Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 344
  • 794
  •   1
Отговори
# 690
Този цвят на снимката ми харесва

# 691
  • В полите на Пирин планина
Става само на светла или почти сива/бяла коса.
На мен като цвят ми харесва, но не ми отиваше на подтона на кожата и затова се отказах от къната, като цяло...

# 692
Да, всеки търси неговият си цвят.
Ако стане с някоя от готовите къни- чудесно, ако не ще трябва да се превърне човек в химик и да бърка, докато си докара неговият цвят.

# 693
  • София
На мен ми беше станал такъв цвета, без да добавям други билки, може би съм оксидирала с лимонена киселина.
Аз имам голяма част бели коси и станаха наситено червени. (не рижи).  С никоя друга къна не съм постигала нито нюанса, нито наситеността от единично нанасяне. И беше много траен - краищата ми още имат този нюанс.

# 694
И при мен белите коси станаха с такъв нюанс първия път с къната от Бахарика. Яд ме е че не поръчах повече тогава, но пък взех колкото да я пробвам, май за 2 пъти или от сорта. (Ако го виждам по същия начин на моя монитор де, че няма гаранция дали виждаме един и същ цвят всички.)
Ама само тогава станаха така... от последната ми поръчка си стана по-рижаво червено, което също си е нормален цвят за къна де.

# 695
На мен този вишнево-червен цвят ми е любим, още от времето, когато бях червена с химическа боя, но не знам с къна дали ще ми се получи някога …В момента се мажа с Khadi, готовите смески в кестенявата гама, в общи линии прилично се справят с белите коси.

# 696
А кестенявите как се получават, червенеят ли?

# 697
А кестенявите как се получават, червенеят ли?

На мен със светлокестенявата на Кхади ми ставал най-студен цвят.

# 698
Не, не почервеняват грам, доста пепеляво се получават всъщност. Според мен имат доста индиго, защото като се отмива пяната е в синьо. Днес се правих с лешника на Кхади, той стана една идея по-мек, но все още не виждам червен отенък - но ми трябват 24/48 часа, за да видя крайният резултат

Ето това е резултата на Кхади в последните 6 месеца, имам около 40% побеляване:

# 699
Ето и моя цвят, основа - светлокестенява.
Свалям снимката.

Купих си тази къна, де да видим Simple Smile))

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 21:19 от 𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇

# 700
Здравейте!☺️
Косицата ми е супер изтощена и изгоряла. Обезцветявана е и е била с всички цветове на дъгата, постигани разбира се с химия. В момента е кестенява, боядисвана преди около 3 месеца последно, отново с химия.
Въпроса ми е, ако смеся само амла и касия, дали ще живне малко? Изчетох цялата темичка и тук-там от предишните, обаче от толкова много инфо, направо се обърках сто пъти. По принцип не държа на оцветяване някакво, само подхранване. А ако ще е оцветяване, то поне да е в кафяво. Нямам бели коси никакви и косата ми е чуплива към къдрава. И някъде из мненията четох, че амла и касия би било добре за къдрава коса. Но има ли някоя с личен опит? И с постоянство дали малко ще се съживи ... или трябва просто да си израсте всичко изгоряло.
Благодаря предварително.

# 701
Ако се правят редовни маски - да. Първоначално може да има даже обратен ефект, т.е. амлата да я пресуши още. Иначе е хубава за къдрава коса, но с билките е малко специфично. Аз бих добавила и някакво масло, даже може и зехтин, а също и глицерин.

# 702
Благодаря.
По принцип като ученичка съм се къносвала 2-3 пъти, но с менте къна. Но пак ми беше много хубава и лъскава косата тогава. Проблема при мен е, че много често сменям цветове. Тъкмо докарам един цвят и той ми писва и за това ме е страх да се наплескам с къна. Уж съм решила да мирясам вече след като смених всички цветове, за които се сещам. Замислям се за билкови бои вече само, но няма да прибързвам още 😅 За сега ще пробвам само с амла, касия и масла и ще видим за напред

# 703
Йоанна,
Щом нямаш бели коси - мирясай с боите, докато не почне да се налага.
И аз като млада минах през всички цветове, съсипах си и без това фината и тънка коса и накрая спрях.
Сега си мечтая за времето, когато можех да не се боядисвам.
Иначе - според мен билките изсушават. За моята коса е супер, защото е мазна, а и къса, но за една по-дълга коса би се налагало някаква допълнителна грижа евентуално. То си зависи от косъма.
Според мен прави маски с масла, но не в самия корен, а по дължините.

# 704
Маслата в корените не омазняват допълнително, а напротив - регулират омазняването.

Общи условия

Активация на акаунт