Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 508
  • 794
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
За боите не знам, никога не съм ползвала.Може с Култиваторите да става.

# 406
Съмнявам се.

# 407
Здравейте момичета, с къна може ли да се получи подобен цвят?

Не!

# 408
  • Бургас
ЗЛОДЕИДА, не може.
И аз искам такъв лилав цвят, но само с химия става.
Знаеш ли какво ми хрумва.
Слагаш къна и ако искаш, купуваш някакви оцветяващи балсами. С химия са и аз с тях не искам да рискувам, но имат уж по-изчистен състав.

С къна това се постига на бяла коса,с друга основа варира цветът:

# 409
Благодаря за отговора и идеята.

# 410
И аз мисля, че това червено, освен с боя с друго нв може да се постигне. Дори с боя е трудничко:)

Ако може да попитам и аз нещо:) Имам чувство, че откакто се къносвам косата ми се омазнява много по-бързо. Дали има и други с подобен опит и как се справяте ?

# 411
На мен си ми се омазнява по абсолютно същия начин, но пък в краищата стана още по-суха. Много ми е неприятно и това, че прозират белите косми. Чак си позволих леко да си подстрижа едни косъмчета покрай слепоочията, че ужасно ми се набиваха на очи.
Честно да си кажа, ако не ме сърбеше скалпа от боите, сигурно щях да се върна към тях. Може би още е рано да очаквам благотворен ефект от къната, но нали...така да си измрънкам просто. Иначе който и да питам, казват, че не си личат изобщо белите коси. Но аз ги виждам много добре.

# 412
  • В полите на Пирин планина
Злодеида, няма как да стане такова червено нито с къна, нито с някаква билкова боя.
На мен ми става с къна на светло кестенява коса много наситено червено, но с рижав оттенък.

Мария, ще се насити, просто трябва повече апликации.

На мен също ми се омазняваше косата повече, докато бях с къна - нямам идея защо.
За сухотата по краищата може да се сложи глицерин в сместа - подпомага и отмиването.

# 413
  • Бургас
Lady Brinne, ще се намажа някоя вечер в близко време.

ЗЛОДЕИДА, чак ми се иска и аз да пробвам, но си ме е страх:

# 414
Миме, такъв балсам-оцветител съм пробвала ( друг номер), когато бях руса за матиране на жълтото. Косата ми ставаше една зеленикава от него и мноого суха. Ефектът не беше особено дълготраен. И като цяло за проблемна коса не го препоръчвам, защото си изтощава и само жалко, че уж се ползва къна, като след това се маже човек пак със химия.

# 415
Мария, ти имаш причини да те е страх, а аз не. Дори бялата ми коса не се забелязва, просто съм си в дупка и изглеждам така както се чувствам и искам някаква промяна. От 1г. съм с естествения си цвят, след няколко ходишен период на русо и се чувствам безлична и сива като мишка.

# 416
  • Бургас
ЗЛОДЕИДА, смело вземи балсам и пробвай тогава.
Знаеш ли как добре се чувствам, макар и с оранжева коса...
Просто съм доволна, че е оцветена, а не сива, ще сложа останалата къна да се натрупа и ще правя опити с билковата тъмнокестенява боя.

# 417
  • В полите на Пирин планина
Аз пък имам много добри опити с балсама на Леганца - той няма амоняк и ДПД, принципно е тон върху тон. Има и един на Елеа, който също е много добър. Може да се направи тест за алергия, разбира се. Ако се стои по-дълго време, става доста трайно (трябва да се внимава с матиращите цветове на светла коса) - аз си правя маска с балсам+кокосово масло, супена лъжица мед, а може и един жълтък към сместа и стоя по 3-4 часа събота или неделя, докато нещо чистя или готвя, или работя у нас на компютъра. Не се усеща как минава времето, а и е добра терапия за косата. Може и зехтин да сложи, или рициново на корените за подсилване. Или бадемово... Кой, каквото масло харесва.

# 418
  • Бургас
Веднъж пробвах върху къна някакъв оцветяващ балсам, но леко стана мазало - рижаво-черешово нещо си.Иначе имам един шампоан оцветяващ на Лакме червен, той пък върху боядисана руса коса прави много интересни оранжевиникави тонове.На къната почти не променя, но аз го ползвам за корените като съм нямала време да се къносвам, малко ги замаскира.

По-бързо се омазнява и при мен корена, но няма какво да се направи -или я мия често, или слагам розов прах в/о сух шампоан, защото с химията в него  става още по-зле, докато с праха или дори пудра се повдига, леко се обира мазнината и изглежда добре.

Злодеида, ако нямаш проблем с косата пробвай някой оцветяващ шампоан или балсам.Къната изисква много време, мирише и не най -приятния ангажимент, но пък ефекта върху състоянието на косата е един път.

LaCumparsita, за прикриване на бели корени става освен червен шампоан, един стик на Голден Роуз като червило, дори и с червило може да стане ако няма друго под ръка, става с някакъв подходящ молив за уста или вежди, със оцветяващ спрей, намират се начини.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 12:31 от Галчудо

# 419
Гал, тя не ми е точно червена косата.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 21:58 от LaCumparsita

Общи условия

Активация на акаунт