Тест за овулация - въпроси /тема 14/

• 34 112
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! 😊 Благодаря Ви за отговора! Това значи, че около 3 дни преди овулацията сте имали контакт и на 16ти по времето на овулация сперматозоидите са успяли да дочакат спукването на фоликула и са оплодят яйцеклетката. Много се радвам за Вас! Дано и при мен има положителен резултат! 🤗❤️
Много Ви благодаря за отзивчивостта и бързият отговор! Ще задам още един въпрос. 😊 Преди да започнем с опитите имахме въздържание около 6-7 дни. По препоръка на гинеколога започнахме ден преди овулация и след това на самият ден ден, тъй, като той ми обясни, че сперматозоидите оцеляват в матката до 72 часа в благоприятна среда тоест цервикална слуз и по-добрият вариант е да се започне преди тя да настъпи, за да не изтървем момента. По моите изчисления от 11тия до 13тия ден са минали 48 часа, като на 13ти също направихме опит два последователни пъти. Знам, че за да са качествени сперматозоидите не трябва да са чести половите контакти, затова се тревожа дали не сме сбъркали с тези два последователни пъти и ако в действителност е така възможно ли е това количество от 11тия ден да е изчакало спукването на фоликула. Извинявам се ако споделям нещо, което не е съвсем логично, но понеже като всяка жена силно мечтая нещата да имат положителна насока в това отношение.
Да, улучили сте, успех!
.

Полови контакти през ден са добре. Аз забременях сега ,това ми е трета бременност,с контакти на ден 8, 11 и 13 ,мрънках на мъжа ми,че не сме имали опит на 15-ти ден,но явно е имало оцелели сперматозоиди. 😀 Много близък до + тест за овулация видях на ден 15 вечерта и не съм тествала повече,тоест предполагам,че овулацията ми е била на ден 16. Стискам палци!🍀

# 571
Здравейте! 😊 Благодаря Ви за отговора! Това значи, че около 3 дни преди овулацията сте имали контакт и на 16ти по времето на овулация сперматозоидите са успяли да дочакат спукването на фоликула и са оплодят яйцеклетката. Много се радвам за Вас! Дано и при мен има положителен резултат! 🤗❤️
Много Ви благодаря за отзивчивостта и бързият отговор! Ще задам още един въпрос. 😊 Преди да започнем с опитите имахме въздържание около 6-7 дни. По препоръка на гинеколога започнахме ден преди овулация и след това на самият ден ден, тъй, като той ми обясни, че сперматозоидите оцеляват в матката до 72 часа в благоприятна среда тоест цервикална слуз и по-добрият вариант е да се започне преди тя да настъпи, за да не изтървем момента. По моите изчисления от 11тия до 13тия ден са минали 48 часа, като на 13ти също направихме опит два последователни пъти. Знам, че за да са качествени сперматозоидите не трябва да са чести половите контакти, затова се тревожа дали не сме сбъркали с тези два последователни пъти и ако в действителност е така възможно ли е това количество от 11тия ден да е изчакало спукването на фоликула. Извинявам се ако споделям нещо, което не е съвсем логично, но понеже като всяка жена силно мечтая нещата да имат положителна насока в това отношение.
Да, улучили сте, успех!
.

Полови контакти през ден са добре. Аз забременях сега ,това ми е трета бременност,с контакти на ден 8, 11 и 13 ,мрънках на мъжа ми,че не сме имали опит на 15-ти ден,но явно е имало оцелели сперматозоиди. 😀 Много близък до + тест за овулация видях на ден 15 вечерта и не съм тествала повече,тоест предполагам,че овулацията ми е била на ден 16. Стискам палци!🍀

Да,така излиза,а аз се тормозех,че няма как. Случи се от първия месец,като уж според изследванията съм с намален яйчников резерв,сега се моля всички да е наред, защото съм още в началото. 🍀

# 572
Здравейте! В едно особено чудене съм. От 7-8 месеца правим опити, като в началото си правех тестове за овулация, 3 месеца и я засичах на 14 или 15 ден. От самото начало на опитите пиехме комбинираните добавки на Pragnacare, като преди месец и половина ги спряхме (малко почивка). Този месец реших да направя тестове за овулация, тъй като бяхме на почивка и непосредствено след МЦ имах течение наподобяващо това по време на овулация. Започнах с тестовете от 10 ден като в началото се забелязваше втора бледа черта , а днес (14 ден) само контролна. Сега се чудя, дали съм имала ранна овулация, влияе ли спирането на Pregnacare, какво се обърка... Ще изчакам МЦ и ще запиша час при генеколог, но до тогава само това ще мисля. Ще правя тестове още няколко дни, но предвид това което виждам, едва ли ще стане положителен.

# 573
Здравейте момичета! За да не отварям нова безсмислена тема, реших да питам тук. С приятеля ми решихме да почнем опити за бебе. Закупих си тест за овулация, но ли показва, че не съм, а приложението, в което записвам цикъла стриктно, ми показва че сега трябва да съм в овулация. Четох и тук темата, но се обърках. Втория ми въпрос: правихме опити 2-4 дена преди овулация, шанса за бременност предполагам е минимален?
И възможно ли е теста за бременност да отчете позитивен резултат, още преди да е дошъл цикъла?
Вметвам: Цикъла ми беше на 16.07
Извинявам се, ако изглеждам невежа. Просто искам някакво по-добро обяснение на нещата. ❤️

# 574
Колко дни ви е цикълът?
Тестовете за овулация не показват кога сте в овулация, овулацията настъпва 12-48ч след положителен тест. Пише го в инструкциите за употреба! Трябва да се правят тестове последователно, а не само един.
Приложение няма как да знае кога ви е овулацията, то смята средностатистически.
Тест за бременност най-рано един-два дни преди датата на следващата менструация.
Не знам какво сте чели, но всичко е коментирано хиляди пъти в темата.

# 575
Колко дни ви е цикълът?
Тестовете за овулация не показват кога сте в овулация, овулацията настъпва 12-48ч след положителен тест. Пише го в инструкциите за употреба! Трябва да се правят тестове последователно, а не само един.
Приложение няма как да знае кога ви е овулацията, то смята средностатистически.
Тест за бременност най-рано един-два дни преди датата на следващата менструация.
Не знам какво сте чели, но всичко е коментирано хиляди пъти в темата.

Относно, че показва кога ще настъпи овулацията, това го знам.
Но мерси все пак.

# 576
Дайт повече информация, де, как да ви помогнем?
Колко дни ви е цикълът, на кой ден почнахте с тестовете? Само един тест ли сте направили?

# 577
Дайт повече информация, де, как да ви помогнем?
Колко дни ви е цикълът, на кой ден почнахте с тестовете? Само един тест ли сте направили?

Цикъла ми е 30-33 дена. Първия тест за овулация го направих на 15ят ден около 21:30ч, а вторият на 16ят ден около 18ч.
Бях пила течности преди това,въпреки че на места пишеше, че не трябва да се пие нищо, преди втория тест не бях пила течности и 3 часа някъде не бях ходила до тоалетна.
Появява се втора бледа черта, но толкова бледа че едва се вижда.
Нямам възможност между 15-18ч да си правя тест, понеже съм на работа. Първите опити бяха на 12 и 14 ден.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 16:41 от sandra_vn

# 578
При тази дължина на цикъла, започнете следващия месец тестове около 12ти ден.
Правете ги по едно и също време, като не трябва да ходите до тоалетна поне два часа преди това.
Във вашия случай приложението няма как да познае дали овулацията ви е на 16-17-18-19-20 ден, затова не може изобщо да се разчита на него за достоверно изчисляване на овулацията.
Ако тепърва започвате опити, може да правите секс през ден два целия месец и няма да имате нужда от тестове.

# 579
При тази дължина на цикъла, започнете следващия месец тестове около 12ти ден.
Правете ги по едно и също време, като не трябва да ходите до тоалетна поне два часа преди това.
Във вашия случай приложението няма как да познае дали овулацията ви е на 16-17-18-19-20 ден, затова не може изобщо да се разчита на него за достоверно изчисляване на овулацията.
Ако тепърва започвате опити, може да правите секс през ден два целия месец и няма да имате нужда от тестове.

Благодаря Ви много за информацията. Не предполагах, че може да е така. 😂

# 580
  • Варна

Здравейте, първият тест е от вчера 19.30ч., а вторият от днес 21ч. Бебеправихме тази сутрин в 9ч. И двата теста ми изглеждат положителни (може би днешният е една идея по-блед). Да опитаме ли отново тази вечер или утре сутрин?

# 581
Ехее, loter, че хубави 2 черти. Моята втората днес пак беше много тъжна. 🤣🤣🤣 Успех с бебеправенето.

# 582
  • Варна
Ехее, loter, че хубави 2 черти. Моята втората днес пак беше много тъжна. 🤣🤣🤣 Успех с бебеправенето.
Благодаря Simple Smile Преди два дена втората черта едва се виждаше. Даже си мислех, че изпуснах момента този месец. Ама после изведнъж се насити. Дано имаме и малко късмет този път Simple Smile

# 583
  • София
Скрит текст:
Здравейте, първият тест е от вчера 19.30ч., а вторият от днес 21ч. Бебеправихме тази сутрин в 9ч. И двата теста ми изглеждат положителни (може би днешният е една идея по-блед). Да опитаме ли отново тази вечер или утре сутрин?
Здравей!
Тестовете засичат пика на ЛХ, не самата О.
О. настъпва до 48 часа след този Пик...т.е. О. може настъпи и след 2 дни.
Или секс поне през ден още 2-3 дни
Я. може да е годна за оплождане до 24 часа след О. ( това е на теория, но ние от доста години сме го приели и все повтаряме - до 12 часа Simple Smile  ) ... или + още едни 24 часа ... е добре да се добавят.
Дано да се получи, стискам палци Peace

# 584
[/img]

Здравейте според вас има ли овулация ?

Общи условия

Активация на акаунт