Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 139
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Ми, явно за мен подправките (екзотичните) са терра инкогнита. Не ме е интересувало откъде идват.

# 631
Магрете 2ра ама го няма във филма Simple Smile

# 632
Маргрете датска е. Но не става да се намери за 30 сек. Търсене на английски дава датската кралица, но не и името й.

# 633
Моята логика беше, че е някоя от кралиците (кралска особа) , а от двете Летисия е много по съвременна, така че оставаше Маргрете.

# 634
еее, с такова IQ и само 500 лева, даже имала и опит в игрите!
Не съумя да прочете добре въпроса на жокера си, той щеше да го намери в Гугъл, май беше IT.

# 635
Аз не чух колко ѝ е IQ-то

# 636
  • Велико Търново
При търсене за "Властелинът на пръстените илюстрации" едно от предложените "подтърсения" за изображения е именно "Кралица Маргрет". Т.е. за много по-малко от 30 секунди излиза.
Скрит текст:

# 637
Маргрете датска е. Но не става да се намери за 30 сек. Търсене на английски дава датската кралица, но не и името й.
търси на "Ингахилд Гратмер"  или "Ingahild Grathmer "

# 638
Ейй, не се научихте Simple Smile С високото IQ са онези от Менса. Ние му викаме - природно интелигентни. Знаещите са ерудираните.

Канелата май точно от ликото се прави, остъргва се долния слой на кората. Той затова и така се навива на тръбичка като изсъхне.
За кралицата щях да позная, не толкова заради "кралската особа", а заради името. Имената.
Предишният участник странни неща не знаеше.

# 639
  • Велико Търново
Никога няма да забравя една телевизионна новела от далечния соц., когато имаше и стойностни неща по тв (не че съм фен на времето) - Виждали ли сте някога река.
Оказа се, че дори го има в нета:
https://bnt.bg/bg/a/vizhdali-li-ste-nyakoga-reka-1972-godina
То е само няма и 2-минутен откъс. Но пък точно с него преди малко имаше въпрос в "Последният печели" - за фамилията на актьора с първо име Юрий. /Яковлев/

# 640
Никога няма да забравя една телевизионна новела от далечния соц., когато имаше и стойностни неща по тв (не че съм фен на времето) - Виждали ли сте някога река.
Оказа се, че дори го има в нета:
https://bnt.bg/bg/a/vizhdali-li-ste-nyakoga-reka-1972-godina
То е само няма и 2-минутен откъс. Но пък точно с него преди малко имаше въпрос в "Последният печели" - за фамилията на актьора с първо име Юрий. /Яковлев/
Да, за съжаление е така. Видях, че има видео, и пуснах линк. След това видях, че не става за нищо. Ще наспамя темата. Беден, но много талантлив художник, умира от глад, никой не купува картините му. Съветват го да почне да маже и да прави каквото му хрумне, но не истинско изкуство. Тъй като трябва да оцелее, следва съветите. Започва серийно производство на "картини" и се открива изложба. Преди откриването той уплашен пита какво да отговори, ако някой го попита какво е искал да каже с някоя картина. Нов съвет - отговорът да е "Вие виждали ли сте някога река?".
Откриване на изложбата, страшно много хора, които почват да ахкат, цъкат и възхищават. Наконтена дама го пита какво иска да каже с конкретна картина. Той с отнесен поглед задава въпроса. Следва съгласие, възхита и суперлативи за творбата.
И много бързо става богат, наддават за псевдоизкуството.
Може да съм дърта и консервативна, но за мене това не е изкуство.

# 641
Това е много стар английски разказ, мисля, че беше в някакъв сборник.
За изкуството - за мен е ценно това, което съм чула от Богомил Райнов, който ни водеше лекциите по естетика.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 00:53 от Poni69

# 642
Участничката се оправдава във ФБ

# 643
Това участничката бизнес анализатор ли е? Чак пък ужасен външен вид.. Rolling Eyes
Абе няма никакъв brain freeze, просто отговорите не се знаят. То и аз не ги знам Simple Smile малко са хората, които са по-ерудирани и стигат по-далеч, нека бъдем честни.

# 644
Не са лоши илюстрациите на кралицата. Специфични са, но това й е стила и си личи че има умения.

А това за художниците - мисля, че и преди съм го писала в някоя тема - истинска случка, разказана от една германка (мисля, че беше ) в нейния канал в Ю туб: тя рисува красиво и общо взето реалистично. Следва изобразително изкуство в най-престижния университет, но я оценяват зле и това, което преподават (уж живопис) е далеч от нейните представи. Решава да направи експеримент и на някакъв изпит рисува колкото може по-грозно, като използва два-три цвята (кафяво, сиво и черно или нещо подобно). Не само че професорът ги харесва, но ги дава за пример на всички.
Изводът е, че тяхното (на преподавателите) мнение няма никаква стойност, но по-лошото е, че реално те не учат на нищо. Когато човек се е записал някъде да го учат да рисува (и то конкретно с очаквания за живопис и реализъм - посочено в съответните специалности) и плаща за това, би следвало преподавателите да умеят и да преподават това, а не да учат на някакви други неща ("идеи").

Общи условия

Активация на акаунт