Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 494
  • 794
  •   1
Отговори
# 420
Страхотна е! И много ти отива.

# 421
Благодаря, Злодеида. Но на мен ми е една никаква. Особено надолу това бозавото. Ама ще трябва да го изтърпя. С каквото и да се направя, все ще си стои бозавеещо в краищата, докато не ги орежа.
Само да кажа, че не съм се правила точно с къна, а с билковата боя на Хена Фокс, в която виждам, че има индиго в съдържанието, но дали има и къна не ми стана много ясно Laughing

# 422
  • В полите на Пирин планина
Без къна не хваща нищо друго. Simple Smile Индигото, също.

# 423
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Аз първо от бои минах на такива оцветяващи тонери на Леганза/Виктория и то точно си ползвах червените цветове. Държи при мен боя или тонер по две седмици. С къната на сахарата и в комбинация с касия и хибискус към много доволна. Косата ми определено стана по-гъста и здрава. Цветът ми държи повече ( почти месец, рекорд за мен), много хубаво оксидира, покрива ми добре и белите косми, засега съм без оплаквания. Наистина сахарата е номер 1, сама се убедих.

# 424
Само че Сахарата няма опция да е друго, освен, червено, нали?
Сега ще ме накарате да пробвам и нея.

# 425
Само че Сахарата няма опция да е друго, освен, червено, нали?
Сега ще ме накарате да пробвам и нея.

Доста силен цвят дава, бих казала огнен. Може да се забърка с касия, амла и индиго, за да стане по-умерен цвят, но пак ще червенее.

# 426
А ако я смеся с билковата боя, която ми е останала, примерно 50:50?

# 427
А ако я смеся с билковата боя, която ми е останала, примерно 50:50?

Става! Simple Smile

# 428
  • Пловдив
Може ли един сайт където я има тази Сахара, за да я видя и си я заложа какво трябва да търся

# 429
  • Бургас
Гал, тя не ми е точно червена косата. Ето така изглежда в момента:

Имат и кестеняв, а червилото за коса е също кестеняво, както и спрея, но като се разнесат и разрешат хубаво  се сливат, идеални са за къносана коса, която е с кестенява основа.Шампоана не хваща много, но не съм се сетила да взема кафяв да пробвам, може да убие оранжевото от белите коси, което ме дразни напоследък.

https://goldenshop.bg/korektor-stik-za-beli-kosi
https://www.zlatnaribka.com/lakme/otsvetyavashti-maski-i-shampoa … ltra-brown-300-ml

# 430
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Може ли един сайт където я има тази Сахара, за да я видя и си я заложа какво трябва да търся

Заповядай Падме Smile
https://hennafox.com/product/651/kana-sahara-tazarine-maroko.html

# 431
Това показаното червено с лилав оттенък освен че само с боя ще стане, ще изглежда така сигурно точно две измивания... червените бои за съжаление не се държат особено добре в това отношение. Пробвала съм преди години и се върнах на къна че тя си стои една и съща. С боя ако се боядисвах примерно на месец, през това време цветът ставаше все по измит и нищо общо с началния, просто не изглежда добре. А да се боядисвам по 2-3 пъти в месеца за да поддържам цвят не може и дума да става, то с червена боя не говорим само за корени ами всичко.
Преди няколко дни го дискутирах това и с фризьорката която ме подстригваше, тя също е на мнение че червена боя не трае, все се измиват. Хем през нейните ръце минават далеч не само евтини бои, ама това е положението.

# 432
Натка, ходих на фризьор днес за да се консултирам и ми каза същото. Много бързо ще пада цвета и всеки път ще трябва да боядисвам цяла коса, което предполага изтощаване...Понеже рових доста и не искам да ползвам химически боие а и  не намерих снимки след билкова боя на Култиваторс, цвят бургунди, някоя от вас ползвала ли е?

Дали ще хване и какво ще се получи? В крайна сметка ще сменя цвета с билкова боя, но дали ще е в червена гама не мога да реша.

# 433
Червеното си е капризно, като почне да се измива става съвсем различен оттенък понякога, с химическите бои тая разлика е още по-голяма... няма пълно щастие. Добре че цветът от само къна си ми харесва много, че ми и отива Grinning Мажа само къна и не го мисля.
Билковите доколкото знам са базирани на къна и те, плюс други билки. Не знам там как стои въпросът с измиването, защото не всяка билка е толкова трайна като къната. Индигото например се измива по-бързо от нея. Та ако всяка е с различна трайност върху косата, ще се изменя и там оттенъкът, вероятно пак по-бавно от обикновена боя де.

# 434
Но билкова боя може да се апликира и през 2 седмици. Няма да има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт