Отчаяна съм! Хронична анемия

• 16 607
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
Имах голям срив в хемоглобина и желязото. След много дълго приемане на желязо хемоглобина макар и с малко мина долната граница, а желязото си стана добре като показател. Обаче хемоглобина пак тръгна надолу, докато желязото си е добре и се чудя каква може да е причината и каква добавка да приемам.
И още една чуденка имам. Преди 2 седмици паднах лошо. Според ортопеда съм имала вътрешен кръвоизлив в крака. След падането започна да ми замайва главата в разни моменти от деня. Ако наистина е имало кръвоизлив в крака той може ли да доведе до допълнително спадане на хемоглобина. С други думи налага ли се в момента да го изследвам отново.
Не усвоявате желязото. За това ви е нисък хемоглобина.
Желязото се трупа, ако се усвояваше, щяхте да имате добър хемоглобин.
Кръвоизлива е възможно да е довел до спад също, да
Пуснете си фолиева В12 и феритин те са показатели за анемичен синдром аз съм като вас

# 46
Благодаря за отговорите!

# 47
Пак съм аз, след две вливания на високодозово желязо. Меко казано резултата е уау. Тонуса ми е много по-добър, имам енергия, имам и цвят на кожата вече Grinning
Хемоглобина ми стана от 70 на 110, а желязото от 1,7 при последните ми изследвания на 8,4. В момента приемам фолиева киселина, по препоръка на хемаоложката ми, като след месец отново имам час, за да проследим как вървят нещата.
Здравейте може ли да споделите хематолога, може и на лично съобщение.
И аз стм с желязодефицитна анемия и фолиевата киселина също ми пада, не ям месо и след ражданията имам ужасно обилен цикъл на 24 дни и няма наваксване желязото. Според личната не било от цикъла, но преди ражданията закрепвах хемоглобина на 120 и беше супер слаб цикъла, а сега ми пада до 90.
 Не съм доволна от моята хематоложка предписва ми някакви екзотични препарати мнооого слаби, които никъде не ги откривам, само експериментира и ги сменя, защото все не качвам желязото. Бях го качила единствено когато си бях самопредписала сорбифер+неофолик мета, чудя се дали да не си се следя сама с моята схема. Сега пак ми е паднало на 4, хемоглобина още се крепи. Обмислям да направя 1 месец с 2х1 сорбифер+неофолик мета и да видя после какво съм направила. Просто е нетърпимо, защото съм в постоянна мозъчна мъгла. АГ ме навива за спирала, но изключигелно мн ме е страх да имам някакво чуждо тяло в организма ми, но дори и да се съглася, пак реално не консумирам желязо Close

# 48
Пак съм аз, след две вливания на високодозово желязо. Меко казано резултата е уау. Тонуса ми е много по-добър, имам енергия, имам и цвят на кожата вече Grinning
Хемоглобина ми стана от 70 на 110, а желязото от 1,7 при последните ми изследвания на 8,4. В момента приемам фолиева киселина, по препоръка на хемаоложката ми, като след месец отново имам час, за да проследим как вървят нещата.
Здравейте може ли да споделите хематолога, може и на лично съобщение.
И аз стм с желязодефицитна анемия и фолиевата киселина също ми пада, не ям месо и след ражданията имам ужасно обилен цикъл на 24 дни и няма наваксване желязото. Според личната не било от цикъла, но преди ражданията закрепвах хемоглобина на 120 и беше супер слаб цикъла, а сега ми пада до 90.
 Не съм доволна от моята хематоложка предписва ми някакви екзотични препарати мнооого слаби, които никъде не ги откривам, само експериментира и ги сменя, защото все не качвам желязото. Бях го качила единствено когато си бях самопредписала сорбифер+неофолик мета, чудя се дали да не си се следя сама с моята схема. Сега пак ми е паднало на 4, хемоглобина още се крепи. Обмислям да направя 1 месец с 2х1 сорбифер+неофолик мета и да видя после какво съм направила. Просто е нетърпимо, защото съм в постоянна мозъчна мъгла. АГ ме навива за спирала, но изключигелно мн ме е страх да имам някакво чуждо тяло в организма ми, но дори и да се съглася, пак реално не консумирам желязо Close
Още как. От обилното кръвотечение по време на менструация е.  За спирала Мирела има тема. Намерете я. Има доволни и недоволни. Все още се чудя дали просто да не направя опит и да сложа такава спирала. Да видя как ще е положението. Това.лято тръгвам.да питам.за мнения и  поне при гинеколози ще посетя. Писна ми да не мога да не работя и излизам 3 дни, да имам, след няколко месеца след приключване с лечение на желязо, анемия и да изпадам в дълбоки депресии преди менструация и в първите 3 дни от менструацията.

# 49
Абсолютно същото е и при мен, с тази разлика, че на 3тия ден може и да успея да изляза, но първите 2 са кошмар както и нощите. Давам си още 3-6м и ще го реша и аз май с Мирената. Аз съм на 37 искаше ми се поне до 40 да изчакам но не се търпи и депресиите също не са за подценяване.

Общи условия

Активация на акаунт