Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 512
  • 794
  •   1
Отговори
# 390
LaCumparsita, никога не съм си слагала чиста къна, направо започнах с билковите бои.
Екстра си Миме, така ти е много по-добре отколкото само с побелели коси. Радвам се че не си имала някакви реакции с къната.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 08:55 от Lemy

# 391
Mila1331, мен ме спасяваше сок от алое (за пиене) от аптеката. Мажех скалпа с тампон.
От розова и лавандулова вода също много ми облекчаваха сърбежа.
Маски съм правила с кокосово масло.

# 392
Zigizagi, и аз се чудех за алое вера, ще взема да си купя.
Засега имам кокосово и бадемово масло, ще се намажа първо с тях, пък да видим…
Имам и розова и лавандуловата вода, ползвам ги активно за лицето, ще пръсна и с тях.
А според теб, дали ще стане беля, ако се боядисам след няколко дни 🙄?

# 393
Аз бих изчакала малко да се успокои скалпа Hug

# 394
Ох, и аз така си мисля… 😫
Е, ще походя малко с побелелите корени, важното е да се оправи скалпа и да престане да сърби.
Много мерси за съветите!

# 395
  • Бургас
Миме, радвам се, че се реши. Много добре изглежда отстрани.На мен и така ми харесва понеже съм любител на оранжевото.Не съм сигурна дали индигото не правеше реакции.И аз след.път ще пробвам кестенявата боя.

# 396
  • Бургас
Галчудо,аз благодарение и на теб се реших.
Е,и една лекарка каза,че на практика къна не дава алергия.
Ти също ми каза,че и теб те сърби главата,но това не е алергия.Благодаря ти.
И Lemy е казвала,че от химическа боя е реагирала зле,с билки няма никакъв проблем.И показва супер цвят, благодаря и на теб,Lemy.
Пак ме посърбява,но няма подуване и зачервяване.Явно е от този фин прашец,който все пак остава.

Индигото вече може да даде реакции,но всичко може,всяка билка.Ще направя тест,да се надяваме че няма.

Оранжевото е хубав и слънчев цвят,ама уж съм цветотип зима.Там се препоръчват други цветове, по-добре ще изглеждам с някакъв лилавеещ цвят патладжан,но пък няма как.
Макар и оранжева,е по-добре от сива.

# 397
  • В полите на Пирин планина
И аз се радвам, че реши да пробваш, Миме. 👍
Направи тест с билковата боя, според мен тя ще ти покрие след къната добре и ще стане по-тъмно, като цвят.

# 398
  • волно калдъръмче
Не е много на фокус и няма добро осветление. Следващия път ще се постарая повече.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 08:45 от Вяра

# 399
  • Балчик-Сливен
Много хубав цвят, Вяра! Hug И аз искам да постигна червен отенък, но се надявам с натрупване да стане. Още съм в оранжевата гама. Как да го постигна? Последният път смесих къната с хибискус, но нямаше резултат.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 21:02 от Blue Rose

# 400
На мен много ми харесва твоето оранжево.

# 401
На това дори не му казвам оранжево, много хубав бакърен цвят го виждам поне аз и поне на моя екран. Иска ми се да можех да докарам такъв, но естественият ми цвят не е достатъчно светъл като основа за целта.
Такъв червен оттенък без оранжево ми правеше насипната къна от Бахарика, тази от Хенафокс беше по-ръждива. Поне при мен, де, че с къната си е индивидуално много.
Хибискус съм пробвала преди години - щом дъъълго време след това изхвърлих започнатия пакет, смятайте колко съм се впечатлила от резултата.

# 402
Здравейте момичета, с къна може ли да се получи подобен цвят?

# 403
  • Бургас
Едва ли.

# 404
А нещо близко, с билкова боя? Основата  ми е светло кестенява естествена, без бои.

Общи условия

Активация на акаунт