Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 55 367
  • 794
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Да, гадничко е с миризмата.Аз си натърквам леко още влажната коса с някакво ароматно масло, много малко на дланите и прокарвам през косата, може и с парфюм и леко притъпява, но без сушоар да не изветрее.

# 181
Нищо не помага. На всяко къпане в банята с шампоан после си дъха косата на къна. Явно това е цената. юмай боята която купих ще заине в коша. Или ще я върна.

# 182
Аз също имам миризма от Култиваторс, даже като се почеша и пръстите ми зеленеят, но това се измива постепенно, след 1 седмица вече няма нищо.
Просто като си мия косата, наблягам на скалпа и седя малко по-дълго със шампоан и постепенно всичко изчезва.

# 183
Аз точно от Lacme Chroma получих алергичната реакция, след която изобщо не можех да се боядисвам с боя, и минах на билковата боя на Хена фокс. То добре че стана така, та да си видя косата хубава. Пускала съм снимки и преди:

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 23:04 от Lemy

# 184
Еха, огромна разлика има!

# 185
  • София
И аз имах един период, в който се бях върнала към боя, защото ми беше писнало от мацаницата покрай къносването, но косата ми беше ужасна, дори като я изкъпех беше зле. По дълга от раменете не я оставях, че беше много опърпана. Сега ми е почти до кръста, посригвам я относително рядко и вместо да я мия на 2-3 дни, често я мия на 6-7. Обикновено се правя с чиста къна, понякога добавям малко култиваторс, или нещо друго.
Спирали са ме жени, да ме питат с какво се боядисвам, че постигам такъв красив цвят. Иначе и аз не познавам фризьор, който да харесва къната - наистина не покрива като боите, и никога не знаеш точно какъв нюанс ще се получи.

За миризмата - 1 кафена лъжичка КАНЕЛА към къната или пък някакво етерично масло, каквото харесвате, ще има по-траен мирис, който може да обърне. Аз слагам и 1 лъжица мед към сместта , за хидратация и по-лесно разресване., може и балсам да слагате малко, ако ви харесва миризмата му. А за да покрива по-добре - стойте повече с боята - час и 10 минути ми се струва много малко.

Честно да си кажа и силиконите в конвенционалната козметика също не ми понасят добре на косата, колкото и скъпи да са продуктите. Откакто се мия с шампоан на САНТЕ съм супер доволна

# 186
Чудя се дали да не се пробвам с тъмнокафявата растителна боя на Кади, но ме е страх да не се получат някакви големи разлики между корен и краища. Тя мирише ли така неприятно, както бяхте писали за една друга марка?
Каква е всъщност разликата между къната и тази растителна боя?
Ако наистина косата ми живне, бих рискувала, че е доста зле. Но едва ли ще се въздържам от изправяне с преса. Всъщност аз ползвам пресата, защото неизправена косата ми не ми харесва изобщо как стои. И пресата изглажда опърпаното.

# 187
  • В полите на Пирин планина
Всички билкови бои миришат по един и същи начин - на къна.
Може да се добавя 1 чаена къжичка канела (но направете тест за алергия) и/или 1 чаена лъжичка какао на прах - притъпява миризмата. Може и няколко капки етерично масло - също помага срещу миризмата. Добавяйте гел алое и/или глицерин - хидратират и спомагат отмиването на сместа.

# 188
Мен не ме притеснява, че ще мирише, докато се мажа, а да не ми мирише цял месец косата неприятно.

# 189
Изветрява миризмата на къна при повечето хора мисля. При мен се задържа максимум до 2-то измиване, като след боядисване само изплаквам косата без използване на  шампоан (тогава си се усеща отчетливо миризмата, докато е мокра косата, след това не). Изчаквам поне 2 дни без миене с шампоан.
Това е моята 30-40% побеляла коса, боядисана със златисто русата боя на Хена фокс (95% касия +5% къна)
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 15:43 от pep_si

# 190
..... . Но едва ли ще се въздържам от изправяне с преса. Всъщност аз ползвам пресата, защото неизправена косата ми не ми харесва изобщо как стои. И пресата изглажда опърпаното.
И то става още по-опърпано.... Много жени,  които редовно стилизират косата си минават през дълъг период на аклиматизация докато свикнат да я носят и да се гледат с естествени,  нестилизирани коси отново,  но се свиква  и  най-вече си заслужава да се извърви този път.  Къната няма да оправи опърленото,  останалата коса ще изглежда малко по-здрава отколкото с боя,  но пораженията от пресата ще останат и ще се задълбочават

# 191
Къната (защото съдържа протеин) по естествен начин изправя косата. Аз затова не се къносвам вече - изправят ми се къдричките, а и червеникавото изобщо не ми подхожда на тена.

# 192
Къната (защото съдържа протеин) по естествен начин изправя косата
При мен няма такъв ефект. Къдрици си имам доволно, а косата ми също се сгъсти, откакто я къносвам.

# 193
Да, но моята е чуплива и по принцип фина. Виждала съм те - твоята е доста къдрава.

# 194
Опитвам да мина на по-светъл цвят с билкова боя Cultivator's.
Остана ми малко по-малко от половината да отрежа. https://imgur.com/a/fihzKiU
и тук https://imgur.com/a/nYnMnAD   
Сега имам chestnut но мисля да взема Walnut и да направя микс от двата цвята за да е леко по светло.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 11:00 от jess12

Общи условия

Активация на акаунт