"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 734
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Добре, отивам отново в петък. За Прогестерон могат ли да ми вземат заедно с това за бременноста?

# 436
  • Бургас
Да, но прогестерон се прави сутрин на гладно. Добре е да са в една и съща лаборатория двете ЧХГ.

# 437
Здравейте, пия противозачатъчни БЕЛАРА 21+7 от година. Този месец за първи път ми дойде на 13ти ден от активните таблетки и усещам придърпване в областта на пъпа и често ходя по малка нужда. Правих тест, но беше отрицателен.
Омъжена съм, имам детенце, но в момента не желая още едно, това е причината да съм на хапчета. Благодаря Ви!
П. С. Имам час за гинеколог другата седмица.

# 438
Здравейте на 10.05 бях на преглед при Аг видяме на видеозон (вагинален ) и видя цитирам "мехурче от което се храни бебето" или нещо такова бяхразвалнувана на 25ти отново съм на преглед да чуем сърдечен ритам ,каза,че щв ни каже честито когато чуем сърдечен ритъм иначе ми регистрира бременноста т.е височина сегашно тегло и как ще раждам и термина на 3януари ,Но не каза в коя г.с седмица съм имам снимка дали може да ми кажете вие 😁,ще прикача снимка ( забравих да питам аг)  

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 19:20 от wikyystZz

# 439
6та седмица и 3 дни пише (6w3d). горе вляво.

# 440
6та седмица и 3 дни пише (6w3d). горе вляво.
Оф да много се извинявам гледах ,гледах какво съм гледала 😒.Благодаря Ви !❤ А нормално ли е да не чуваме сърдечен ритъм на бебето или е рано?

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 19:29 от wikyystZz

# 441
Не при всички се чува 6та седмица, вече ако и в 8ма не се чуе е подозрително... Стискам палци Simple Smile

# 442
Здравейте,при 42рия ден от последната менструация(3.04) и 3 отр.теста какво щяхте да си помислите Вие за ситацията,в която сте? Cold Sweat Дадоха ми час чак за 23ти,може ли да е извънматочна такава?

# 443
  • Sofia
Здравейте,при 42рия ден от последната менструация(3.04) и 3 отр.теста какво щяхте да си помислите Вие за ситацията,в която сте? Cold Sweat Дадоха ми час чак за 23ти,може ли да е извънматочна такава?
Редовен ли ти е цикълът?
Иначе - ановулаторен цикъл, късна овулация, задържан фоликул, хормонален дисбаланс, стрес и др.
АГ ще те погледне на ехограф и ще види дали е имало овулация, дали има ЗФ. При нужда ще назначи хормонални изследвания.

# 444
43 дни от последната менструация нищо не значи. Колко е дълъг цикълът, редовен ли е, засичана ли е овулация, имало ли е прием на медикаменти, кой ден от закъснението са правени тестовете, с първа урина ли са били? Извънматочна или не на теста има две черти.

# 445
Момичета, по съвет на личната лекарка не си направих кръвен тест вчера, а ще го правя в понеделник. Защото на мен не спира да ми кърви. Последните 3 дни много. Личната каза, че това си е цикъл. Преди това само пречапваше черно. Възможно ли е изобщо да не съм бременна, а поради кървенето и някакви хорманални промени да ми е показал кръвния такива показания като за бременна? Ако е извънматочна при нея има ли цикъл и кървене? Какво става с мен ако евентуално  е такова и махнат бебето?

# 446
Възможно е да е биохимична бременност и в момента тялото ви да се изчиства от нея.
При този резултат на ЧХГ със сигурност има бременност, но как ще се развие, не може да се каже.
При извънматочна също може да има кървене. Най-често премахват засегнатата тръба.

# 447
  • София
А прогестерон изследва ли?
Може да има бременност, но при нисък прогестерон да е застрашена и/или да я изгубиш ако не приемаш прогестеронов препарат.

# 448
Редовен ли ти е цикълът?
Иначе - ановулаторен цикъл, късна овулация, задържан фоликул, хормонален дисбаланс, стрес и др.
АГ ще те погледне на ехограф и ще види дали е имало овулация, дали има ЗФ. При нужда ще назначи хормонални изследвания.
да най-много на 38мия ден ми идваше...Такова нещо за пръв път ми се случва!

# 449
А прогестерон изследва ли?
Може да има бременност, но при нисък прогестерон да е застрашена и/или да я изгубиш ако не приемаш прогестеронов препарат.
Нищо не съм. Отивам в понеделник за кръвни от там при личната да ми даде направление о търся лекар, защото този който ме прегледа може да ме приеме чак на 26ти... за това ще търся друг за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт