Тест за овулация - въпроси /тема 14/

• 34 695
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • На изток от Ада
Моят тест от вчера се оказа, че е положителен, защото днес даже нямам тестова мерта! 😞 според вас късно ли е вече за опити или има шанс?
Овулацията идва 12-24 ч след положителен тест. Даже до 48 ч, пробвайте и днес

# 166
След пика +(положителен тест), че овулация настъпва от 12 до 48 часа, действайте днес до 2 нощи да правите любов!

Моят тест от вчера се оказа, че е положителен, защото днес даже нямам тестова мерта! 😞 според вас късно ли е вече за опити или има шанс?

# 167
Здравейте,според вас възможно ли е утре да е пикът,или по-скоро е бил днес,но не съм го хванала. Първият тест от днес е правен в 17 часа ,но не бях спазила да не приемам течности и да не ходя до тоалетна 2 часа, вторият е правен сега,над 2 часа без течности и почти два часа без тоалетна. Чудя се ще стане ли положителен,или съм изпуснала,при мен тестовата никога  не е наситена като контролната.

П.С. днес е 13-ти ден от цикъл 27 дни,с цс,с леки  болки,но тестовете не отчитат при мен. 😀

# 168
  • На изток от Ада
Кой ден ти е от цикъла? Трябва му още.

# 169
Кой ден ти е от цикъла? Трябва му още.

Точно това добавих,13-ти ден от цикъл 27 дни,аз положителен тест видях само при опитите за второто дете,а с първото забременях без да съм видяла положителен тест и плаках,че нямам овулация.  Скоро ще се откажа от тестовете сигурно. Хаха.

# 170
  • На изток от Ада
Щом имаш Цс действайте. На коя марка са тестовете? А хванах с тестове рано сутринта 00:16 ч

# 171
Изглеждат по-наситени от вчерашната, така че е възможно тепърва да предстои.

# 172
Щом имаш Цс действайте. На коя марка са тестовете? А хванах с тестове рано сутринта 00:16 ч

На Clear ovu са. Най-добрите според мненията,а и наистина имат ясна контролна,а за тестовата,явно нещо не мога. На експрес тест също правих,но дори контролната е никаква. Просто не разбирам как така не става положителен,ясно е ,че има ановулаторни цикли,но аз не правя за първи месец,във вторник съм на АГ на годишен преглед и ще видя дали е имало,ако види жълто тяло,знам,че е сигурно,че е имало.

Днес е трети ден с цс и все си мисля,че вече тестът трябваше да излезе положителен, защото до ден максимум два тя ще.
изчезне,според мен,ако има овулация трябва да е до ден. Утре последно ще направя тест сутринта и аг във вторник се надявам вече да може да види,ако е имало овулация.

Слагам теста и от днес сутринта с първа сутрешна урина,чертата е доста по-наситена,насищаше се в рамките на времето за отчитане,снимката е преди да са минали 10 минути. Но днес ми е 14-ти ден,малко ми се струва късно тепърва да отчете пик, защото този цикъл ми дойде на 27 дни,но по принцип ми идва на 28 и 29,може и да е възможно. Толкова тестове изхабих, най-много още един ще направя. Качвам снимките на тестовете по дни.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 08:10 от Irnata_87

# 173
  • София
Скрит текст:

На Clear ovu са. Най-добрите според мненията,а и наистина имат ясна контролна,а за тестовата,явно нещо не мога. На експрес тест също правих,но дори контролната е никаква. Просто не разбирам как така не става положителен,ясно е ,че има ановулаторни цикли,но аз не правя за пурви месец,във вторник съм на АГ на годишен преглед и ще видя дали е имало,ако види жълто тяло,знам,че е сигурно,че е имало.

Днес е трето ден с цс и все си мисля,че вече тестът трябваше да излезе положителен, защото до ден максимум два тя ще.изчезне,според мен,ако има овулация трябва да е до ден. Утре последно ще направя тест сутринта и аг във вторник се надявам вече да може да види,ако е имало овулация.
Aко всичко с МЦ и О. е наред (т.е. нямаш ПКЯ и т.н.), ако спазваш правилата на тестване и тестовете са добро кач-во, показват обективно, промяната в нивата на  ЛХ - трябва да засичаш полож. тест на О. Ако няма такъв търсиш причината:
1. предполагаме, че ползваш хубави и годни тестове за О.
2. тестовете за О. се правят само един път на ден, от 15 до18ч (+/-30мин.). ... избираш си час и го спазваш стриктно... защото, ако не го спазваш ще засичаш различни кол-ва на ЛХ, а нас ни трябва пика на ЛХ ( най-голямото кол-во)... с тестовете за О., ЛХ се засича, след като той вече е бил в кръвта...и през бъбреците се изхвърлят ненужните кол-ва.
Защо от 15 до 18ч. ?!- защото ЛХ се синтезира рано сутрин ( от хипофизата-мозъка) и му трябва време да се отдели, да действа ( на яйчниците и т.н.) , да попадне в кръвта, да мине през бъбреците  и т.н. ... и защото е доказано, че това е времето, в което се засичат тези най-големи кол-во ЛХ в урината. Ако е в серум (кръв) - изследването се прави рано сутрин 8.00 ... + още 7-8 часа -> за да е вече в урината... защото от тази кръв, ЛХ ще отиде първо по-различни органи, вкл. и в яйчниците и т.н. и най-накрая в бъбреците.
Защо ни трябва пика на ЛХ? - защото това, най-голямо кол-во на ЛХ е в състояние да спука ДФ.
3. 2-4 часа преди теста, да не е пито вода и да не е ходено до WC ... защо? - защото когато се приемат течности това разрежда кръвта и респ. урината и на единица урина кол-вото ЛХ може да е по-ниско и респ. теста да не е обективен.
Теста за О., когато е положителен, показва само, че ЛХ е над определено кол-во, но не и какво е това кол-во.
Ако ДФ се пука средно при ЛХ над 45 mIU/mL един положителен тест е положителен, напр. както при 46 така и при 76 mIU/mL..
4. Запазваш тестовете и ги номерираш за да се вижда добре как се движи ЛХ. Ако не спазваш тези правила, няма как да следиш какво се случва с ЛХ
Ако няма положителен тест за О.
1. следиш БТ
2. правиш изследвания:
- на 3 ден от МЦ: ЛХ, ФСХ и Е2
- на 7-ми ден след предполагаема О. - Прогестерон + Е2
3. консултация с лекар и правиш, поне 2-3 поредни ФМ
4. ако няма всеки МЦ О. - търсиш мнение на специалист по репр. медицина

Ако до 3-4 поредни МЦ, при спазване на всички условия за тестването не се засича О. - е желателно, да се започне измерване на БТ... защото само така се доказва в домашни условия, дали има или не О.

Всичко друго са празни приказки и залъгвания ......... мое мнение, не искам да обидя никой, а само да ви провокирам да търсите причините за липсата на редовна О.
Защото зачеването е нещо много сложно и не е изключено дори да има О., да има и някакъв друг проблем, който да носи риск при една бременност. Самият факт, че няма редовна О. е нещо, малко или много, притеснително.
Тестът за О. не ви гарантира дори, че наистина има О.
Напр.. при ПКЯ - ако има два-три по-големи фоликула, те ще отделят едно общо кол-во ЛХ, което ви дава положителен тест за О., но такава няма да има. Затова  при ПКЯ се казва че тестовете за О. не са обективни.
При ПКЯ е характерно, че 1 МЦ може да си има О., но 2-3 да няма... това е и обяснението на някои, че видите ли аз съм с ПКЯ, правих тестове за О. и забременях. Аз бих казала случайност и късмет, за което си има обяснение. На който му се случи е супер, но има много момичета, които си стоят и просто чакат, това чудо да се случи и на тях. Но, така губят ценно време, вместо да търсят проблемите и да ги лекуват. Няма състояние, заболяване, което да не може да се коригира/контролира ... и така да се увеличи шанса за зачеване, вкл. за нормална и безпроблемна бременност и ... здрави бебета.

За ЦС - може да и се вярва, само,  ако има редовен МЦ, с редовна О.... във всички други случаи, тя може само да ви подведе, че ще има О.
При нея също се спазват правила на установяване кол-во и вискозитет, време през деня и т.н.
ЦС е нещо като отражение на хормоните и тяхното съотношение - ако има хормонален дисбаланс, това и влияе.
Напр. при ПКЯ тя е по-обилна, защото там има по-високи нива на Е2... ако сте с ИР и високи нива на някои андрогени - Е2, също може да е по-висок и от там по-обилна ЦС

Стана дълго, извинявам се, но, ми е много мъчно, когато виждам, че някои се задържат толкова дълго в тази тема.... не визирам конкретно Irnata_87 Hug , но след въпроса и "Просто не разбирам как така не става положителен" реших да отговоря... на всички, които си задават тези въпроси

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 08:34 от denis.

# 174
Скрит текст:

На Clear ovu са. Най-добрите според мненията,а и наистина имат ясна контролна,а за тестовата,явно нещо не мога. На експрес тест също правих,но дори контролната е никаква. Просто не разбирам как така не става положителен,ясно е ,че има ановулаторни цикли,но аз не правя за пурви месец,във вторник съм на АГ на годишен преглед и ще видя дали е имало,ако види жълто тяло,знам,че е сигурно,че е имало.

Днес е трето ден с цс и все си мисля,че вече тестът трябваше да излезе положителен, защото до ден максимум два тя ще.изчезне,според мен,ако има овулация трябва да е до ден. Утре последно ще направя тест сутринта и аг във вторник се надявам вече да може да види,ако е имало овулация.
Aко всичко с МЦ и О. е наред (т.е. нямаш ПКЯ и т.н.), ако спазваш правилата на тестване и тестовете са добро кач-во, показват обективно, промяната в нивата на  ЛХ - трябва да засичаш полож. тест на О. Ако няма такъв търсиш причината:
1. предполагаме, че ползваш хубави и годни тестове за О.
2. тестовете за О. се правят само един път на ден, от 15 до18ч (+/-30мин.). ... избираш си час и го спазваш стриктно... защото, ако не го спазваш ще засичаш различни кол-ва на ЛХ, а нас ни трябва пика на ЛХ ( най-голямото кол-во)... с тестовете за О., ЛХ се засича, след като той вече е бил в кръвта...и през бъбреците се изхвърлят ненужните кол-ва.
Защо от 15 до 18ч. ?!- защото ЛХ се синтезира рано сутрин ( от хипофизата-мозъка) и му трябва време да се отдели, да действа ( на яйчниците и т.н.) , да попадне в кръвта, да мине през бъбреците  и т.н. ... и защото е доказано, че това е времето, в което се засичат тези най-големи кол-во ЛХ в урината. Ако е в серум (кръв) - изследването се прави рано сутрин 8.00 ... + още 7-8 часа -> за да е вече в урината... защото от тази кръв, ЛХ ще отиде първо по-различни органи, вкл. и в яйчниците и т.н. и най-накрая в бъбреците.
Защо ни трябва пика на ЛХ? - защото това, най-голямо кол-во на ЛХ е в състояние да спука ДФ.
3. 2-3 часа преди теста, да не е пито вода и да не е ходено до WC ... защо? - защото когато се приемат течности това разрежда кръвта и респ. урината и на единица урина кол-вото ЛХ може да е по-ниско и респ. теста да не е обективен.
Теста за О., когато е положителен, показва само, че ЛХ е над определено кол-во, но не и какво е това кол-во.
Ако ДФ се пука средно при ЛХ над 45 mIU/mL един положителен тест е положителен, напр. както при 46 така и при 76 mIU/mL..
4. Запазваш тестовете и ги номерираш за да се вижда добре как се движи ЛХ. Ако не спазваш тези правила, няма как да следиш какво се случва с ЛХ
Ако няма положителен тест за О.
1. следиш БТ
2. правиш изследвания:
- на 3 ден от МЦ: ЛХ, ФСХ и Е2
- на 7-ми ден след предполагаема О. - Прогестерон + Е2
3. консултация с лекар и правиш, поне 2-3 поредни ФМ
4. ако няма всеки МЦ О. - търсиш мнение на специалист по репр. медицина

Ако до 3-4 поредни МЦ, при спазване на всички условия за тестването не се засича О. - е желателно, да се започне измерване на БТ... защото само така се доказва в домашни условия, дали има или не О.

Всичко друго са празни приказки и залъгвания ......... мое мнение, не искам да обидя никой, а само да ви провокирам да търсите причините за липсата на редовна О.
Защото зачеването е нещо много сложно и не е изключено дори да има О., да има и някакъв друг проблем, който да носи риск при една бременност. Самият факт, че няма редовна О. е нещо, малко или много, притеснително.
Тестът за О. не ви гарантира дори, че наистина има О.
Напр.. при ПКЯ - ако има два-три по-големи фоликула, те ще отделят едно общо кол-во ЛХ, което ви дава положителен тест за О., но такава няма да има. Затова  при ПКЯ се казва че тестовете за О. не са обективни.
При ПКЯ е характерно, че 1 МЦ може да си има О., но 2-3 да няма... това е и обяснението на някои, че видите ли аз съм с ПКЯ, правих тестове за О. и забременях. Аз бих казала случайност и късмет, за което си има обяснение. На който му се случи е супер, но има много момичета, които си стоят и просто чакат, това чудо да се случи и на тях. Но, така губят ценно време, вместо да търсят проблемите и да ги лекуват. Няма състояние, заболяване, което да не може да се коригира/контролира ... и така да се увеличи шанса за зачеване, вкл. за нормална и безпроблемна бременност и ... здрави бебета.

Стана дълго, извинявам се, но, ми е много мъчно, когато виждам, че някои се задържат толкова дълго в тази тема.... не визирам конкретно Irnata_87 Hug , но след въпроса и "Просто не разбирам как така не става положителен" реших да отговоря... на всички, които си задават тези въпроси

Здравей, Денис, благодаря,аз не се засягам. Не съм стриктна с тоалетната,едва издържам 2 часа,този с първа сутрешна урина се насити най-много в рамките на 10-те минути,но пак не е положителен. За мен най-сигурно е ,ако има жълто тяло във вторник,когато съм на преглед. Аз наистина с първата бременност забременях като нямах положителен тест за овулация,спомням си как плаках посред нощ,че нямам овулация и как тестовете могат да ти изиграят и лоша шега.  Не казвам въобще,че тестовете не са ок,а явно аз съм грешала в нещо,не знам в какво. Изследвания съм пускала вече,но ако се наложи пак ще пусна и ще отида на ФМ. Благодаря ти,това ще е полезна информация за всички момичета.😚

# 175
Здравейте при засечена овулация с тестове на 17-18 ден след цикъл днес ако дай боже не ми дойде кога според вас да направя тест след като ову е била чак на 17-18 ден

# 176
Положителният тест ли е бил на 17-18? На кой от двата дни?
След положителния тест сметнете още 12-48ч за овулация и след това 14 дни.

# 177

Това е от 9 март бебеправихме на 10 и на 12 .03 днес трябва да ми дойде като цяло но няма наченки все още

# 178
Кога е твоя цикъла?

Това е от 9 март бебеправихме на 10 и на 12 .03 днес трябва да ми дойде като цяло но няма наченки все още

# 179
А на 8-9ти правили ли сте опити?
Ако овулацията е била на 10ти, има шанс. На 12ти обаче овулацията ще е била минала, така че не се брои.
Изчакайте още 2 дни поне за тест.

Общи условия

Активация на акаунт