Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 075
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Моля да ми кажете... Ако ви предложат (само тях) Shiseido Zen, или Prada Iris, кой бихте предпочели? Hug
Prada Iris на мен ми е по-свеж, но и по-траен.

# 541
Моля да ми кажете... Ако ви предложат (само тях) Shiseido Zen, или Prada Iris, кой бихте предпочели? Hug
Нито един, а Прадата никога. Има бръснарска нотка при мен и не я търпя.

# 542
Ммичета,благодаря за Karl Lagerfeld For Her .Flowers Hibiscus
 И да ви споделя, бях поръчала на сляпо Guerlain La Petite Robe Noire Black Perfecto https://douglas.bg/guerlain-la-petite-robe-noire-black-perfecto- … lorale-conf-45899 , еми ухае ми на прах за пране и трайноста хич я няма. Но януари пак карах ковид и предполагам ,че все още имам проблем с обонянието.
А ето този  Guerlain La Petite Robe Noire Intense https://www.notino.bg/guerlain/la-petite-robe-noire-intense-parf … na-voda-za-zheni/ ми е абсолютна любов , и аромат и трайност Heart
От няколко месеца разносвам и Angel Nova  https://www.notino.bg/mugler/angel-nova-parfjumna-voda-za-zheni/ , но сякаш му трябва по-топло време ,ще видим...

# 543
  • Бургас
Вероятно още не ти се е оправило обонянието след ковид.  Black Perfecto при мен е присъствен и траен. Angel Nova също, а лятото вероятно ще ме души. Той също е много силен и траен.

# 544
Яна , така ме развесели,явно съм по-зле отколкото предполагах Sweat Smile

# 545
Ако някой е успял вече да пробва Shiseido Ginza Murasaki моля да сподели

# 546
Да, аз.
Прекрасен е, пролетен, свеж, копринен и със средна до слаба трайност.

# 547
Да, аз.
Прекрасен е, пролетен, свеж, копринен и със средна до слаба трайност.
Боже, Денси! Не знам дали си даваш сметка на колко много хора си полезна тук (а и не само)! 🤗♥️

# 548
  • София, Лагера
Здравейте, мили дами!
Моля да споделите, ако знаете:
1. Как мога да разбера, че даден аромат се спира от производство?
2. Какъв е срокът, в който един аромат не се променя. Аз съхранявам моите парфюми на хладно и тъмно и не се променят, но нямам аромат на повече от 9 години. Е, и най старият досега не се е променил (на Dior).

Целият ми зор е: казаха ми, че ще спират да произвеждат Ange ou Démon, а ми е любим. Много го харесвам, но не за ежедвевен, а за разни поводи. Имам една 100-ица, от 6-7 години и още си го ползвам, рядко, че като ми дойде повече и ми се гади от него (буквално). Иначе другите ми парфюми, които ползвам свършват бързичко, защото като си харесам аромат и пръскам по себе си, по чаршафите, по мебелите, по банята, по дрехите... Но този Демон просто искам да го има завинаги! Имам силен сантимент към него!

# 549
С използването на новите съставки в парфюмите, аз не се наемам да твърдя, че един парфюм, колкото и да е съхраняван правилно, ще е практически вечен. Както знаеш, продават се винтидж формули, отдавна излезли от производство, които са истински съкровища, но те са като стар коняк... колкото по-стари, толкова по-ценни. Сегашните суровини за производство на парфюми, са основно синтетични и вероятно трайността не е това, което беше, така че го имай предвид. Аз, ако купя по такива причини парфюм в запас, по-скоро бих пръскала новия, а като резерв бих запазила по-старото издание.

# 550
Искам да попитам дали Денси има ревю за Good Girl CH и ако да как да го намеря ?
Благодаря 🌸

# 551
Съставките на парфюмите са синтетични от поне 100 години насам, тъй че не мисля, че съвременните се развалят по-бързо в сравнение с разни винтиджи на по 50 примерно. Ако си намериш бутилка, купи си, вероятно и тя ще издържи поне още 10 години.
Как се разбира дали се спира даден аромат?... Обикновено става тихомълком, изчезва от сайтовете, изчезва от сайта на производителя, коментира се във Фрагрантика... Понякога пускат промо за изчистване на количествата, ама рядко.

# 552
Искам да попитам дали Денси има ревю за Good Girl CH и ако да как да го намеря ?
Благодаря 🌸
Намира се като изпишеш името на парфюма в гугъл и densi след него. Ако имам писано ревю излиза веднага.
Ето го това на Обувката.
http://densi.info/good-girl-carolina-herrera/

Cabochard, благодаря за милите думи, правя го винаги с удоволствие!❤

Ноеми, радвам се да те видя тук. Купи си още една две бутилки Ангел и Демон и ги пази на тъмно пълни. Не ги пръскай, пръскай си наченатата, да не влиза и остава въздух в новите. Така ще изкарат много повече.

# 553
  • София, Лагера
С използването на новите съставки в парфюмите, аз не се наемам да твърдя, че един парфюм, колкото и да е съхраняван правилно, ще е практически вечен. Както знаеш, продават се винтидж формули, отдавна излезли от производство, които са истински съкровища, но те са като стар коняк... колкото по-стари, толкова по-ценни. Сегашните суровини за производство на парфюми, са основно синтетични и вероятно трайността не е това, което беше, така че го имай предвид. Аз, ако купя по такива причини парфюм в запас, по-скоро бих пръскала новия, а като резерв бих запазила по-старото издание.
Благодаря, Азалия!
То и стария ми е на 7 години, колко да е стар, не е баш винтидж...
Аз не очаквам да е "вечен", но горе-долу, да знам доколко да се запася Smile . Дано продължат да го произвеждат!
Майка ми едно време имаше парфюми, които не се променяха (не сме живяли в БГ), те бяха мънички от по 25-20 мл, не с пръскалка, а с пръст си ги слагаше зад ушите... но вече не е така...

# 554
Аз имам един глупав въпрос, но често го мисля. Колкото по-стар е един парфюм, пък дори и да е запазен като аромат, не става ли токсичен за тялото ни?

Общи условия

Активация на акаунт