Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 490
  • 794
  •   1
Отговори
# 450
Ха, наистина сте в пълен синхрон с котаранчо Simple Smile
За мен не е никак фатално, че не са ти рижи и веждите Wink

# 451
Мария, моята коса е гъста обаче и доста повече ще ми трябва от 5 мин. Значи и цвекло има на прах, супер.
Ето снима на която се вижда долу горе. Вижте колко съм утрепана
Утрепана ли?!?
След това изречение, лично бих те утрепала! Да знам като кажеш така, че верно вече си!
Пу-пу, страхотна си!

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 21:06 от bubanka

# 452
Много си си хубава. И не изглежда да си отговаряш на ника Simple Smile
Значи с пръсти, хм? А аз си играя да реша, мажа с четка, премятам. Въййй..
Елишева, много полезно инфо даваш винаги Flowers Hibiscus
Благодаря! Отговарям си на ника напълно, ако сте гледали фимчето за Злодеида.  Ако не сте- интересно е.
Благодаря момичета за хубавите думи.
Sharpy, преди да ме порази Ковида и всички неща след него бях супер, изрусена и със съвсем друго лице.
Мария, на теб ако позволиш ще ти пратя на лични снимка на моите котки.

# 453
  • Бургас
Ама разбира се, че позволявам, много харесвам котки.

Успокой се, след Ковид настъпват катаклизми в организма, но все по някое време човек се съвзема.
Аз с месеци имах чувството, че не мога да дишам.

И с руса, и с тъмна коса ще си супер.
На тази основа ще хване и на Култиваторс боята.И пак ще е много хубав резултатът.

# 454
Мария, 2 години минаха от тогава. Много неща ми порази, включително и косата. В момента от 2 години не ми е третирана по никакъв начин, само подстригвана.

# 455
Мария, 2 години минаха от тогава. Много неща ми порази, включително и косата. В момента от 2 години не ми е третирана по никакъв начин, само подстригвана.
И при мен е така. Само дето още се боря с разни нови екстри. Онази вечер се озовах в спешното дори. Като ми се вцепениха краката, не мога да вървя, световъртеж, замайване. Пулса в небето, а пия бетаблокер. Невролог идва да ме преглежда, каза че уж нямало проблем. Но това прималяване и замайване не отминава, мамка му. Отделно казаха за всеки случай и холтер да се постави. От 6 месеца е някакъв кошмар 😐

# 456
Същата работа, много нови неща ме поразиха. То по лицето ми личи, че съм болна.

# 457
  • Ст Загора
Какэби стояла къна на тъмно русо
Скрит текст:

Къната на Радико как е ?

# 458
LaCumparsita, страшно си мила – радвам се и благодаря! Flowers Rose

Злодеида, много си хубава и вече тотално мисля, че цвета ще стане много красив. Майка ми, за значително по-тъмно червена коса от моята, използва между боядисванията, да кажем 2-3 пъти в месеца, тониращи шампоан Montibello Red и маска Jungle Fever, пак Red. Гостувам й в момента и с изследователска цел Joy си измих косата с тях.
Моята е светла и боядисана със Сахара с малко амла и индиго (1 пакетче Cultivator's на 100 грама Сахара), значително по-оранжева, отколкото червена:
Скрит текст:

След измиването стана така, МНОГО е червено и чак имам чувството, че ми направи оттенък и на половината сантиметър израснал корен в мишосива седмица Rolling Eyes
Скрит текст:

Наблюденията ми от отмиването при нея е, че е плавно и не става грозно, може би около три измивания, нещо такова. Ако направиш хубаво, наситено червено с билките, винаги можеш да го тонираш от време на време с нещо отгоре за малко допълнителен спайс. Мисля, че повечето по-качествени тониращи са безопасни, стига да няма някакви алергии към нещо конкретно.

# 459
Тъпият ковид и моята коса не пожали... дали той, дали тоновете лекарства дето изпих. Последните месеци се утрепах да ръся коса навсякъде - не толкова да капе от корен, колкото да се къса. Ама направо може човек да каже по това къде се къса преди колко време съм била болна. Аман.
На това късане му се чудих сума време и накрая ми писнА, ама много. От няколко дни съм с коса до раменете, ударих една къна и станах почти като истинска вече.
Няма какво друго да ми оправи косата при такова накъсване при всяко сресване. Беше почти до талията най-дългите пластове, сега са съвсем леко да се завият покрай рамото, чак фризьорката ме пита сигурна ли съм дали искам да отреже толкова много... Режи наред, то това в края вече хич не е много останало. И така. Не е съвсем до накъсаното отрязана, но живна осезаемо, след още някой и друг месец ще повторя и ще стане още по-добре. Като че ли и е малко по-рядка от преди, а тя никога не ми е била гъста грива... но повечето си беше късане. Тя толкова проскубана беше по дължината че знам ли и аз вече, ще си проличи с времето. За сега - ножица и къна, редовно и от двете. От това по-добра "терапия" не знам.

# 460
  • волно калдъръмче
За мазните корени използвам прах от розов цвят, смесен с пудра за обем, сух шампоан или тониращ спрей. В последно време залагам повече на тониращия спрей, че не случих на хубава къна. Реших да експериментирам с друга мароканска и ядец. Сега се запасих със Сахара и следващата седмица ще мажа.

И моята коса много се отслаби и накъса покрай ковида. Преди миене мажа скалпа с масло от репей, в което добавих капки етерично от розмарин и риган, а по дължините слагам едно индийско с амла. Косата е разкошна след тях.
любимата ми маска.

# 461
  • Варна
Косата ми се промени драстично след ковида. Затова и се записах в тази тема и изобщо минах на билкови бои, та я възстанових малко. Поддържам я в цвят кестен и изпробвах доста къни. Имам два кичура, които са светло оранжеви, понеже там косата ми е бяла.

# 462
  • Бургас
Значи не само аз си мисля, че последните 2-3 години сякаш погрознях и не се чувствам съвсем ок.Мислех си, че си въобразявам, защото няма нищо конкретно, но има нещо.Тъкмо лятото /бях на по-чисто място/се пооправих от последствията и пак изкарах нещо.Обаче и установих, че като се върна в Б-с  за месец се скапвам.И мин.г. беше така, но го отдадох на друго.Тази година пак се случи-за седмица се скапах .Косата ми вече 2ри месец капе и не мога да се почувствам жизнена както лятото, все ми едно уморено.

# 463
Натка, и аз това щях да ти кажа, къната ще те оправи.

# 464
Значи по заплатено време вземам Култиваторс, цвекло на прах и хибискус. Хибискуса от къде да намеря?
Правилно си мислите за погрозняването -от Ковида е. Аз също тъкмо живнах лятото и изкарах нещо през септември, от тогава пак косопад, жълт тен на лицето, мътни очи. А как се чувствам не е за говорене. Нямам сили чиниите да измия.

Общи условия

Активация на акаунт