Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 125
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Момичета, благодаря ви много, но не е нито един от тези Sad
Относно конците.. Grinning не знам как по друг начин да го обясня, все едно като хавайските поли (само, че от плат, а не найлон), цялата бутилка е в такива. Имаше черна бутилка, лилава (която издирвам) и други цветове..

# 376
Обожавам да откривам нишови парфюми! За съжаление - част от тях не могат да се открият в България. Но нека да споделя любимите ми от Maria Novella - Tabacco Toscano, Alba di Seoul, Muschio Oro.
https://eu.smnovella.com/
Иначе последната ми находка бяха великолепните аромати на Molinard - Cuir! Направо е адски тайнствен и магичен има лека сладко / тръпчива нотка, която държи в напрежение. И другият на този бранд, който си взех е - Ambre Lumiere. Наистина предизвикателни и доста трайни. Държат по 12 - 14 часа. На Reminiscence също имам нещо забележително: Noir, който е мъжки, но ми допада и стои на кожата ми чудесно.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 15:14 от Tilda Moon

# 377
Иска ми се да напиша две думички за Soir de Lune Sisley. Няма да ви пиша за съставките и да анализирам сложно. Независимо, че е на повече от 15 години този парфюм рисува същност, не толкова мимолетно  състояние. Женствен! Той е като топлата прегръдка на мама, в която  се сгушваш на сигурно и уютно, вземайки те  от детската градина/училище, където не си искал да оставаш предвид непознатата и вероятно враждебна среда! Той е като прегръдката на любимата, на чието рамо склоняваш  уморено глава  след тежък ден или толкова глупаво виновно се осмеляваш да се подпреш със съзнанието, че вероятно непредвидено си оплел конците, знаейки че  милата няма да те отхвърли, минимум защото за нея няма тайни! Не е сексуален, няма да ви претегли, обещавайки фалшиви излишества!  Особена компилация на Палома Пикасо и Гучи Раш в най-добрите им проявления! Навява лукс, но не студен и фалшиво аристократичен! Модерен, ретро не виждам! Носи онази прашна роза в нейната младост, когато Слънцето припича и въздухът е оптимално сух. Носи мед, онзи  прелестен пресен мед, също когато с „вилица“ отваряш пчелните кутийки от питата (имала съм възможност и това да опитам няколко пъти  при чисто любителски мед без глюкозно захранване). Спокоен като чашата мляко с лъжичка мед  вечер преди да се гмурнеш в пухените завивки. Ще се обръщат след вас, ако го носите, вероятно поради неговата невинна загадъчност,  изпробвано е!
Не си го взимайте на сляпо, скъп е, а и както прочетох може медената нотка да не е благоприяна върху топли кожи.
Да ме прощават Диор и Шанел, както и другите брандове, не че са лоши, но в този аромат се намирам!
Очаквам още нещичко, но вероятни благодарности ще отдам в другата тема.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 23:34 от Никой като Някой

# 378
  • Germany
Относно конците.. Grinning не знам как по друг начин да го обясня, все едно като хавайските поли (само, че от плат, а не найлон), цялата бутилка е в такива. Имаше черна бутилка, лилава (която издирвам) и други цветове..
Да не е това?
или това

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 17:03 от kovatcheva

# 379
Привет ! Как се определя дали е топла или студена кожата ?

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 14:24 от bubanka

# 380
Ко речи? Grinning Латафа май имат серия, които са облечени в дантела, ама пак не е точно същото...

# 381
Jennifer880 , преди няколко месеца съфорумка писа относно това. Ще потърся....
Обещаното :
Скрит текст:
Цитат на: Rocket в сб, 04 дек 2021, 22:37
...
Исках да питам, дали типът на кожата има отношение към ароматите и издържливостта им? Конкретно има ли нещо по-специфично при по-мазна кожа? Simple Smile
Здравей, Rocket!
Относно тип кожа и ароматите мога да споделя това, което научих:
Има два типа кожа - топла и студена. Как се определя!? - Като погледнете кожата и веничките по вътрешната повърхност на ръката си в участъка между китката и лакътя. При хората с хладна кожа, веничките са сини към виолетови на цвят, а тези с гореща - като със зеленикав оттенък. А сигурно сте срещали хора, с които при здрависване ръката им е хладна, а на други  - гореща.  Не мога да кажа, че това е вярно на 100% като доказателство за ароматите, но има и друг начин да определите ароматите за Вас.
Казват, че хората с хладна кожа излъчват по-дълго и на тях стоят по-красиво парфюми, в които има цитруси и муск. При хората с гореща кожа цитрусите бързо се превръщат в кисела нотка, а муска избива в неприятна миризма на пот. Хората с хладна кожа би трябвало да обръщат повече внимание на връхните и средни нотки в пирамидата на ароматите, тъй като рядко или след доста време кожата им стопля до базата. На тях стоят по-красиво и пудрените аромати.
Хора с гореща кожа пък най-добре разкриват аромати с пачули, амбра, ванилия, уд. Те са ощетени от това, че не могат да се насладят на красотата на цитруси и муск в ароматите, като това се отнася и за акватичните нотки.
Аз съм с гореща кожа и често ми се е случвало да съжалявам, че не мога да нося даден аромат заради секундното /буквално/ изпаряване на връхните нотки, което при хора с хладна кожа би се задържало по-дълго време. Многообразието на аромати се дължи най-много в заложените връхни и средни нотки, като базите в много случаи са оскъдни.
Вземете си няколко от наличните Ви парфюми, отворете Фрагрантика и напръскайте на кожа. Опитайте се с помощта на енциклопедията да определите коя нотка кожата Ви излъчва най-много и най-дълго. Така ще можете да определите и кои нотки Ви харесват, и кои - не.
За удължаване излъчването на аромат съм чувала, да се намаже кожата с крем преди това, респ. по-мазните кожи би трябвало да задържат по-дълго аромата. Не ползвам крем или го правя изключително рядко и затова не мога да кажа. Но и не мога да кажа, че съм с мазна кожа.
Ако някой може да допълни с още информация, би било полезно и за мен. Simple Smile
......
Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 14:08 от vodica

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 19:45 от Никой като Някой

# 382
За студената и топла кожа си мисля, че е много просто - ако често имаш студени ръце си със студена, ако са ти топли ръцете си с топла.

# 383
  • София
В Бюти зоун, а предполагам и в Дъгла се зареден новия мъжки Le Beau Le Parfum Jean Paul Gaultier for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Le-Beau-L … Parfum-72158.html

Страхотен! Доста по-богата, мощна, сложна и дори противоречива версия на LE BEAU.  Много е любопитен, защото съчетава диаметрални портивополжности като нотки на Пина Колада и зелен кипарис, ананас с  по-мъжествени дървесни нотки. Очаквам да са полярни оценките за него, тъй като е многолик и еклектичен. Със сигурност, за мен е много интересен с разнообразните пластове - тропически, зелен, пудрен, кокосов, дървесен, амбров.
Спокойно може да се носи и от жени. Впечатлен съм от това издание на Гутие и смятам, че надскачат с много идеята за поредна версия за доене на пазара.

На листче пръснах  Paco Rabanne1 Million Elixir for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/1-Million-Elixir-71708.html

Отново отлична работа и прекрасна нова версия! Горещо го препоръчвам! Много богат, изкусителен, елегантен, но секси, модерен, загадъчен... Абсолютно вълшебство! И тук имаме нова фантастична находка, която ще бере комплименти без никакво съмнение... С розата е работено великолепно, страхотно са плетени и креместите нотки, като мисля, че тук се бяга от типичното сладко клубно звучене. Усещам нюанси от доста парфюми, без да твърдя, че съм прав - мека сладост от аромати ала нормалните 1 Милион версии, но доста омекотена и далеч по-фино и елегантно поднесена, Nomade Absolu de Parfum Chloé, Insomnia Ritual by Faviol Seferi, карамелено-вкусни нотки от типа на да кажем Emporio Armani Stronger With You Absolutely.
Напълно е унисекс и вярвам, че много биха го харесали за себе си. Голямо браво от мен за Пако Рабан Cupid

Радвам се, че попадам на нови чудесни версии, като допълвам и тази на Joop! Homme Eau de Parfum Joop! / https://www.fragrantica.com/perfume/Joop/Joop-Homme-Eau-de-Parfum-67489.html

Отново имаме чудесно надграждане и много умело развитие на познатата идея. Силно мъжко включване на Joop!

Парче за деня: Sébastien Léger, Launa Fen - Berawa Purple Heart

# 384
  • София
В Бюти зоун, а предполагам и в Дъгла се зареден новия мъжки
Скрит текст:
Le Beau Le Parfum Jean Paul Gaultier for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Le-Beau-L … Parfum-72158.html

Страхотен! Доста по-богата, мощна, сложна и дори противоречива версия на LE BEAU.  Много е любопитен, защото съчетава диаметрални портивополжности като нотки на Пина Колада и зелен кипарис, ананас с  по-мъжествени дървесни нотки. Очаквам да са полярни оценките за него, тъй като е многолик и еклектичен. Със сигурност, за мен е много интересен с разнообразните пластове - тропически, зелен, пудрен, кокосов, дървесен, амбров.
Спокойно може да се носи и от жени. Впечатлен съм от това издание на Гутие и смятам, че надскачат с много идеята за поредна версия за доене на пазара.

На листче пръснах  Paco Rabanne1 Million Elixir for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/1-Million-Elixir-71708.html

Отново отлична работа и прекрасна нова версия! Горещо го препоръчвам! Много богат, изкусителен, елегантен, но секси, модерен, загадъчен... Абсолютно вълшебство! И тук имаме нова фантастична находка, която ще бере комплименти без никакво съмнение... С розата е работено великолепно, страхотно са плетени и креместите нотки, като мисля, че тук се бяга от типичното сладко клубно звучене. Усещам нюанси от доста парфюми, без да твърдя, че съм прав - мека сладост от аромати ала нормалните 1 Милион версии, но доста омекотена и далеч по-фино и елегантно поднесена, Nomade Absolu de Parfum Chloé, Insomnia Ritual by Faviol Seferi, карамелено-вкусни нотки от типа на да кажем Emporio Armani Stronger With You Absolutely.
Напълно е унисекс и вярвам, че много биха го харесали за себе си. Голямо браво от мен за Пако Рабан Cupid
Радвам се, че попадам на нови чудесни версии, като допълвам и тази на Joop! Homme Eau de Parfum Joop!
Отново имаме чудесно надграждане и много умело развитие на познатата идея. Силно мъжко включване на Joop!
Това е новият парфюм Joop! Homme Le Parfum Joop! . Нямаше ли го?
https://www.fragrantica.com/perfume/Joop/Joop-Homme-Le-Parfum-72 … ca6881598bc5cca5a

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 22:02 от geos

# 385
  • София
geos - Не, не съм го виждал. То и посочения Joop! Homme Eau de Parfum не съм го срещал. Взех го на сляпо, както подозирам ще взема и Joop! Homme Le Parfum Joop!, когато му се очовечи цената.

Забравих да спомена, че много ми допадна този дамски парфюм: Coach Wild Rose Coach / https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-Wild-Rose-72051.html

За мен е много хубаво ново предложение. Hands Ok Hand

# 386
Някой може ли да каже 2-3 думи за Lattafa Ana Abiyedh Leather? Гледам, че на места го водят мъжки, а на други унисекс...
Откакто се влюбих и придобих TF Ombre Leather (който също ту е мъжки, ту унисекс според различните източници 😀), имам особено отношение към кожените аромати.
Аз го имам. Взех го на сляпо след като прочетох отзиви на различни езици, че е клонинг на Italian Leather Memo Paris.Не познавам  Мемо и не мога да потвърдя това , но този парфюм е уникален за мен, носи ми много комплименти.Има някаква съставка, която действа като афродизиак и просто упойва!Трайността е повече от 24 часа!!!Изключително нестандартен и различен!
Не мога да описвам така добре такива парфюми като Deetron , чийто публикации чакам и чета с нетърпение.

# 387
Някой може ли да сподели мнение за този парфюм, с търсачката не намирам почти нищо, освен че често е бил за размяна, което говори само за себе си, но все пак ми е много любопитен
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Petits-et-Mamans-155.html

# 388
Нямаш никакво основание за любопитство. Силна бебешка пудра.

# 389
Може ли мнения за NR For Her EDP? Ще ми хареса ли, след като имам Pure musk, който обожавам?

Общи условия

Активация на акаунт