Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през март

• 99 644
  • 2 979
  •   1
Отговори
# 2 190
  • Варна
Аз искам- не искам ще трябва да си взема. Няма как да разхождам две кучета и бебе, но какво ще е идея си нямам.

# 2 191
Адриана,аз съм наясно със съветите за безопасност на съня ,но през деня,когато ти си будна,абсолютно нищо опасно няма да спи върху теб и ти да си седнала и облегната на нещо.Даже помага за рефлукса.Нощният сън трябва да се организира внимателно ако спите заедно .Но през нощта не вярвам някой да спи с бебе върху себе си.
Стеле,слинготека "Морско конче"дава първите три месеца различни носилки безплатно.После може да се ползват срещу месечен наем или да се ориентираш да си купиш.Даже самата консултантка по бебеносене препоръчва втора употреба,понеже е по-очупена .Идва у вас,показва ти какви слингове има,как да връзваш ,после раници и т.н.и ти си човека 😁

# 2 192
Адриана, раниците, дори и тези, които се водят, че стават за новородени, не се препоръчват особено. Най-добре е еластичен слинг или такъв в халки. Връзването е трудно, но вече има толкова много клипчета, че става дори и без консултация. Но има и онлайн такива на българските слинготеки.

# 2 193
  • София
Първите 2-3 пъти е по-трудно, после става лесно. Бранимир отказваше количката, като беше на 2 месеца и трябваше и с количка и с бебе на ръце да се връщам. Не съм го връзвала перфектно, чак накрая задобрях, все ме беше страх, че ще изпада, но е много удобно.
Скрит текст:
Тук е на 3 месеца, едно от първите ни излизания със слинг навън.

# 2 194
Бебеносенето е най-удобното и лесно нещо .В Бали майката първите шест месеца не сваля детето от себе си,на шестия месец правят церемония по поставяне на детето на земята .Единствено западните култури в последните години налагаха самостоятелността от ден първи,но отново нагласите се върнаха към привързаното родителство,което е най-лесното и естествено нещо.
Бях чела,за един педиатър,който пита точно тези жени в Бали ,защо носят бебетата толкова дълго и постоянно.И жената му задава въпроса ,защо в Америка ги слагат в дървени клетки с решетки.

# 2 195
Че нали и нашите баби са бебеносили-слагат бебето в специална торба,мятат го на гърба,и хайде на нивата.Та, благодарение на бебеносенето почти не са знаели що е туй колики.
Но ергономичните раници са за бебета над 4 месеца,и то след консултация с ортопед!
Слинг не съм ползвала,на Шефа до четири месечен не му се чуваше гласа,до тогава беше бебе мечта.Ама ся наваксва,яко 🥴😂

# 2 196
Е да де ,ама сега хората си мислят,че разглезват бебетата .А историята показва обратното.

# 2 197
  • Наблизо
Адриана,аз си купих от тук и са страхотни https://babytula.co.uk/collections/sale-carriers?sort_by=price-ascending

Виж,има и такива които са като слинг,ама без това да си го връзваш сама.Много добре спеше така моето.
https://babytula.co.uk/collections/sale-carriers/products/play-h … lf-buckle-carrier

# 2 198
  • София
Сега се прибрах с тоя звер, 5 часа на вън.

# 2 199
Има и още как,моят спеше на гърдите и корема на баща си има няма два месеца докато бяха тежките колики.На него не му пречеше,аз само го кърмех нощем и пак му го връщах.Явно сърцето му го успокояваше,то и аз през бременността така спях все върху него на една страна,той по гръб.Слинг не посмях да пробвам,взех раница на четири месеца и нещо беше малкия и двамата с баща му го носихме до към седем месеца,после не искаше и да чуе.Само в количката да зяпа или пълзеше като хлебарка като го пуснех на площадката.Вече като проходи махнахме и количката,абе доста деен и неуморим се оказа затова и още ни спира тока.Ние правим по 15 хиляди крачки на разходка в неделите,той сигурно двойно и не спи на обяд от над две години вкъщи.В градината как успяват да го накарат да легне не знам 😁.Този път обаче съм поръчала слинг с ринг,не виждам как ще ми стигнат ръцете иначе за всичко.

# 2 200
Ауу,още едно бебе чакаме!

# 2 201
  • Варна
Лещичка, честито 🥳

# 2 202
  • София
Оо бебенце.
Днес видях една съседка от 1 вход, родила трето детенце, много яко.
Заспа малката, 😂😂🍬

# 2 203
Лещичка,честито!

# 2 204
Видях каква хубава усмивка има Ерин и ѝ завидях. Аз не че не съм първа Убавица, но изобщо не си харесвам усмивката и винаги на снимки гледам като нещо средно между кисела пуйка и гладен вълкодав.

Общи условия

Активация на акаунт