Тест за овулация - въпроси /тема 14/

• 34 117
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Може да имате късна овулация, продължавайте с тестовете според мен
А до кой ден се правят тестове ?
Няма положителен тест, но изглежда сякаш може да сте го изпуснали.

# 556
Здравейте, дали този тест е положителен? Днес ми е 13-ти ден от МЦ. По принцип съм с дълъг цикъл, затова почвам тестовете от по-късно. Вчера си беше отрицателен.

# 557
Не, трябва да са еднакви или тестоватa  да е по-наситена от контролната. Но изглежда, че скоро ще имате положителен тест.

# 558
Направете един тест довечера за всеки случай и един сутринта. Моя тест беше така миналия месец и вечерта имах положителен. Успех. 🤗

# 559
  • Варна

Здравейте, първият тест е от 9ч. сутринта, а вторият, по-бледият от 16.30. Днес ми е 14ти ден, а О. до сега съм засичала на 15-16ти ден обикновено. Дали този месец съм я изтървала или тепърва предстои, как мислите? Защото вторият тест е по-блед. И ако е минала (днес евентуално), ако пробваме довечера дали има шанс да стане нещо?

# 560
А други тестове правили ли сте този месец, или днес е първият? Така не може да се каже дали сте я изпуснали, или тепърва предстои.

# 561
  • Варна
А други тестове правили ли сте този месец, или днес е първият? Така не може да се каже дали сте я изпуснали, или тепърва предстои.
Не. Обикновено започвам на 13ти ден, но вчера забравих Sad Пък и досега съм я засичала най-рано на 15ти ден.

# 562
Ами продължете още няколко дни за всеки случай и си правете опити тези дни.
Ако сте я изпуснали, няма какво да се направи вече, но има шанс и тепърва да предстои.

# 563
Много съм объркана вече - по принцип съм с еднометриозни кисти и от последните хормонални  изследвания (на 3-ти ден от МЦ) се установи, че овулирам непосредствено след цикъл (беше ми скочил Е2). Та в тази връзка започнах да следя кога реално е О и въобще има ли. На Дуфастон съм, по схема, защото ми е нередовен цикъла. Очаквам до 2-3 дни да ми дойде и днес за първи път виждам това, като температурата е съвсем леко вдигната, с 0.4 от обикновено:

Въобразявам ли си или изглежда положителен?

# 564
И на мен ми изглежда положителен.

# 565
Опитайте с тест за бременност щом чакате до два дни цикъл.

# 566
Здравейте! 🤗 С моят мъж правим опити за бебе от около 5 месеца. На 28ми този този месец бях на преглед при гинеколог, за да проследим овулацията, тъй като моят цикъл е нередовен. Понякога имам менструален цикъл на 22 дни понякога на 28 дни. Освен прегледите проследявам овулацията си с помощта на тестове, като прикачих снимка за месец юли. Правихме опити на 11ти ден и на 13ти ден. На 14ти ден видях, че чертичката вече е избледняла. Според Вас дали има някакви шансове да сме улучили дните според тестовете, които ще видите на снимката. Вероятно въпросът ми е глупав, но за по-обстойно разчитане на тестовете се доверявам на Вас.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 21:46 от Gratsiela13

# 567
Да, улучили сте, успех!

# 568
Много Ви благодаря за отзивчивостта и бързият отговор! Ще задам още един въпрос. 😊 Преди да започнем с опитите имахме въздържание около 6-7 дни. По препоръка на гинеколога започнахме ден преди овулация и след това на самият ден ден, тъй, като той ми обясни, че сперматозоидите оцеляват в матката до 72 часа в благоприятна среда тоест цервикална слуз и по-добрият вариант е да се започне преди тя да настъпи, за да не изтървем момента. По моите изчисления от 11тия до 13тия ден са минали 48 часа, като на 13ти също направихме опит два последователни пъти. Знам, че за да са качествени сперматозоидите не трябва да са чести половите контакти, затова се тревожа дали не сме сбъркали с тези два последователни пъти и ако в действителност е така възможно ли е това количество от 11тия ден да е изчакало спукването на фоликула. Извинявам се ако споделям нещо, което не е съвсем логично, но понеже като всяка жена силно мечтая нещата да имат положителна насока в това отношение.
Да, улучили сте, успех!

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 15:30 от Gratsiela13

# 569
Много Ви благодаря за отзивчивостта и бързият отговор! Ще задам още един въпрос. 😊 Преди да започнем с опитите имахме въздържание около 6-7 дни. По препоръка на гинеколога започнахме ден преди овулация и след това на самият ден ден, тъй, като той ми обясни, че сперматозоидите оцеляват в матката до 72 часа в благоприятна среда тоест цервикална слуз и по-добрият вариант е да се започне преди тя да настъпи, за да не изтървем момента. По моите изчисления от 11тия до 13тия ден са минали 48 часа, като на 13ти също направихме опит два последователни пъти. Знам, че за да са качествени сперматозоидите не трябва да са чести половите контакти, затова се тревожа дали не сме сбъркали с тези два последователни пъти и ако в действителност е така възможно ли е това количество от 11тия ден да е изчакало спукването на фоликула. Извинявам се ако споделям нещо, което не е съвсем логично, но понеже като всяка жена силно мечтая нещата да имат положителна насока в това отношение.
Да, улучили сте, успех!
.

Полови контакти през ден са добре. Аз забременях сега ,това ми е трета бременност,с контакти на ден 8, 11 и 13 ,мрънках на мъжа ми,че не сме имали опит на 15-ти ден,но явно е имало оцелели сперматозоиди. 😀 Много близък до + тест за овулация видях на ден 15 вечерта и не съм тествала повече,тоест предполагам,че овулацията ми е била на ден 16. Стискам палци!🍀

Сега видях,че не съм дочела,два последователни пъти няма много смисъл,но така или иначе първият път е имало достатъчно сперматозоиди. Опитите са съвсем в правилното време. Успех!

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 16:19 от Irnata_87

Общи условия

Активация на акаунт