Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 415
  • 794
  •   1
Отговори
# 645
  • В полите на Пирин планина
Индигото също се отмива по-бързо от къната.

# 646
Прави се на каша и веднага се нанася. Стои се около три часа.
Моята също е светлокестенява и с цвят "светлокестеняв" ми стана по-тъмна отколкото желаех, затова преминах към "златистомеден".
А какъв отенък прави светло кестенявото?

# 647
При мен дава цвят тъмнокестеняв, което за мен е прекалено тъмен. Отенък, ако има, той е червеникъв, но по спомени не избиваше веднага.

# 648
  • в пералнята
Привет, от около 2 години използвам къна, марката е Khadi. Правя си комбинация от черно и тъмно кафяво. Напоследък обаче забелязах, че все по-кратко ми покрива белите коси, особено на слепоочието. Не ми се ходи бяла, а не ми се прави цялата галимация с къносване през няколко дни.
Има ли някой, който е свалял къна успешно и се е боядисвал след това?
Каква е процедурата?

# 649
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
И аз да се оплача, последния път беше пълен провал.
Хем сложих и хибискус и индиго и изобщо не ме хвана.
Още след първата седмица ми лъснаха белите корени и се наложи спешно
да се мажа. Първия път не сложих от Сахарата, а обикновена къна и резултата
не е никак добър. Дано заредят скоро, че да си накупя, не знам дали си въобразявам,
но с нея най-много ме хваща и най-много държи и бавно пада.

# 650
Привет, от около 2 години използвам къна, марката е Khadi. Правя си комбинация от черно и тъмно кафяво. Напоследък обаче забелязах, че все по-кратко ми покрива белите коси, особено на слепоочието. Не ми се ходи бяла, а не ми се прави цялата галимация с къносване през няколко дни.
Има ли някой, който е свалял къна успешно и се е боядисвал след това?
Каква е процедурата?
Аз 2-3 пъти се боядисах с къна (билкова боя с къна на Хенафокс). Не ми хващаше добре и се отказах. После нищо не съм сваляла, а директно се боядисах в цвят, подобен на предишния. Хвана си боята. Фризьорката ми обясни, че не "хваща", когато искаш да направиш някакъв доста по-различен цвят.

# 651
Според фризьорката, която ми откри бял косъм при последното подстригване, боя върху къносана коса е риск да  изгори косата - заемали едно и също място двата пигмента и ставала някаква реакция; според нея трябва или да израсте или да се изчакат примерно поне две години  - тя естествено ми предложи боя за липсата на жизненост и блясък. Нямам обаче собствен опит с боя върху къна, за всяка коса може би е различно.

# 652
Не мисля, че заемат едно и също място - напротив. Боята прониква в косъма, а къната се наслоява върху него.
Не е нужно да чакаш никакви две години, ако искаш да се боядисаш в по-тъмен цвят. Големият проблем е изсветляване на къносана коса.
Но не мога да си представя как боя ще съживи косата....

# 653
Аз съм правила обратното преди години. Бях с червена боя , която стана рижа от слънцето лятото. Сложих отгоре къна и спрях с боите. След това спрях и късната. Бях млада, нямах бели коси.

# 654
Да, и аз миналата година минах от боя на къна (или билкова боя). От червена бях станала и аз рижава, изчаках месец от последното боядисване и почнах да слагам билкова боя. Нищо не ми е станало на косата, освен, че спря да изглежда като изгорена метла.
И имам ясен спомен как като тийн първо се къносвах известно време, след това минах на химическа боя. Не съм чакала даже и месец. Бях се намазала с черна къна, не хвана добре и после направо пльоснах някаква химия. Нищо ми нямаше на косата, гледах си скоро снимки, съвсем наред си е била.

# 655
  • Бургас
Аз пробвах веднъж оцветител върху къна в близък нюанс червеникав, но не покри равномерно.Според мен ще има някакъв период на шарена коса докато се покрие при близки нюанси, но ако става въпрос за обезцветяване там ще е по-сложно.Мисля, че най-проблемно е индигото за премахване.При опитен фризьор може и да се получат нещата, но на каква цена спрямо състоянието на косъма не ми се мисли.

# 656
  • Бургас
Проблемът е с железни соли в къните от дрогериите.
Ако се сложи боя на коса, оцветена с такава къна, косата започва да пуши. Става химическа реакция.
Уж с натуралната къна няма такъв проблем.
Все пак е добре да се тества боя на кичур коса.

# 657
Проблемът е с железни соли в къните от дрогериите.
Ако се сложи боя на коса, оцветена с такава къна, косата започва да пуши. Става химическа реакция.

Уж с натуралната къна няма такъв проблем.
Да, точно така е. При къните с примеси, които са с химия, може да се получи точно тази реакция.

Да се оплача от партидата къна на Бахарика. Ами няма нищо общо с къната от преди. Днес се мазах с нея. Никакъв цвят не пусна. Друг път още със забъркването като си топнеш пръста и се оцветяваше в червеникафо-кафяво, сега нищо. И цвета й е различен - още по-наситено зелено, 100 процента има нещо друго вътре. Като се миех след престой 3 часа, цялата баня стана в зелен прах, а не трябва да е зелен. Знаем, че при допир на къната с вода, тя става ръждив цвят. Крайния резултат след 3 часа престой също е кофти. Не е наситено, стои като отмито, абе не оцвети изобщо като предишните пъти.

# 658
Хм, аз писах че ми се видя много зелена и че дори след няколко часа престой да се окисли пак зеленееше тая къна. Мацнах малко на ръката, обикновено така я пробвам и отмивам след минутка. Стана си оранжево петно както винаги. Посмях се по време на мазането че гледката беше епична, но след 3 часа на главата ми, като се разопаковах вече не беше зелена, в банята също после си беше "нормалната" на цвят кочина като всеки път. На косата може да се каже че хвана също нормално, те моите белите си остават винаги по-светли, няма как да е равно.
През декември я поръчвах моята, може и да има разлика.
Ако търсиш и намериш алтернатива, да кажеш и тук че като изразходя тая, не знам дали няма и аз да търся друга. Имам за няколко пъти, та има кога да го помисля още.

# 659
Честно казано си искам Сахара Тазарин, ама кога ше вкарат у БГ.... Кой знае.
Друго си мисля аз, към което съм прибягвала преди. Имам колега от малцинството, добро и съвестно момче. Преди година на шега му бях казала да ми намери къна ама от тея дето "вашите жени използват и имат дебели плитки". Та след седмица момчето се появи в офиса с пакет къна. И каза, че жена му ми я праща. Много хубава беше, ползвах я около 4 пъти тогава и правеше наситен цвят с прекрасно покритие. Беше фино смляна и с нормален цвят. Та пак ще го питам, нищо не губя.

Общи условия

Активация на акаунт