Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 423
  • 794
  •   1
Отговори
# 630
Пфу, значи е точно както си го мислех - къната държи, но не и хибискусът. Ще се насложи и още цвят и при теб, но след повече къносвания.
При мен естественият цвят е светло кафяв и чак се ядосвам че по дължините става по-тъмна отколкото я искам... А пък ако не я насложа, белите коси не са добре покрити, абе няма пълно щастие ама пък аз пак си я харесвам най-много с къна.

# 631
  • Бургас
Да, за съжаления няма и помен от хибискус.
Иначе се понасложи къна, но косата се усеща твърда и по-тежка.
Дори измита както тази сутрин, стои на клечки.
Минаха 10 дни и белите корени са лъснали.

natka, хубаво е, че се харесваш.
Когато светне слънцето, ми се вижда рижаво като 🦊
Моите мигли и вежди са черни и косата беше...
Неестествено светло ми е. И рижаво...
Патладжан би стоял добре като цвят, ама...

# 632
Знам че правят разни комбинации по-тъмни, с индиго и още някакви неща май. Но съм запомнила и индигото че се измива и после освежават само него между къносванията... от всички билки само къната се задържа трайно, те и затова я ползват за основа в билковите бои. Затова и питах колко държи хибискусът, не ми се вярваше да изкара колкото къната.
Всеки иска май каквото няма, при мен веждите са светли и не ми отива по-тъмна коса че те съвсем изчезват. Виж, от рижавото не се оплаквам, на мен ми харесва много и си ми е търсен ефект.

# 633
  • В полите на Пирин планина
Може да се направи глос с индиго, но знам, че Мария се притеснява от алергии. Също може да се ползва оцветяващ шампоан между къносванията и/или оцветяващ балсам - те нямат оксидант и се водят за нетрайно тониране. Но трябва да се направи тест за алергия. Лично аз ползвам един оцветяващ шампоан на Лакме, който е лилав, но го разреждам с шампоан, защото моята коса е светла и търся неутрализиране на жълто / оранжево при боядисване.

# 634
Е, тества се всичко по принцип първо, със или без оксидант. Няма как. Може пък да намери вариант.

# 635
Аз затова предлагам, защото съм пробвала такива комбинации и всъщност оцветявашите балсами и шампоани не са като химическа боя, все пак, а вършат работа за замаскиране на положението.

# 636
  • Бургас
Колкото по-малко химия, по-добре.
И за проби важи.
С билки имам някакво желание да експериментирам, но с тониращи продукти с изкуствени оцветители си ме е страх.
Иначе искам по-тъмна и ако може лилавееща коса.

natka, на светли вежди е ок рижавото.
Отива ти, защото си светла.
Кожата ми е светла, но косата си ми беше много тъмна, а веждите и миглите ми са черни. Рядко вежди са черни, но моите са.

# 637
Здравейте,
От скоро следя темата, имам алергии и за това по принцип избягвам конвенционална козметика, свикнала съм с билковите маски и грижа за коса - амла, брингараж и тип "газ, мас и тривитаминол".
Започвам да откривам първите бели коси и се насочих към билки и къна. Последните 5 години от раждането до сега на практика не съм полагала никакви грижи за нея, освен подстригване,  беше поокапала по време на кърменето и все още е безразборна "на етажи"  заради прорастването, обаче не съм фен на екстремно късите прически и до сега изчаквах.  Косата ми е средно към тъмно кестенява, в момента по-скоро й лиспват цвят и блясък и целта ми е червеникав оттенък.  
Чета, че каркадето, че не е особено трайно, предполагам и цвеклото? Някой пробвал ли е с пюре от варено цвекло вместо на прах и колко е трайно?
Взех прах от цвекло, къна и касия от Зоя и мисля първо да пробвам без къна какво ще се получи, въпреки, че на моя тъмен цвят едва ли ще има голям ефект. Преди години бях вземала насипна къна от Истанбул и помня, че не ми понесе. Намерих насипен хибискус за по-светло червено от един турски магазин на Графа под Седмичисленици, там имаше доста билки, включително от въпросната "улична" къна и мислех да й дам отново шанс, но 1 лв. за 10 грама ми се стори прекалено скъпо.

# 638
Без къна другите билки не хващат. Реално къната е подложката.
Касията може да даде златист оттенък на много светла коса.
Амлата приглушава ярко рижаво-червените оттенъци.

# 639
Без къна другите билки не хващат. Реално къната е подложката.
Касията може да даде златист оттенък на много светла коса.
Амлата приглушава ярко рижаво-червените оттенъци.

Благодаря, ще използвам къната тогава само с цвекло и хибискус.

# 640
Момичета и аз имам вече бяла коса. За няколко месеца изби. След неуспвшния ми опит с Култиваторса,кажете ми моля как да я потъмня тази коса.

# 641
Билковите бои на Хенафокс при мен се справят. Щом искаш да я потъмниш, пробвай тъмнокестенявата.

# 642
А как се приготва и нанася? Моята коса е светло кестенява. Не искам обаче да става черна.

# 643
Прави се на каша и веднага се нанася. Стои се около три часа.
Моята също е светлокестенява и с цвят "светлокестеняв" ми стана по-тъмна отколкото желаех, затова преминах към "златистомеден".

# 644
  • Бургас
А тъмният цвят отмива ли се или стои като къната?
Къната не пада, но явно хибискусът не държи. Имам замразена къна с хибискус, ще си купя и прах от цвекло. И пак сигурно ще се отмие на второто или третото измиване на косата.

Общи условия

Активация на акаунт