Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 536
  • 794
  •   1
Отговори
# 345
Мазна е и моята коса, но избягвам силни премиващи шампоани. По-зле става от тях, а пък свалят и цвета повече от нормални, като общо състояние също не ми се отразяват добре на косата.
Предпочитам шампоани за честа/ежедневна употреба и си я мия колкото често се налага, обикновено през ден. Понякога изкарва и още един ден, но това е рядко и зависи къде съм била, колко съм я пипала и прочие. При мен няма разлика със или без къна, имала съм някакви периоди в които не съм къносвала и си е все същото, та поне за моята коса къната не подобрява това. Е, пак изглежда по-добре защото е по-плътна, с тънък и мек косъм съм и много лесно "залепва" за скалпа по принцип.

# 346
Аз ползвам шампоан на др Санте,той е без силикон. Последната къна, която пишеше на чешки, не покри кой знае колко корените и не съм доволна. Ще се мажа пак с моята златисто медена, дано хване или по-добре да изчакам поне месец.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 19:53 от Sis*

# 347
  • Бургас
Може да се слага чаено масло, масло от розмарин, коприва, репей.Аз си правя къната напоследък с чай от коприва, може да е с розмарин например.

И на мен сравнително бързо ми се омазнява корена, но просто я мия.Ако не мога -ползвам розов прах в корените.

От шампоаните най много харесвам

но ползвам всякакви други за ежедневна употреба.

# 348
  • Балчик-Сливен
Предоволна съм от къната- уплътнена коса, с блясък, покрити бели коси, които са малко и цветът е супер! Благодаря на всички момичета, които споделят опит, четох много и черпих опит! Hug
Утре съм решила да направя маска с билките на Хенафокс. Ще смеся по една лъжичка, добавям масла, жълтък и мед и...ще споделя ефекта. Ако някой има опит с маска от билки, моля да сподели! Към маската ще добавя и една лъжичка хибискус.
И още един въпрос- след колко време е добре да повторя процедурата с къната? Целя уплътняване на косъма.
Радвам се да прочета това!
Можеш да повториш процедурата след седмица, изобщо не се притеснявай от честотата, защото това е къна, не химическа боя. Лично аз, когато започнах,  първите 3 седмици се клепах всяка неделя. И после започнах на 3-4 седмици.  Тази неделя пак ще се клепам, време ми е.
Скрит текст:
Благодаря за отговора! Hug И аз ще я намажа тази седмица. Уникален цвят, Sharpy!

# 349
Благодаря за отговора! Hug И аз ще я намажа тази седмица. Уникален цвят, Sharpy!
Благодаря Purple Heart
Ще видиш и ти как от Blue Rose, ще станеш Red Rose, само малко наслагване се иска.

# 350
Sis*, кой шампоан на др Санте ползваш? Аз сега взех да пробвам маската с арган и кератин.
От година-две съм със възстановяващият шампоан на др. Конопка.

# 351
Sis*, кой шампоан на др Санте ползваш? Аз сега взех да пробвам маската с арган и кератин.
От година-две съм със възстановяващият шампоан на др. Конопка.
https://m.esteto.bg/produse-141688-khidratirasch-shampoan-s-arga … a-dr-sante-1000ml

# 352
А, от същата серия значи 👍

# 353
Още нямам резултати, но се вълнувам и искам да ви кажа, че правя цветни корекции в момента Smiley
Изчаках десет дни от първото боядисване, цвета се беше окислил до много красиво червено общо-взето още 2-3 дни след него, но ми изглеждаше все още доста нестабилен и леко неравен, предвид че бях само на едно мазане. Сахарата, която слагам е доста наситена и ярка, което е супер след повече нанасяния, но в момента сякаш ми влезе малко остро първия път. Затова си купих една кутия Cultivator's Карамел с идеята да сложа мнооооого малко индиго и амла вътре. Микса ми беше 100 грама Сахара, накисната за 12 часа със сока от половин лимон, смесена с едно пакетче от кутията (25 грама), разтворено веднага. Разтворих няколко капки етерично масло от карамфил в сквалан и ги сложих в сместа веднага преди мазането и сега чакам планирано 6 часа Relaxed

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 17:48 от Elisheva

# 354
Аз ще чакам резултатите ви с нетърпение. За пръв път и аз ще пробвам Карамела на Култиватор, но ще го пробвам в чистата му форма.Даже не знам какво да очаквам нанесен върху едногодишно почти ползване на Златисто медена билкова боя на Хенафокс.

# 355
  • Бургас
Аз взех кенстенява на Хена фокс, не знам какво да очаквам, дали ще стане много тъмно? Досега съм винаги с натуралната, но заради побеляването взе да става много светло.

Да я смесвам ли с къна, да не я ли смесвам? Hushed

# 356
  • Варна
На моята коса Карамел-а на Култиваторс в доаста....червеникав на останалите от боядисване  части . Не съм сигурна колко ми харесва,може да пробвам с повече амла или малко индиго да туширам.

# 357
Аааа, това доста червено от Карамела на Култиватор определено ме замисля.Не искам червено като основен цвят, като отенък във всичките му варианти ми носи, но откровено червено твърдо не.Ще смесвам от наличните билки и аз утре при боядисването.

# 358
Супер доволна съм. Убих точно толкова от оранжевеенето, което получих с първата апликация, цветът стана супер равен и границата между моя цвят и русото, покрито в същия с боя практически изчезна. Тотално ще слагам по едно пакетче и на бъдещите миксове!

Скрит текст:

Може би няма да работи добре, ако търсите кестеняво или нещо такова, но от щипката в къната за убиване на оранжевия й тон аз съм очарована.

# 359
Елишева, като магьосница забъркваща магическа отвара, готино е 🤪

Общи условия

Активация на акаунт