АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 60 768
  • 785
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Поне днес при нас беше така: приеха ни пет жени за нормално раждане, като ми казаха от вечерта от 11:30 да спра да пия вода.
Не знам как е при планово секцио (аз поале след разговор с доктора минах на секцио) и пак не ми дадоха вода..

А какво значи след разговор с доктора? Имаше ли спешна индикация за секцио?

Да, наложи се.

# 646
Катето, би ли споделила как се чувстваш след секциото? И аз с голяма вероятност ще съм със секцио заради проблем с очите, доста четох и много ме наплашиха..

# 647
  • Пловдив
Катето, би ли споделила как се чувстваш след секциото? И аз с голяма вероятност ще съм със секцио заради проблем с очите, доста четох и много ме наплашиха..

Точно след операцията слагат студени компреси (служещи и за тежести), да се поприбере корема. Първия ден лежиш с катетър, на втория те раздвижват и го махат. Раната е неприятна, и при движение усещам придърпване, но е нормално след операция.
Акушерки, сестри минават постоянно, правят ти тоалет, взимат кръв, слагат те на системи, пускат и обезболяващи.
Сега на втория ден мога да кажа, че не беше страшно, минава 🙂
По време на самата операция, много ме унесе упойката и бях неадекватна. Това е единствения минус. Показаха ми малката, но едва бях в състояние да я видя.

# 648
Много ти благодаря за успокоението 😍 да ти е живо и здраво бебчето, много да ви радва. 😇

# 649
А моят съвет е да не четеш, а да посетиш очен лекар и то навреме. Той ще ти каже дали можеш или не да родиш нормално. Стойността на диоптъра не е определяща, прави се оглед на очните дъна.

# 650
Момичета , някоя има ли актуална информация как стоят нещата с ВИП стайте  в болницата ?

# 651
Момичета , някоя има ли актуална информация как стоят нещата с ВИП стайте  в болницата ?
Аз бях март месец за задържане и в това отделение ВИП стаята беше 270 лв. на ден.

# 652
  • до най-прекрасния мъж
А моят съвет е да не четеш, а да посетиш очен лекар и то навреме. Той ще ти каже дали можеш или не да родиш нормално. Стойността на диоптъра не е определяща, прави се оглед на очните дъна.
+1. На почти 39, инвитро, с почти 4 диоптъра късогледство нямах никакви индикации за секцио, освен седалищно разположено бебе. Следящия АГ ми даде направление за очен лекар, който изрази мнение, след подробен  преглед, че не представлява никакъв проблем да родя нормално.

# 653
Здравейте бъдещи майки, пиша именно за бъдещите майки. Не ходете да раждате в Селена. Ще ви разкажа за моя близка, която роди там през юни тази година. През нощта и изтичат водите. Отиват в болницата за прием. Питат я как ще роди. Естествено тя казва нормално, защото намаше никакви проблеми през цялото време на бременността. Ражда в продължение на 15 часа. Без да забележат лекарите, че плода е с три пъти овита пъпна връв около вратлето, без да предложат на майката секцио, без да я информират, че има опасност за плода. Мъчат я цяла нощ и цял ден. Бебето се ражда без да изплакава, посиняло, побеляло. Едвам го спасиха. Стоя в ковиоз един месец, без да разрешават на майката да го вижда. Сега е в София в Токуда, като има опасност от увреждания. Помислете си бъдещи майки къде ще раждате, защото накрая и казаха "нали искаше да родиш естествено". Да тя е искала да роди естествено, като е мислила, че всичко е наред. Защо никой не я уведоми за проблемите по време на раждането, защо не и казаха, че има опасност за бебето и за нея, защо се осланят на нейтото мнение, нали те са лекарите да преценят има ли опасност или не. Нали затова е отишла там,  мислейки че е в добри ръце. На края на раждането от болки е припаднала. Ето такива са докторите в Селена. Прибират парите без да са свършили работата за която им се плаща, т.е. здраво бебе и здрава майка.

# 654
И специално се регистрирахте преди 15мин само за да разкажете това? Кажете кой е бил лекаря? При кой се е следяла през цялата бременност? Следящия защо не й е казал,че бебето е с увита връв? То увиването на пъпната връв не е станало в последния момент преди раждането..

# 655
Споделете кой е бил израждащият  лекар ? Нека всички имаме предвид това което се е случило на вашата близка.

# 656
Да специално за това се регистрирах, за да споделя нашата болка от некадърни лекари. През нощта е приета от един екип, после са се сменили. Трябва да попитам точно кои са били, за  да пиша имена. Ходила е на всички възможни прегледи, никакви проблеми. Омотаването става по време на раждането. Не искам да споря или да плаша някой. Споделих го за информация на бъдещите майки, всеки си преценява.

# 657
Разкажете като искате с конкретика, че така малко ЕЖК - една жена казала...

Щом е ходено редовно на прегледи вашата близка би трябвало да се е ориентирала към лекар предварително.
Никой уважаващ себе си доктор няма да поеме излишен риск заради глезотии и желания на пациента ако се променят обстоятелства при раждането. Това не е сладкарница да си искаме, крайното решение е на доктора, защото той е компетентен и здраво мислещия да избере.

Това написаното ми прилича на история започнала в Торакс, където Главчев се правил на фетален специалист, накрая случая завършва в Селена.
Отидете в темата за Торакс и прочетете, не се сетих да препоръчам на момичето да разкаже в черния списък, повече хора да  го знаят тоя "специалист" - Главчев.

# 658
Възможно е да се случи такава нещо , не само в Селена , ами навсякъде . Увитата пъпна връв би трябвяло да се види на ехограф и едва ли някой лекар би си сложил главата в торбата , за да угоди просто на “искам да родя нормално “ . Ако е имало притеснителни индикации , щяха да вземат мерки , нали не смятате , че едва ли не са видели какво е положението , но не им е пукало . Много раждания продължават 15 часа . Вие раждала ли сте в Селена ? Защото аз , да … 2 пъти , нормално и доста часаво . Тоновете се следят постоянно , дори , когато бебето е в родилния канал … не си сам , а с акушерка , която те проверява постоянно , а доктора ти също идва в предродилна през определено време . При едното ми раждане , тоновете на бебето паднаха , събраха се до мен за една минута . Ако не се бяха нормализирали , имаха готовност да го извадят веднага , но се разминах със секциото . Лекарите там са изключителни професионалисти и не е коректно да изказвате такова крайно мнение . Където и да отиде човек , от нищо не е застрахован , но определено Селена не е това , което твърдите .

# 659
Напълно подкрепям последния коментар. Аз не съм доволна от много неща в болницата, но не вярвам да направят подобно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт