От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 4

• 60 481
  • 796
  •   1
Отговори
# 390
  • СИ
Ако има лентичка, дали ще има питане във форума.
И в моята AEG нямаше лентичка. На запитване на мейл към ВИК Варна получих отговор за общата твърдост в града, а той се захранва от три водоизточника. Склониха и дадоха отговор за моя район, ама нъцки, оказа се че твърдостта е по-голяма, затова и съм имала незадоволителни резултати от измиването.
Започнах да търся тест ленти в нета и се оказа, че офиса на Aqua Filters е в моя район, правят тестове на водата и от тях получих по-достоверна информация, отколкото от ВИК Варна.
Разбираемо е да си неуверен при първа среща с уреда.

Странно, че марки като Бош и АЕГ нямат в комплекта толкова елементарно нещо, като лентичка за измерване твърдостта на водата. А твърдостта на водата определено влияе на резултата от измиването. Или поне според мен.

# 391
  • София
Аз пък не разбирам защо трябва да имат, като такива лентички са достъпни и човек може сам да си купи за 5-6 лв Simple Smile От къде да знае производителят, че вече човек не се е информирал за водата в дома си - твърдостта е важна не само за съдомиялната, все пак.

# 392
  • Варна - Черна гора
Аз пък не разбирам защо трябва да имат, като такива лентички са достъпни и човек може сам да си купи за 5-6 лв Simple Smile От къде да знае производителят, че вече човек не се е информирал за водата в дома си - твърдостта е важна не само за съдомиялната, все пак.
Моето търсене в нета, от къде да си купя лентички удари на камък. Тогава се свързах по телефона с Aqua Filters, с питане дали ще имат и информацията, която получих, е че лентите не са надеждни и затова са спрели да ги зареждат. Препоръчаха ми комплекта от линка в предния ми пост, но и услужливо ми казаха твърдостта в района ми.
Твърдостта на водата, освен за пералнята, където използвам таблетки за омекотяване на вода сякаш не се сещам за какво ми е необходима. Ползвам кана БРИТА за филтриране на питейната вода, с която и готвя. Останалите уреди в домакинството поддържам колкото ми е възможно (единствено бойлера не е отварян за почистване, то пък е с анодна защита и е на 15 години.)
Лично аз не допусках, че от ВИК ще ме подведат.

# 393
Според мен трябва да си има лентичка. Трябва ти или не но да си я има. Все пак това е нужно за първоначално пускане на уреда. Истината е че производителите гледат да пестят от всяка стотинка. Уж ненадежни били....хайде хайде....има хора със аквариуми със страшно скъпи рибки които дебнат pH, твърдост и какво ли още не и рибите им живеят, сега тука за една съдомиялна не били надежни. + - един немски градус голяма работа. Скръндзи...това е. Сменях съдомиялната пак с бош. Старата е купувана преди 7 години. Направи ми впечатление че фунийката за сипване на сол не е като на старата - сегашната от мека огъваща се пластмаса все едно много дебел найлон. Старата си беше пластмасова твърда стабилна... Ами ето пестят. Също така старата която беше серия 4 имаше приставка която позволяваше миялната да се ползва без горната кощница..на извода за вода като се извади кошницата се закрепяше тази приставка прилична на нещо като душ. Това позволяваше да се мият огромни неща тъй като цялата миялна е празна освен долната кошница.  Сегашната миялна серия 6 я няма тази приставка. Спестиха 10 стотинки от това душче.....
Ето как се огъва
А ето и какво са спестили въобще

# 394
Естествено, че пестят и то не само от това. Вече голяма част от моделите са и с пластмасови дъна. За мен това си е проблем, защото този материал старее и то бързичко от агресивните препарати (да не ми се казва/напомня, моля, от какво се правят тръбите за вода-там химикали няма).
Аз също съм с Бош-ове. Моите са старички вече, но пък са иноксови отвътре и отвън. Докато не започнат да ми създават проблеми, няма да ги махна.

# 395
Да и аз дебна да са си иноксови....и двете ми са такива. Макар че нищо не ѝ попречи на първата да протече и на няколко миенета да се наводнява отдолу и да ѝ сработва защитата. 7 годишна беше...подарих я ако могат да си я ремонтират....моите нерви са слаби...

# 396
  • София
Аз бих предпочела мека фуния, твърдата ме дразни, понеже е много обемна и ми заема място - меката ще може поне да я затисна с нещо друго, ако се налага. Изглежда ми по-компактна от моята (дойде с Уърпула) и като дизайн. 
Че пестят производителите - пестят. Но специално лентичките не ми липсват, аз откривам налични онлайн с търсене "тест ленти за твърдост на вода"; предполагам и в магазините за филтри ще имат (купували сме други тестове от такъв магазин). Все едно, де, важното е, че ilka се е справила със ситуацията.

# 397
Моята  нова съдомиялна  Bosch SMS4EVW14E дойде без такава фунийка за сол. Не беше разопакована и предположих, че вече и от това пестят. Ползвах фуния от старите съдомиялни. От краткото ползване мога да споделя, че добре измива. По отношение на изсушаването, Милето ми се справяше по-добре. При включване на опцията за автоматично отваряне на вратата, програмата се удължава. Не ми харесва, че няма програма за чаши. Не се справих със свързването с телефон и го оставих за пробване в почивните дни.

# 398
Здравейте!
Търся съдомиялна 60см, бюджет до около 700лв, за предпочитане от Технополис. Моля за препоръки!

# 399
Здравейте!
Търся съдомиялна 60см, бюджет до около 700лв, за предпочитане от Технополис. Моля за препоръки!
Не казваш каква трябва да е - свободностояща или за вграждане.
За тази цена в Технополис, а сигурно и навсякъде, са все боклуци-Канди, Горенье, Беко... Която и да вземеш, няма  значение.  Можеш да видиш и в магазините за уреди с транспортни дефекти за нещо по-свястно.

# 400
Здравейте!
За тази цена в Технополис, а сигурно и навсякъде, са все боклуци-Канди, Горенье, Беко... Която и да вземеш, няма  значение.  Можеш да видиш и в магазините за уреди с транспортни дефекти за нещо по-свястно.
Пропуснала съм да напиша - свободностояща.

# 401
  • София
Здравейте!

Дори Беко вече са над този бюджет. Само Канди и Горенье са по-евтини, защото най-вероятно са китайско производство (и двете марки са притежание на китайски фирми).

По-добре отделете 100-150 лева повече и си вземете нормална съдомиялна, например тази:

https://www.technopolis.bg/bg/Svobodno-stoyashti-s%C3%A0domiyaln … S4HVW33E/p/683726

Има и по-евтини Бош, но са орязани откъм функции и вътрешно разпределение.

# 402
  • СИ
Здравейте!

Със 700 лева няма да стане. Както и по-горе казват, дори и добрите модели на Беко са над 800 лева. С хилядарка може да се вземе приличен Бош или Електролукс.

# 403
  • София
Аз не знам Беко да има добри модели, но в Технополис най-евтиният е 750 лв. Не бих дала толкова за тази марка, при положение, че има Бош за 800 лв.

# 404
  • СИ
Аз не знам добри модели на Беко, но най-евтиният е 750 лв. Не бих дала толкова за тази марка, при положение, че има Бош за 800 лв.

И този Бош за 800 лева се прави в една фабрика с Беко-то в Турция.           Smile

Не казвам, че Бош нямат модели много над Беко, като като качество и изпълнение. Но цената е по две и нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт