделите къде са Ви направили вливанията? Търся в интернет, но не намирам нищо.

Благодаря предварително.
Катя

# 41

Здравейте,

Моля да споделите къде са Ви направили вливанията? Търся в интернет, но не намирам нищо.

Благодаря предварително.
Катя

Иван Рилски, София. Реално във всеки МЦ може, стига да имате нужда. Ампулата с желязото се разтваря в банка с физиологичен разтвор, която се влива след поставен МП. Това е. На мен ми беше малко гадно, защото ми прилошаваше, но да кажем, че е единичен случай.

# 42

Здравейте,

Благодаря предварително.
Катя

Иван Рилски, София. Реално във всеки МЦ може, стига да имате нужда. Ампулата с желязото се разтваря в банка с физиологичен разтвор, която се влива след поставен МП. Това е. На мен ми беше малко гадно, защото ми прилошаваше, но да кажем, че е единичен случай.

Благодаря за отговора!

# 43
Имах голям срив в хемоглобина и желязото. След много дълго приемане на желязо хемоглобина макар и с малко мина долната граница, а желязото си стана добре като показател. Обаче хемоглобина пак тръгна надолу, докато желязото си е добре и се чудя каква може да е причината и каква добавка да приемам.
И още една чуденка имам. Преди 2 седмици паднах лошо. Според ортопеда съм имала вътрешен кръвоизлив в крака. След падането започна да ми замайва главата в разни моменти от деня. Ако наистина е имало кръвоизлив в крака той може ли да доведе до допълнително спадане на хемоглобина. С други думи налага ли се в момента да го изследвам отново.

# 44
Имах голям срив в хемоглобина и желязото. След много дълго приемане на желязо хемоглобина макар и с малко мина долната граница, а желязото си стана добре като показател. Обаче хемоглобина пак тръгна надолу, докато желязото си е добре и се чудя каква може да е причината и каква добавка да приемам.
И още една чуденка имам. Преди 2 седмици паднах лошо. Според ортопеда съм имала вътрешен кръвоизлив в крака. След падането започна да ми замайва главата в разни моменти от деня. Ако наистина е имало кръвоизлив в крака той може ли да доведе до допълнително спадане на хемоглобина. С други думи налага ли се в момента да го изследвам отново.
Не усвоявате желязото. За това ви е нисък хемоглобина.
Желязото се трупа, ако се усвояваше, щяхте да имате добър хемоглобин.
Кръвоизлива е възможно да е довел до спад също, да

Общи условия

Активация на акаунт