Мога ли да родя в Селена, без да ме е следил някой от лекарите, работещи там? Може ли просто да се отиде там и да се заплати, като дойде моментът, без задължителна уговорка с конкретен лекар?
Само носиш направление за хоспитализация, изследвания, кръвна група и лична карта.
Аз родих на 19.4 моята втора принцеса. 7 години след първата, раждана пак в Селена.
Ами искам да споделя, че този път беше като приказка. В 1.30 през ноща отидох по спешност с изтекли води. Посрещана ме едно прекрасно и усмихнато момиче, заведе ме при дежурната лекарка (забравих името) и тя млада, усмихната и прекрасна. Прегледа ме, записа каквото трябваше, обади се на моята лекарка д-р Топалова (която не ми е следящ лекар, но я избрах за раждането, тъй като съм след секцио и в целия град тя е човекът, който е съгласен да опитате нормално раждане).
Настаниха ме в пред родилна, помолих да загасят осветлението, че много ми пречеше и телевизията, помолих за топка, оставиха ме в стаята и аз започнах да си скачам на топката и да си засичам контракциите. Към 5 часа дойде д-р Топалова, през това време само веднъж легнах за запис на тонове, защото легнала много ме болеше и момичетата, както си стоях на топката, просто слагаха за секунди апарата на мен за да видят дали всичко е наред. Изключително внимателни бяха всички, изключително деликатни и мили.
Исках си упойка, но не дочаках анастезиолога, той тъкмо дойде и аз имах вече пълно разкритие и я родих.
Престоя ми беше 3 дни, през тези дни никой не ми направи лошо впечатление. Всички бяха много, ама много любезни, отзивчиви и разговорливи.
Психолог този път не дойде да ме пита как съм, но и аз си бях добре. Консултантът по кърмене е много по адекватен от преди 7 години.
Храната сутрин само не е много ОК като за цената на това, което плащаме, но обяда и вечерята са хубави.
За нощница, хич не ми дремеше с каква съм, нямаше скъсано, беше малко захабена само, но предполагам, че като ги перат на много висока температура и стават така.
Хубаво впечатление ми направи и мокрите кърпи за бебетата, че са от тези с 99% вода в тях.