От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 4

• 60 679
  • 796
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря много на всички за отделеното време! Ще помисля до утре, но мисля че ще е Питсос. Гледах и една Неф, но е без трета кошница и отново с пластмасово дъно, както и всички Бош 4 серия които имаха

# 601
Скрит текст:
Електролукс определено НЕ си заслужава парите, изплакването на кратката им програма е потресаващо зле, а най-кратката програма, която има сушене е 1,30ч., по-кратките нямат сушене, а просто отваря автоматично вратата и излиза облак пара. Нямам спомен дали отварянето на тези програми можеше да се изключи.
Абсолютно невярно твърдение!
И двете ми съдомиялни (АЕГ и Електролукс) са с автоматично отваряне на вратата. “Облакът пара”, който излиза след приключване на цикъла, е толкова “интензивен”, че и един елементарен конденз по плота над машината не може да предизвика.

Мисля, че опцията “Автоматично отваряне” може да се изключи, но аз си я харесвам и нямам спомен какво беше по упътване, който се интересува, може да провери.
Вероятно защото не загрява до много висока темп., съответно всичко е мокро и се разчита на естествено отцеждане и сушене.

И при мен така - парата е по-малко отколкото излиза от горещата фурна, като я отворя. Но никой не се притеснява за плота над фурната, докато всички се кахърят за плота над миялната Simple Smile Облак пара няма как да излезе най-малкото защото първият опарил се потребител ще осъди производителя.
Всичко си вадя идеално сухо 5 минути след като се отвори вратата (макар че при мен обикновено минава повече време, случва се да извадя съдовете още топли, но сухи). За мен опцията е добра и не мисля някога да я изключвам, по-скоро ме е яд, че не е включена във всички програми.
При фурната монтажът е по-различен, предният им панел е малко издаден напред, освен това над вратата е и контролния панел и парата от нея не попада директно по плота.
Съдомиялните се монтират изцяло под плота и когато е отворена вратата, плотът стърчи над корпусът ѝ. Съответно парата от съодмиялната попада директно върху него, затова и се монтират протекторни ленти от доната му страна, за да го пазят именно от парата.
Парата от съдомиялната не е толкова гореща, че чак да те опари. От фурната парата е много по-гореща и по-неприятна.
Вадиш всичко сухо 5мин. след приключване на програма, която няма сушене ли? С каква съдомиялна си?
Опцията е добра, но има ситуации, в които може да ти се наложи да я изключиш.

Благодаря много на всички за отделеното време! Ще помисля до утре, но мисля че ще е Питсос. Гледах и една Неф, но е без трета кошница и отново с пластмасово дъно, както и всички Бош 4 серия които имаха
Добър избор!

# 602
Скрит текст:
Скрит текст:
Електролукс определено НЕ си заслужава парите, изплакването на кратката им програма е потресаващо зле, а най-кратката програма, която има сушене е 1,30ч., по-кратките нямат сушене, а просто отваря автоматично вратата и излиза облак пара. Нямам спомен дали отварянето на тези програми можеше да се изключи.
[/spoiler]
И двете ми съдомиялни (АЕГ и Електролукс) са с автоматично отваряне на вратата. “Облакът пара”, който излиза след приключване на цикъла, е толкова “интензивен”, че и един елементарен конденз по плота над машината не може да предизвика.

Мисля, че опцията “Автоматично отваряне” може да се изключи, но аз си я харесвам и нямам спомен какво беше по упътване, който се интересува, може да провери.
Вероятно защото не загрява до много висока темп., съответно всичко е мокро и се разчита на естествено отцеждане и сушене.
Вероятно не знаеш какво да кажеш и споделяш първата щуротия, която ти хрумне…
Предположението ти отново е тотал щета. Многократно съм споделяла на какви програми мия и няма да дотягам на останалите потребители с напразни обяснения.

# 603
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Предположението ти отново е тотал щета. Многократно съм споделяла на какви програми мия и няма да дотягам на останалите потребители с напразни обяснения.
Физичните закони за теб са щуротия, така ли? Вместо да се заяждаш и да се впускаш в празнословие, и щом "предположението ми е тотал щета", можеше да бъдеш полезна, например като споделиш колко мокри излизат съдовете след кратките програми без сушене, след които не излизало пара...
[/quote]
Хайде, ще обясня, пък дано разбереш:
Никога и никъде не съм споделяла, че ползвам кратки програми. Мия единствено на Ауто (45 - 60 С, 2:36 ч.) и Интензивна (70 С, 2:48 ч.).
За кратки програми не коментирам, защото не ползвам (Do you understand me?).
След ползваните от мен програми (виж по-горе), “облак пара” НЕ излиза и НЕ се образува конденз по плота над машината. Съдовете (включая и пластмасата в голяма степен) са сухи.
Остана ли нещо неизяснено?
[/quote]
Въпросът не е точно какви програми ползваш ти, никой не го интересува това...
Обект на дискусията бяха кратките програми и несушенето им, които аз визирах. Ако можеше да споделиш нещо конкретно за тях, разбирам да ме репликираш и иронизираш, но ти само оспами със странични неща. (I'm sure you don't understand!)
Аз приключвам с безсмисления "разговор", който започна и продължаваш да водиш.

П.С. Конденз по плота не образува никоя съдомиялна.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 11:51 от deni44ka

# 604
  • София
Аз съм с Уърпул. Автоматично отваряне на вратата имам само на програми със сушене. На кратката няма такава опция. Не знам как практикуват другите хора, но след програми без сушене лично аз отварям вратата, защото по физичните закони, които знам, въздухът спомага изсушаването на водните капки.

# 605
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Физичните закони за теб са щуротия, така ли? Вместо да се заяждаш и да се впускаш в празнословие, и щом "предположението ми е тотал щета", можеше да бъдеш полезна, например като споделиш колко мокри излизат съдовете след кратките програми без сушене, след които не излизало пара...

Хайде, ще обясня, пък дано разбереш:
Никога и никъде не съм споделяла, че ползвам кратки програми. Мия единствено на Ауто (45 - 60 С, 2:36 ч.) и Интензивна (70 С, 2:48 ч.).
За кратки програми не коментирам, защото не ползвам (Do you understand me?).
След ползваните от мен програми (виж по-горе), “облак пара” НЕ излиза и НЕ се образува конденз по плота над машината. Съдовете (включая и пластмасата в голяма степен) са сухи.
Остана ли нещо неизяснено?
[/quote]

Въпросът не е точно какви програми ползваш ти, никой не го интересува това...
Обект на дискусията бяха кратките програми и несушенето им, които аз визирах
[/quote]
Въпросът, по който се включих и “обект на дискусията”:
Електролукс определено НЕ си заслужава парите, изплакването на кратката им програма е потресаващо зле, а най-кратката програма, която има сушене е 1,30ч., по-кратките нямат сушене, а просто отваря автоматично вратата и излиза облак пара.

Хайде, че ми стана досадно да то обяснявам едно и също…

# 606
Отидохме днес да купим Питсоса и се оказа, че не е налична, както и доста други основно Бош, Сименс и Неф. От тези, които са налични и са ни в бюджета са:

https://www.kotsovolos.cy/household-appliances/built-in/built-in … -iq300-sn63hx37ve

Както и тези две, които обсъждахме:

https://www.kotsovolos.cy/household-appliances/built-in/built-in … ctrolux-eec67300l

https://www.kotsovolos.cy/household-appliances/built-in/built-in … ranke-fdw-614-d7p

Мисля, че клоня към Сименса, доста прилича като програми на Питсоса. Вие какво мислите ?
На Електролукс ми хареса, че долната кошница се повдига и е доста удобно за зареждане и изваждане на съдовете. Иначе от трите само Сименс е с пластмасово дъно.

# 607
  • София
Отидохме днес да купим Питсоса и се оказа, че не е налична, както и доста други основно Бош, Сименс и Неф. От тези, които са налични и са ни в бюджета са:

https://www.kotsovolos.cy/household-appliances/built-in/built-in … -iq300-sn63hx37ve

https://www.kotsovolos.cy/household-appliances/built-in/built-in … ctrolux-eec67300l

https://www.kotsovolos.cy/household-appliances/built-in/built-in … ranke-fdw-614-d7p

Мисля, че клоня към Сименса, доста прилича като програми на Питсоса. Вие какво мислите ?
На Електролукс ми хареса, че долната кошница се повдига и е доста удобно за зареждане и изваждане на съдовете. Иначе от трите само Сименс е с пластмасово дъно.

Програмите на Електролукс са дефинирани като време, а не като температури, което малко затруднява сравнението. Този път открих информация за въпросния модел, която твърди, че температурата на 60- и 90-минутната програми е 65°C. Толкова е и температурата на интензивната програма на Франкето.

В крайна сметка, вижте трите машини на място в магазина и изберете тази, която ви хареса най-много, защото възможностите им са горе-долу изравнени. Все пак, имайте предвид, че Сименсът има най-високи температури, което предполага и най-добро измиване. Другото му предимство е функцията VarioSpeed, с която можете да съкратите времето на всяка програма до макс. 90 минути.

# 608
Vilemina, много благодаря! Утре ще ги разгледам още веднъж и ще избера, защото колкото повече ги мисля и чета, толкова повече се обърквам. Електролукса ми допадна най-много, но съм разколебана заради противоречивите мнения за съдомиялните им. Благодаря още веднъж

# 609

Определено Сименса. Програмите и функциите му са подобни като на Питсоса, защото и Питсос, и Сименс, и Бош са марки на Бош, и се произвеждат в едни заводи. Особено при тези сходни цени другите две директно отпадат.

# 610
Сагата ми със съдомиялните продължава 🙃. Електролукса и Сименса се оказаха последни бройки, тези които са изложени в магазина и решиме да вземем Неф, която имаше всичко което искам- трета кошница, таймер за оставащо време и е с иноксово дъно.  След седмица чакане да я доставят….работи 2 дни и на третият вратата не се затваряше. Сега чакам да дойдат да я вземат. Решението ми да я върна беше емоционално, но не съжалявам.
Тази седмица ще ходя отново да гледам, надявам се да са получили някои от моделите, които не бяха налични.
За трите пускания на Неф-а мога да кажа, че измиването е без забележки, но за сушенето има още какво да се желае, дори и с допълнителното сушене не бих казала, че се справя по добре от 13 годишното Горение което имах

# 611
  • София
Не съм специалист, но да спомена, че е възможно по-нов уред да изисква малко промяна в рутината - ако не сме ползвали гланц, сега да ползваме (или обратното), ако сме мили с едни таблетки, новия уред да мие по-добре с други. Нямам идея какъв е точният случай, само казвам, защото може да е полезно на някого.

# 612
Съгласна съм. Измиването беше идеално с таблетките които ползвам и с Нефа, и с предишната. За сушенето видях мнения от други собственици на същият модел, че не е много добро още преди да я купим. В никакъв случай, не е текла вода от съдовете, просто аз очаквах, че ще е по-добре от тази, която ползвах и затова останах разочарована. Не бих си и помисляла да я върна за такова нещо, той и проблемът с вратата не сериозен, но да поправям от вторият ден висок клас модел, от който не съм на 100% доволна, ми дойде е повече. Може и да съжалявам, като гледам, че почти 80% от моделите на Бош, Сименс, Неф и АЕG не са налични където живея.
Имате ли някакво наблюдение за съдомиялните на Китчън Ейд? За пръв път виждам тяхна бяла техника

# 613
Моята бош си замина вчера.
Този път ще взема сигурно електролукс.

# 614
  • София
...
Имате ли някакво наблюдение за съдомиялните на Китчън Ейд? За пръв път виждам тяхна бяла техника

Това е бранд на Whirlpool, в САЩ имат всякакви електроуреди. Какво са пуснали в Европа... не знам. Ако дадете модел, може да разузнаем.

Общи условия

Активация на акаунт