АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 190
  • 785
  •   1
Отговори
# 495
Може ли да изкажете мнение за д-р Матев ?
Лични наблюдения нямам ,но съм чувала много хубави неща за него . Наши семейни приятели са му много благодарни.

# 496
Може ли да изкажете мнение за д-р Матев ?

Много съм доволна от д-р Матев. Препоръчвам го с две ръце. Много добър специалист, знае какво прави, ако го попиташ дава мнението си. Моята бременност я проследи той, след това и раждането. Нямам оплаквания. 🌞☺️

# 497
Момичета, здравейте. Бих искала да помоля тези които са родили с цезарово сечение в АГ Селена да споделят как е протекла процедурата, как са се възстановили, как сте се чувствали след това, бебчетата при вас ли стоят, успяхте ли да кърмите , въобще всичко което бихте могли да споделите. Какво е необходимо за бебчето и майката в родилно отделение. Всяко мнение ще ми бъде полезно. Благодаря🍀

# 498
Момичета, здравейте. Бих искала да помоля тези които са родили с цезарово сечение в АГ Селена да споделят как е протекла процедурата, как са се възстановили, как сте се чувствали след това, бебчетата при вас ли стоят, успяхте ли да кърмите , въобще всичко което бихте могли да споделите. Какво е необходимо за бебчето и майката в родилно отделение. Всяко мнение ще ми бъде полезно. Благодаря🍀
За възстановяването е субективно. Зависи все пак и лекаря при когото сте родили, кой метод на операция прави, здравословното състояние на организма, коя под ред операция е и тн.
Аз имах около 5 дни 38-39 градуса температура, най вероятно заради кърмата, имах и някаква пикочна инфекция, защото първия ден ще сте с катетър. Около шест месеца мястото около операцията ми беше изтръпнало. Но всичко това не ми е пречело по никакъв начин на ежедневието.
Мен лично ме вдигнаха още същия ден. Бебенцето го донесоха за постоянно на следващия ден, като всеки ден по едно и също време ги вземат за съответните манипулации и имате време да се изкъпете, да хапнете.
Аз в болницата не успях да кърмя, давах на детето млякото, което ми носеха. Но в нас се получиха нещата. Иначе кърмата ми дойде още на следващия ден.
Относно необходимите вещи, шишенце с вода, аз си взех и хавлиена кърпа, но може да ползвате и тяхна, чехли за баня, бельо, четка, паста, аз бих препоръчала възглавница за кърмене, ако имате по-дълго зарядно за телефона, козметика за вас, не се сещам за друго Simple Smile

# 499
Аз мисля, че съм разказвала в предните страници за самото секцио, иначе за възстановяването - още на следващия ден ставах, болеше си, но аз си исках през цялото време обезболяващи, за да мога по-лесно и бързо да се раздвижа. На 2-3 ден ставах почти без проблем, а на 4-5 ден бях много активна. Но честно казано пълното възстановяване отнема доста време. Поне месец и повече аз лично имах неразположение, не можех да вървя дълго време, като кашлях ме болеше и се свиквах, за да не се напряга корема. Мястото остава като безчувствено, вече минаха 2 месеца и все още е много странно на допир, др Ставрев, каза че ще отнеме поне 6 месеца, за възстановяване на чувствителността.

# 500
  • до най-прекрасния мъж
Аз ставах без обезболяващи на 3ти ден, когато ни изписаха. Бебето ми го донесоха за 5 мин да го видя по моя молба на първия ден вечерта. Иначе, от следващия вече си е при мама денонощно, без сутрин и вечер за по 2 часа. Вдигнаха ме на същия ден следобед, болеше зверски първите 2 дни, но истината е, че колкото повече се движиш, толкова по-бързо спира да боли. Забравила съм вече заради умората от първите дни, но да речем седмица-две си е имало болка. Аз кърмих 20 дни и това помогна за прибирането на матката. За кърмата, моята не тръгна. Не знам защо, отдавам го на стрес от спешното секцио и безсънието. Иначе, уж засука, но според мен не особено добре. Има консултант, но на мен не ми помогна особено. Зърната ми бяха разранени през цялия престой там и още известно време вкъщи.
За багаж - за бебето дрешки за изписването, които ти носят в деня на изписването. За мама - тоалетни принадлежности, чехли за баня, широко памучно бельо, хавлийки за баня, дрехи за изписването, които пак може да ти донесат в деня на изписването. Превръзки, нощници, дрешки, памперси, мокри кърпи и мляко за бебето е от болницата. Дават и еднократни чехли, ако не носиш свои. Бебето си го къпят, нанасят козметика и преобличат в детска стая два пъти на ден. В кошчето има резервни дрешки, ако стане инцидент. Но и винаги може да си поискате, момичетата от детска стая са прекрасни.

# 501
A moже ли да присъстваме на къпането?
Спомням си като раждах в Токуда, че на едното къпане примерно ден преди да те изпишат, викат и майката да присъства, за да обяснят кое как се прави. Не съм ходила на училища за бременни този път, уж имам опит, но не знам какво помня и какво съм забравила, та ми се искаше един опреснителен курс Simple Smile

# 502
  • до най-прекрасния мъж
Декември не можеше, сега нямам идея. Но тогава си беше Ковид вълна и училището за бременни беше онлайн.

# 503
Вземете си козметика за бебето. Там при смяна на памперс не слагат нищо и съответно моето беше с подсечено дупе, когато ми го донесоха. Кой знае колко време не са сменяли памперса. На жената до мен по същия начин й докараха нейното. След баня също не ги мажат и ако кожата е по-суха, започва да се лющи и има нужда от подхранване. Ръкавички, защото бебетата се драскат, а в болницата не осигуряват. За себе си не бих взела друго освен кърпи, бельо, минерална вода в малки бутилки и храна, ако искате да кърмите. Храната, която осигуряват, освен че е неподходяща за след операция (в моя случай беше закуска Хебър с фъстъчен крем) е и изключително нездравословна (салам, маргарин, сладко и две филии стар бял хляб). За щастие мъжът ми ми донесе храна и два дни успявах да се храня.
Консултантката по кърмене също не ми помогна. Опита се, но явно не разбира много, защото впоследствие правих консултации с лицензиран консултант и се оказа, че повечето съвети са били грешни или ненужни за моя случай.

# 504
  • до най-прекрасния мъж
Наистина ли са занижили толкова качеството на услугата? През декември бебетата ги мажеха и след баня и дупетата също. Обличаха ги с ромпърче с дълго ръкавче с вградени ръкавички, които са много удобни, защото бебето не може да ги свали. Храната сутрин беше същата, но за обяд и вечеря винаги е имало избор от супи и ястия, плюс плодове. ММ ми носеше, но освен Активия и плодово мляко, плюс някое енергийно барче, друго не съм хапвала между храненията. И то ей така, не защото съм имала нужда толкова, колкото нощем, като ме събуди бебето, ми се е хапвало по нещичко.

# 505
Бебетата не ги мажеха с нищо март месец. Ромпърчетата бяха големи на моята дъщеря и само веднъж имаше едно с вградени ръкавички. Когато аз й сложих ръкавички, които ММ донесе, ги бяха загубили някъде с общото пране Simple Smile После следващите й ги свалях преди да я вземат за тоалет и винаги я връщаха надрана по цялото лице. Тя много мяташе ръцете и постоянно се дереше. За обяд и за вечеря имаше например ориз със зеленчуци - оризът преварен почти на каша, зеленчуците в него бяха като остатъци от друга храна - картофи, грах, чушки, парченца броколи, царевица и сигурно забравям нещо Grinning  Случвало се е за вечеря да носят и кюфтета - беше ужасно. Съквартирантката ми, която изобщо не беше злояда като мен, също не успя да ги преглътне и хвърли кюфтетата. Но не сме там за храната. Хубавото е, че във всеки един момент таткото може да дойде и да донесе домашна храна + кисело мляко или протеиново барче. В моя случай аз успях да му покажа и бебето в деня след раждането Hug

# 506
Момичета, нещо допълнително за обезболяване взехте лш? Можете ли да се къпете след секциото?  Как стоят нещата с ВИП стаите ? Хигиената на ниво ли е ? Какви са наблядениата. Другото което е ако бебчето има нужда от смяна на памперс вие ли го сменяте или го прави? Ако е гладно вие ли го храните или се взима в детска стая?
След секциото допускат ли да се видите с бащата или някой близък ?

# 507
Когато мине визитация сутрин ви преглеждат и според болките, лекаря изписва съответните обезболяващи. Има от системи до свещички и парацетамол на таблетки. Може да се къпете, когато поискате. След излизане от банята, викате акушерка да смени превръзката. Памперси си сменяте вие, ако не знаете как, помолете да ви покажат. Ако желаете да си кърмите бебето, предупреждавате в детска стая да не му дават АМ и го дръжте при вас в стаята, за да е постоянно на гърда. Консултанта по кърмене ползвайте, ако не искате съвети,  поне да ви покаже как правилно да слагате бебето на гърда. Също считам, че не всичките и съвети бяха удачни, като например да не будите бебето, за да го кърмите.

# 508
Аз не съм си носила нищо за обезболяване, осигуряваха достатъчно, даже съм им звъняла първите дни да ми сложат още - системи, инжекци, свещички, каквото преценят.

Храната биваше, като за болница, но хлябът винаги беше сух и единият ден беше с малко мухъл. 😀

На мен консултантката хич не ми съдейства. Моята бебка не знаеше какво се случва и как да засуче и тя като й хвана главата и бам я бутна в гърдата, то малкото се дърпа, тя го бута. Абе, шантава работа. 😀😀

# 509
Nova777 вечно е недоволна, не съм чула досега едно-единствено нещо, с което да е била ОК. Знам, че има и такива хора, но чак пък толкова... всеки път, щом я прочета, оставам с едно горчиво усещане, а дамите, които не са раждали все още направо могат и да се уплашат! Ми че това е болница все пак, не е 5-звезден хотел, като не ви е добре, от София един Пазарджик и Ихтиман ни дели, заминавайте там - от контракциите до пълното разкритие и до Малинов, и до Щерев можете да стигнете, и ще спрете да спамите темата на Селена!!!

Общи условия

Активация на акаунт