"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 732
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Кръвен тест /ЧХГ/ през 48 часа, само той ще покаже има ли нещо и как се развива.

# 421
Кога е бил последния Ви цикъл и с каква продължителност е? Пуснете кръвен през 48 часа, за да проследите ако има ЧХГ как се движи..
Утре и в петък примерно и с готови резултати при АГ.

# 422
Момичета в Испания съм от скоро и не знам къде и как да отида,взех час само за гинеколог,той ли ще ги прави изследванията или аз трябва да търся начин? 
Последният цикъл ми беше на 16-ти март и продължи нормално 5 дни .
След това ви писах за април как стоят нещата.
А за май пак на 21-ви се очертава,дано ме пропусне,стискайки палци.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 20:10 от Zuzi01

# 423
  • Бургас
Не знам как стоят нещата в Испания
Няма ли частни лаборатории? Гинекологът тук може евентуално да напише направление за него, но конкретно това изследване е платено, можеш и да си го самоназначиш.

# 424
Роси нямам идея,имам вече един аборт и преди ме пратиха в спешното,а там ми ги пуснаха.
Иначе нямам идея...

# 425
  • София
Колко е дълъг цикълът? Не менструацията, а самият цикъл. При това, което описвате е малко вероятно да сте бременна, защото сте си имали менструация, макар и по-различна.

# 426
От 16.03 до 21.04 са 36-37 дни цикъл... Обаче и закъснение 6-7 дни, т.е. цикълът трябва да е около 30 дни..

# 427
Здравейте!
Понеже април ми закъсня с 6 дни,след това на 7-мия ден получих зацепване 21 -април и продължи до 27-ми.
6 дни, два от които  беше розово,един червеникаво и 3 кафяво. Имам гадене и непоносимост към храни и алкохол,но не знам как да се успокоя,много искам да съм бременна! Приемам йодосефол и витамини.
Правих два теста на Cler blue сутрин и излиза много бледо положителен +.
Правих един днес след обяд и нищо не показа...

Помагайте момичета,много моля!
Ако някоя е с подобна ситуация
нека пише,как да действам.
Имам и час за гинеколог понеделник.
Благодаря предварително!

Ами щом тестовете са положителни, вероятно има или е имало бременност. Направете нов тест.
Моята бременност също започна със зацапване (което приех за странен цикъл). В последствие по тази причина разбрах, че съм бременна чак в 8г.с.

# 428
Здравейте. Моля помогнете с акъл...Последния ми нормален цикъл беше през април. От 4ти до 10. На мен ми идва на 22-24 дни и ми върви по 4 и съм на 35 год. Около 10 дни след цикъла ми прецапа за 1 ден, много тъмно черно.... края на април пак ми прецапа. От началото на май до днес ми кърви само когато ходя в тоалетна и на хартията има кръв след това. Отидох на преглед вчера, каза че не вижда нищо на ехографа, защото лигавицата ми била много удебелена в момента и ме прати на кръвни. Резултатите са това

Направих си Test Sure Chek, след 3тата минута имаше много бледа черта.

Обаче след 20тина минути след това отидох да го изхвърля и чертата е вече сериозно червена. Вчера лекаря ми каза, че ако кръвния покаже бременност след седмица ще търсим бебето дали е маточно или извън. Мен обаче си ме боли като да ми дойде, но не ми идва, само това прокървяване като пишкам. Притеснява ме дали съм в цикъл? Дали е извънматочна бременност? Ако съм в цикъл, защо не е нормален, а 10 дни само прецапва и ако е така това може ли да повлияе на теста да е с две черти? Извинете за дългото писане.

# 429
Кръвният тест показва бременност, но как ще се развие и от какво е кървенето... Не Ви ли казаха и прогестерон да пуснете? След 48 направете пак кръвен тест и пуснете прогестерон. Възможно е от това да е кървенето.. Пожелавам Ви успех и всичко да е нормално...

# 430
Благодаря за бързия отговор. Не са ми казвали за прогестерон.

# 431
Да и аз смятам като Yvka  пуснете още едно ЧХГ и прогестерон с него.  Понякога при ниски нива на прогестерона зацапва, защото той отговаря за успешното имплантиране и изхранване през първите седмици. А болка като преди цикъл също е нормална, може да пиете но шпа, а ако стане по силна на лекар според мен.

# 432
Задължително проследете динамиката на ЧХГ. Много е важно да се види дали се удвоява, дали намалява или се увеличава, но бавно. Това на този етап ще даде индикации какво е положението. Стискам палци

# 433
Благодаря отново момичета.След колко време? След 2 дни ли?

# 434
Да. Ако това е пускано днес, в петък гледайте да е по същото време.
Благодаря отново момичета.След колко време? След 2 дни ли?

Общи условия

Активация на акаунт