Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 265
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Билалов е ужасен като водещ!

Връщам се да чета темата. Много ме е яд за един мъж, който отпадна на въпроса за статията на Исус в Рио!

# 181
  • Велико Търново
Наистина ли всеки път, когато някой от участниците не знае нещо, което някой от тук пишещите знае, ще виждаме това "удивление" (в не чак толкова добрия смисъл), че, видите ли, толкова прости неща не се знаят?

Да, и аз не знаех за крайцерската скорост, но не можах да разбера какво означава за нас, които не сме го знаели, това?
Защото пък за Лига Европа го знаех, но не съм убедена, че всички останали са го знаели. Примерно.
Не стана ли вече ясно, че не е възможно всички да знаят всичко... Rolling Eyes

Дори и не съм повярвала на "спойлера" за 50-те хиляди. За тези, които го чакат, остава да се надяват, че тази жена много бързо ще се окопити след първоначалния стрес и ще ги подпука сега един след друг. Нищо че заключи втора сигурна сума 1500лв. И не знае какво е изобар. Което означава, че надеждите вече са изпарения.

# 182
Наистина масово се ползва изразът "горе-долу". Това "долу-горе" не знам защо се опитват да го наложат...

# 183
Билалов е ужасен като водещ!

Там беше много трудно, ако не знаеш.  Мълнията има потенциал да повреди статуята, ама пък тя е защитена с всички възможни гръмоотводи. И макар мълниезащитата никога да не е абсолютна, все ми се струваше, че е по-вероятно някои алпинисти мераклии и аджамии да са повредили нещо, като са си закрепвали въжетата.

Наистина ли всеки път, когато някой от участниците не знае нещо, което някой от тук пишещите знае, ще виждаме това "удивление" (в не чак толкова добрия смисъл), че, видите ли, толкова прости неща не се знаят?

Ми все пак на това състезание се явяват хора с претенции. А нима не е нормално всеки да е чувал за "барометър" или да си е помпал гумите на колата и да знае колко бара?
Крайцерската скорост - ми то ти се набива в очите "крайцер".  Даже и човек да не е проверявал данните на самолета, ако не от друго от скука докато лети. Тайфун също ми върви в едно с Филипините като "дупе и гащи". Даже да не бях чела "Тайпан" или "Щогун".

Иначе за Каблешков и за купата е нормално някой да не знае, там и никой никого не е упреквал.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 19:01 от Черна станция

# 184
Надявах се да,липсва ми интересна игра като на Иван,някой смел играч заслужаващ хубава сума.Но днешните са потресаващи и за малки суми.Този поне не е спек и си говори човека.

# 185
Това "долу-горе" не знам защо се опитват да го наложат...
Кодош, бе Уили 😁

# 186
За Лига Европа и скоростта може на не знаеш, но изобар....Учи се в училище, а дори да си забравил, като се сетиш за барометър и отговорът излиза.

# 187
  • Велико Търново
За изобари се учи в училище и ако някой не го знае, би било по-учудващо.
Тази жена беше толкова ошашкана, че даже не разбра насочващите въпроси на Билалов за кафето, дори и като стигна до "бар".

А защо да не се използва "долу-горе" всъщност? Какво означава "опитват се да го наложат"?

# 188
А защо да не се използва "долу-горе" всъщност? Какво означава "опитват се да го наложат"?

Няма обективна причина и не може да е грешка. Но звучи странно, защото наложилото се е "горе-долу" и другото на мен ми е странно и го приемам като опит за оригиналничене. Но не и за грешка или неграмотност.

# 189
Да, изобари. Барометър, барокамера, мили бар - все неща, свързани с налягане. Е, с много подсказвания не стигна до никъде.
И какво имало на метеокарта - градове... Е, няма такова нещо. Трудно се забелязва дори къде е България. Да гледа сутрешния блок на БТВ - там два пъти в седмица показват такава.
А за температурата са изотерми.

# 190
  • Велико Търново
Никога, ама никога досега не ми е хрумвало, че "горе-долу" било по-използвано, както и това да приравнявам употребата на "долу-горе" с опити за оригиналничене. За мен и двете си имат някакъв нюанс и вероятно в отделни случаи използвам едно от двете, въпреки че в момента не мога да дам конкретни примери. Просто никога не съм си поставяла за цел да се наблюдавам кое кога казвам и с каква честота.

# 191
И аз го знам "горе-долу" и разместеният вариант ми дразни ухото. Вероятно е някаква регионална употреба. Наскоро чух и "горе-доле" Simple Smile
В синонимния речник на бълг. език обаче "долу-горе" не намерих.

# 192
Аз не знам кой е книжовният вариант, просто отбелязвам, че до преди няколко години изобщо не бях чувала "долу-горе", а сега - навсякъде.

# 193
Аз пък смятах, че зависи от това на къде се накланя везната избираш кое да сложиш отпред, ако се чувстваш повече добре съответно горе-долу, ако е повече зле долу-горе.  Един колега винаги отговаря така, когато го попитат как се чувства и казва, че не казва добре никога, за да не му завидят Grinning

# 194
  • Далечният изток
Мен ме подразни обяснението на водещия за гласуването по закон в неработни дни (не помня как беше зададен въпросът). Каза, че в Закона за избиране на народни представители е конкретната разпоредба, а този закон е отменен преди 10 години. Сегашният закон е Изборен кодекс.

Общи условия

Активация на акаунт