АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 58 310
  • 785
  •   1
Отговори
# 615
Още ли правят бързи тестове при постъпване за раждане?

# 616
  • Пловдив
Момичета, включвам се с поредната ми питанка. Усетихте ли поставянето на уройката(еридулалната)? Какво е усещането и имаше ли недоразумения?

Не усетих нищо, но си зависи от анестезиолога. Беше за секунди.

# 617
Момичета, включвам се с поредната ми питанка. Усетихте ли поставянето на уройката(еридулалната)? Какво е усещането и имаше ли недоразумения?

Кой анестезиолог ви постави упойката?

# 618
Да,на мен ми направиха

Още ли правят бързи тестове при постъпване за раждане?

# 619
  • Пловдив

Кой анестезиолог ви постави упойката?

Ооо никаква идея нямам. Казаха й името, но въобще не го помня. Жена беше.

# 620
Здравейте . И аз съм бъдеща мама, и реших да питам тук ,понеже и аз съм се насочила към клиниката, за някои неясноти. (Само да кажа ,че вече изчетох 22 -ра и тази тема😁).

1.По ЗК се следя при лекар,който изражда там ,но има частен кабинет. В 9г.с. съм и досега ми е пускал ПКК ,урина,а вторият път и микробиологично изследване. Отделно ходих на частно при друг,който ми даде цял лист с изследвания ,които да направя. Кръвосъсирването имаше леки отклонения и Вит. Д беше леко занижен, урината показа бактерии. Като питах лекаря по ЗК, за всичко това, каза че нямало проблем ,а бактериите били нормални. При другият лекар скоро няма да мога да запиша час и се чудя дали да се преместя при друг по ЗК в Селена. Според вас адекватен ли е отговорът(примерно ако и вие сте имали бактерии-лекували ли сте ги).?
2. Другото което е единият лекар ми каза да отида в 12 седм на ФМ, а този по ЗК каза че нямало нужда ,а той ще ми направи БХС, следващият път,а после щял да ми препоръча лекар за ФМ към 22 седм.Аз искам да си направя все пак и кой бихте препоръчали за ранна ФМ- Стоилов,Кръшков или Стратиева? Същият лекар ми каза че цитонамазката сега е опасна и не ми взе.Така ли е наистина?

3. При всички лекари ли по ЗК в Селена се заплаща всеки преглед? И какво правят на всеки преглед? Всеки път ли се пускат изследвания?

4. А предписвали ли са ви глобули (понеже четох ,че не е хубаво първите 3 мес да се слагат)-Utrogestan и Gyno-pevaril-изписани са без изследвания.

5. За какво е тази амбулаторна карта и откъде се взема?

Ще бъда много благодарна на всеки отговорил!

# 621
Здравейте . И аз съм бъдеща мама, и реших да питам тук ,понеже и аз съм се насочила към клиниката, за някои неясноти. (Само да кажа ,че вече изчетох 22 -ра и тази тема😁).

1.По ЗК се следя при лекар,който изражда там ,но има частен кабинет. В 9г.с. съм и досега ми е пускал ПКК ,урина......... При другият лекар скоро няма да мога да запиша час и се чудя дали да се преместя при друг по ЗК в Селена. ?- имайте предвид, че в Селена и да сте по ЗК ще плащате при всяко посещение по нещо- няма да заплатите 2 пъти кръв и урина, и два видеозона ( мисля, това беше и то ако си следите). Аз съм по здравна каса и това което не съм плащала е при записване в 12 г.с. на ЖК кръвните изследвания и урина. Всеки преглед си заплащам. Сега в 21 г.с. втори път ще ми пускат изследвания кръв и урина и не би трябвало да ги заплатя, но ще видим. ЛК за болнични се плащат по 110 лв.

2. Другото което е единият лекар ми каза да отида в 12 седм на ФМ, а този по ЗК каза че нямало нужда ,а той ще ми направи БХС, следващият път,а после щял да ми препоръча лекар за ФМ към 22 седм.Аз искам да си направя все пак и кой бихте препоръчали за ранна ФМ- Стоилов,Кръшков или Стратиева? Същият лекар ми каза че цитонамазката сега е опасна и не ми взе.Така ли е наистина?- ФМ в 12 г.с си ми направи следящия АГ- тя представлява кръвно изследване+ замервания, които може да ги направи и следящия АГ. Така, че този по ЗК е прав. Следваща към 22 г.с си посетете специалист, не мога да препоръчам от цитираните имена, защото аз я правих при Даскалов ( по препоръка на следящия АГ). За цитонамазка - не съм компетентна да кажа.[/color]

3. При всички лекари ли по ЗК в Селена се заплаща всеки преглед? И какво правят на всеки преглед? Всеки път ли се пускат изследвания?- за всички лекари не мога да кажа, аз си плащам всеки преглед до сега (21 г.с), пускани са ми само веднъж изследвания при записването в 12г.с. Прегледа е: въпрос как се чувствате, имате ли оплаквания? Преглед на видеозон. Изследвания се пускат, стандартни планови през бременността или ако имате някакъв проблем и оплакване.

4. А предписвали ли са ви глобули (понеже четох ,че не е хубаво първите 3 мес да се слагат)-Utrogestan и Gyno-pevaril-изписани са без изследвания.- с In Vitro съм и поставях утрогестан глобули, всеки ден, първите три месеца. За Gyno-pevaril- не съм запозната.

5. За какво е тази амбулаторна карта и откъде се взема? Амбулаторна карта се взима от Личния лекар, там нанасят издадените болнични, записват се влизания в болнични заведения и т.н

Ще бъда много благодарна на всеки отговорил!

# 622
Milii,бактерията в урината със стерилна урина ли е изолирана? Ако не, е възможно замърсяване... ако да, задължително трябва да има антибиограма и според нея да се изпише антибиотик, една инфекция е по-опасна за плода от антибиотика! За мен коментара на д-ра ,че бактериите са нормално нещо ми звучи нелепо!

# 623
Milii,бактерията в урината със стерилна урина ли е изолирана? Ако не, е възможно замърсяване... ако да, задължително трябва да има антибиограма и според нея да се изпише антибиотик, една инфекция е по-опасна за плода от антибиотика! За мен коментара на д-ра ,че бактериите са нормално нещо ми звучи нелепо!

Не знам какво трябва да значи стерилна. Правих изследването в лаборатория Писанец.

# 624
Моето мнение е да си пуснете урина за микробиологично изследване в микробиологията на ВМИ. Там всичко се изследва много щателно и внимателно.
И да има изолат( дано да нямате) там резултата ще бэде перфектно точен
Но задължително си направете тоалет преди да дадете урина, най- добре вкъщи . Урина се дава за изследване по следният начин : сутрин се дава първа урина; първата порция се изхвърля( пишкате извън стерилния контейнер) и останалата се прибавя . Урината се изследва до един час от отделянето и .

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 19:23 от Penelope2233

# 625
Milii,купете си стерилна чашка/контейнер от аптеката, може да си вземете направление за микробиология на урина от личния д-р не е задължително да е от АГ, и както са обяснили в по-горния коментар сутрин след тоалет и измиване на ръцете пишкайте в стерилната чашка,гледайте да не пипате излишно гърлото на чашката и я занесете в Микробиологична лаборатория, различна е от другата в която взимат кръв и до 3дни ще имате резултат.

# 626
  • Асеновград
Milii казва се посявка на урина, носите стерилната урина в лабораторията и казвате че е за посявка, така ще изолират да видят ако има някоя бактерия и отстрани излиза антибиограма, (това е таблица на всички антибиотици които можете да приемате, и след като изпратите резултатите на АГ той ще ви изпише кой антибиотик да пиете).
Бактериите за съжаление се изчистват само с антибиотик и е важно да се изчистят ако има такива.
Стерилната урина е както са ви писали по-горе, след душ, сутрин на първа урина, пишкате извън контейнерчето (от аптеката си купувате стерилно контейнерче за проби) и пишкате само средната струя урина, 2,3 пръста са напълно достатъчни, останалото количество пак навън, като не трябва да докосвате контейнерчето до кожата си изобщо.

Амбулаторната карта си я купувате от книжарницата и трябва да я дадете на личния лекар да я попълни, и след това ще ви трябва само при АГ за болничните, вътре се вписват болничните, за тях се ходи всеки месец на комисия и болничния трае 30дни като комисията в Селена е 110лв, но можете да идете където искате другаде, или дори да се преместите по ЗК  при лекар който е в комисия или ви издава болничните вместо вас, на различна цена или дори безплатно. За смяна на АГ ще ви трябва направление номер 11 от личен лекар за преизбор на специалист по майчино здравеопазване. Аз така се смених иначе бях при Петрова и си плащах също всеки преглед.  Разбира се, ако не искате може и да не излизате в болничен, имате това право, после започва майчинството 45 дни преди термин, пак аг по зк ви го издава болничния и за раждането също ще ви трябва амбулаторната карта.
БХС също го правих в Селена при Петрова, преди 6 месеца платих 130лв.
За ФМ ви препоръчвам Борислав Иванов в Медлайн (изражда в Селена, но кабинета му е в Медлайн). Там цената беше 140лв.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 21:51 от Yana.GG

# 627
  • Пловдив
За амбулаторната карта питах една акушерка, която изнася лекции от Селена задължителна ли е. Тя ми каза, че не е. За самото изчисляване на болнични: на всеки си правя копие и когато се наложи да се досмятат дни, ще си дам предишните издадени.
За БХС аз бях при Стоилов, не мога да дам мнение за други лекари, защото съм била само при него. Доволна съм, човека си върши работата.
Глобули ми предписваха в началото на бременността като ми намериха ешерихия коли (не беше лекар от Селена), (мисля, че беше някъде началото на трети месец, но може и да бъркам).

# 628
  • до най-прекрасния мъж
Утрогестан слагах до 36 г.с. за задържане на бременността, не съм имала проблеми, но спазвах много стриктна хигиена.
БХС си правих при следящия лекар, а 2 и 3та ФМ при Стратиева.
Амбулаторна карта не са ми искали нито при проследяване на бременността, нито при раждането. Инвитро съм и изкарах цялата бременност в болнични.
За бактериите, може да е замърсена проба. Вземете си стерилна урина и ако тя излезе чиста, не е лошо да направите МБ на влагалищен секрет.

# 629
Ако си пусна 14 дневен болничен,даден от АГ в Селена,при който се следя, като свърши мога ли да не го продължавам, да изчакам този,който е 45дни преди термина?  В 30г.с съм

Общи условия

Активация на акаунт