От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 4

• 60 579
  • 796
  •   2
Отговори
# 660
Г.Писаров, миналата година си купихме Бош 6 серия със зеолит за 1400 лв. С тази технология всичко излиза сухо, дори и пластмасовите съдове. Това обезсмисля екстрата да се отваря сама вратата. Много съм доволна. Има си трета кошница и се променя нивото на средната кошница.
Освен това имам спомен, че 4 серия са с пластмасово дъно, но може и да греша. Имаш достатъчно бюджет за нещо по-добро.
Благодаря за насоките. Само, че сега 6 серия с зеолит са с около 300 лв. над бюджета ми. Не я бързам и още сме в условия на ремонт. Мога да дебна дали около черния петък няма да има някакви намаления. А за казана на 4 та серия къде мога да проверя какъв е на избрания от мен модел. Освен на място в магазина - има ли другаде достоверна информация?

# 661
  • На брега на реката
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smh6zcx42e

Ето една със Зеолит и е в бюджета.

# 662
Здравейте Simple Smile
Решили сме да купуваме съдомиялна. До сега не сме имали и не знам кои функции са ползват предимно и са полезни и кои не. След преглед на темата съм се насочил към Бош 4 серия, понеже бюджета ми е около 1500 лв.
Скрит текст:
Съдомиялната трябва да е за пълно вграждане, 60 см., предполагам това е най - големия размер. Предпочитание, което имам е да има функция Автоматично отваряне на вратата след края на програмата. Не съм сигурен как се води тази функция и не знам съответната серия на Бош дали я има. Също така, като че ли предпочитам да е с чекмедже за прибори и да е с възможност за промяна на нивата на кошниците. Разгледах сайта на Бош но не мога да се ориентирам кой модел какви функции и възможности предлага.
Ще помоля за мнения, препоръки и насоки, ако може, съобразени с предпочитанията ми. Приемам препоръки и за други марки и модели.
Предварително ви благодаря Simple Smile
Бюджетът Ви е идеален за Серия 6. Това са вносителите. Изберете си:
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt-kategoriya/dishwashers/bu … 0cm-width/page/2/

# 663
Г.Писаров, миналата година си купихме Бош 6 серия със зеолит за 1400 лв. С тази технология всичко излиза сухо, дори и пластмасовите съдове. Това обезсмисля екстрата да се отваря сама вратата. Много съм доволна. Има си трета кошница и се променя нивото на средната кошница.
Освен това имам спомен, че 4 серия са с пластмасово дъно, но може и да греша. Имаш достатъчно бюджет за нещо по-добро.
За да не повтарям същото, подкрепям изцяло. Моята е SMV6ZCX49E.
Даже сега е намалена тук: https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-bosch-smv6zcx49e?utm_source= … dium=gads-dynamic

# 664
Благодаря за насоките. Само, че сега 6 серия с зеолит са с около 300 лв. над бюджета ми. Не я бързам и още сме в условия на ремонт. Мога да дебна дали около черния петък няма да има някакви намаления. А за казана на 4 та серия къде мога да проверя какъв е на избрания от мен модел. Освен на място в магазина - има ли другаде достоверна информация?
Мойта е съвсем обикновена. Затова само едно мога да кажа, да не е 45 см.

# 665
Благодаря всички за информацията. Не бях проверявал в други сайтове цените. Гледах само в сайта на Бош. Да - 6 серия се вмества в бюджета Simple Smile

# 666
  • София
Здравейте,

Насочили сме се към съдомиялна, никога не сме купували. Досега 20 г ползвахме малка елелтролукс.

В Технополис на жена ми са казали, че да читави само 3 марки: бюджетните Беко, средния клас Грюндиг и скъпарските Бош.  Цитирах, буквално, консултанта.

Четирима сме, разбирам, че трябва да гледам за 60 см. Дотук добре, друго? Бюджет - до 800 лв, цвят инокс, но не е задължително.

Благодаря ви!

# 667
Здравейте,

Насочили сме се към съдомиялна, никога не сме купували. Досега 20 г ползвахме малка елелтролукс.

В Технополис на жена ми са казали, че да читави само 3 марки: бюджетните Беко, средния клас Грюндиг и скъпарските Бош.  Цитирах, буквално, консултанта.

Четирима сме, разбирам, че трябва да гледам за 60 см. Дотук добре, друго? Бюджет - до 800 лв, цвят инокс, но не е задължително.

Благодаря ви!
Мойта е Канди. Без екстри и съм много доволна. Единственото нещо за което съжалявам е, че не взех 60 см.

# 668
Вижте и този Уърлпул- с инверторен мотор е, но няма трето чекмедже за прибори:
https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-s%C3%A0domiyalni … 3C42-P-X/p/683233

https://www.whirlpool.bg/r/produkti/s-domiyalni-mashini/s-domiya … -p-x/859991612380

# 669
Щом бюджета е ограничен, гледайте да изберете по функции и удобство.
За 4 човека задължително 60см, трета кошница горе, и да има програма на 70гр, а пък ако има и бърза програма на висока температура още по-добре.

# 670
  • София
С трета кошница почти не откривам, какво означава това? Трети "рафт" за чинии ли?

Какво мислите за Уърпуул миални? И задължително ли е да е с инверторен мотор?

# 671
  • София
Аз съм с вградена Уърпул, трета година вече, като ми е първи такъв уред. С инверторен мотор е и я рекламираха като тиха, което ми го потвърдиха после хора, които идваха вкъщи - казват, че на фона на тяхната вкъщи, моята е тиха. Аз съм с холокухня и спокойно си гледам сериали докато работи миялната. Мие добре, но това зависи много и от препарата - аз ползвам Fairy Platinum. Дразнещото е, че на пода проектира само точка, която показва, че уредът е пуснат. А има миялни, които показват на пода колко време остава до края на програмата (според мен би било удобство, но и без тази екстра се живее). И също, не са особено големи резервоарите за сол и гланц - събират малко и следователно може да се налага човек по-често да допълва (горе-долу веднъж месечно все нещо трябва да досипя). Мен не ме дразни, но може би друг човек би се подразнил.
Трето чекмедже/кошница е една табличка най-отгоре, в която се редят вилици, лъжици, ножове, някои бъркалки и т.н. Моята може да се маха, но аз не бих - пести ми място на най-долно ниво, където по принцип е най-удобно за тави, тенджери, тигани, обемни купи. Когато нямаш трето чекмедже, на най-долно ниво се слага една кошничка, в която прави се нареждат приборите. Моята миялна дойде с такава кошничка, въпреки, че си има трето чекмедже (понякога я ползвам). Много хора не харесват третото чекмедже и умишлено купуват уред без такова.
Имам 8 програми и не ползвам всички. Ползвам Ежедневна, от време на време Кратка, понякога пускам Изплакване преди да пусна Ежедневна, веднъж пуснах Интензивна. Еко програмата не ползвам, Автоматичната не ползвам, Нощна не ползвам, Чаши не ползвам. Повечето програми са на 50 градуса и няма проблеми с измиването, както казах. Интензивната е на 65 градуса.
Миялната имаше 6 години гаранция, купих я 2020 за 700 лв и според мен вече си ги изкара. От тук нататък, колкото и да живее, за мен е бонус (не съм дала 2000 лв за уред, че да очаквам да е вечен) Simple Smile

# 672
  • София
Благодаря ви много за отговорите!

Нашата миялна досега беше от старите и съотв. една от малкото, които работеха с прах, което знаете, е доста икономично.
Сега, освен новите препарати, под формата на таблетки, гелове и пр., какво друго трябва да се купува - сол? Задължително ли  е? Гланц?

# 673
  • Русе
В новите също можеш да слагаш прах. Каквото си слагал в старата, слагаш и в новата. Всичко зависи от твърдостта на водата и желанието за съхнене и копчици. Аз гланц примерно не слагам. Не ме дразнят капчици, ако има по някоя чиния. Сол слагам, защото при нас водата е много твърда.

# 674
  • София
Ама те и новите си работят с прах - в отделението за гел може да се сипе и прах, никой не ни ограничава Simple Smile А отделението за капсула/таблетка си е отделно.
Сол се слага в зависимост от твърдостта на водата (за моята миялна в упътването си пишеше, че е задължително да сипя сол преди първо пускане, без значение дали водата ми е мека или твърда). Аз си сипвам, защото знам, че пази уреда, но има хора, които при мека вода не сипват изобщо сол. Гланцът също никак не е задължителен - аз ползвам, защото ми харесва как ми лъсват чаши и чинии Simple Smile Но и ползвам биоразградим гланц, така че не се кахъря дали се е доизплакнал или не.

Общи условия

Активация на акаунт