Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 493
  • 794
  •   1
Отговори
# 435
Да, кажа и аз, ето това съм миналата година след боя Red Violet - химическа.

Супер трудно се поддържа такъв цвят, почнах после да слагам кестенява, но червеното избиваше. Накрая спрях да се боядисвам и стана грозно рижаво, ужасно.
Понеже косата ми се изтощи страшно, минах на Култиваторс - кестен, е, не стана от веднъж, но постепенно билковата боя се наслоява, в момента съм на орех, простете рошавата коса, ама имаше вятър 😃:

В момента съм за боя, но това е отпреди 3 седмици.
Идеята ми е, че тези бои сменят нюанса с натрупване, тъй че съвсем спокойно може да се експериментира с тях. Но много зависи както от основата, така и от наличието на бели коси. Моите например стават златисти, аз много си го харесвам този ефект.
Оооох, все още съм с ужасен сърбеж на главата, утре съм на доктор и се надявам да решим бързо драмата, че нищо не помогна, а белите корени вече израстват и не мога да се гледам такава. Само ви чета и въздишам, че не смея да се боядисам в момента.

# 436
Натка, ходих на фризьор днес за да се консултирам и ми каза същото. Много бързо ще пада цвета и всеки път ще трябва да боядисвам цяла коса, което предполага изтощаване...Понеже рових доста и не искам да ползвам химически боие а и  не намерих снимки след билкова боя на Култиваторс, цвят бургунди, някоя от вас ползвала ли е?

Дали ще хване и какво ще се получи? В крайна сметка ще сменя цвета с билкова боя, но дали ще е в червена гама не мога да реша.
ЗЛОДЕИДА, ти щеш-не щеш ще си поне леко в червената гама. Аз нямах грам червен оттенък преди билковата боя. Сега видя как е...

# 437
Натка, ходих на фризьор днес за да се консултирам и ми каза същото. Много бързо ще пада цвета и всеки път ще трябва да боядисвам цяла коса, което предполага изтощаване...Понеже рових доста и не искам да ползвам химически боие а и  не намерих снимки след билкова боя на Култиваторс, цвят бургунди, някоя от вас ползвала ли е?

Дали ще хване и какво ще се получи? В крайна сметка ще сменя цвета с билкова боя, но дали ще е в червена гама не мога да реша.

Злодеида, в блога на хенафокс има отзиви за различните цветове, има и за бургунди: https://blog.hennafox.com/2016/03/cultivators-%d0%b1%d0%b8%d0%bb … d%d0%b0-burgundy/

Разбира се, всяка коса е уникална и не е сигурно, че точно същият нюанс ще се получи:)

# 438
ЗЛОДЕИДА, бях с този цвят и с тази прическа 6 години.
Скрит текст:
Наситено ярко червено + черен бретон. Бодясвах се на всеки 2 седмици, при все, че виждаш
че бях с къса коса. Много бързо пада това и е много агресивно за косата. Някои фризьори го смятат за по-агресивно и от русото, защото тези цветове съдържат и силни обезцветяващи вещества, и силни осиданти.
Е, аз след 6 години, реших да пускам коса и тъй като ми беше станала като перушина, преминах на къна.
Назад съм показвала снимки с къна.

# 439
И аз като имах мерак да ставам червенокоса, като отидох на фризьор ми обясни точно същото, което казва Шарпи - че ако идеята ми е да си заздравя косата, червената боя далеч не е подходящ избор именно заради трудната поддръжка и това, че се налага често да се боядисваш. Има една персона в квартала с прекрасна дълга, червена коса - такъв лъскав косъм - чудя се как я поддържа. Някой ден ще я попитам срам-не срам. Аз толкова здрава и дълга коса не съм виждала - чак до кръста й стига почти. И не е младо момиче, ами със сигурност 40+

# 440
Дъщеря ми се боядисва във виолетово, общо взето на две седмици лилавото изчезва, и избива едно червено, което в един момент започва да избива на рижаво.
Последният път взе L'Oréal DiaRichesse, точно уж че е по-щадяща.
Мила, цветът ти с химичната боя много ми харесва, ако искаш да постигнеш подобни оттенъци, можеш да пробваш светло кестенявата на Хена фокс, при мен с нея е нещо подобно.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 14:36 от Lemy

# 441
Има една персона в квартала с прекрасна дълга, червена коса - такъв лъскав косъм - чудя се как я поддържа. Някой ден ще я попитам срам-не срам. Аз толкова здрава и дълга коса не съм виждала - чак до кръста й стига почти. И не е младо момиче, ами със сигурност 40+
И аз имам позната "баба" на почти 60 години е, обаче е контЕ. Има също прекрасна грива до кръста, на букли /естествени букли/ и се боядисва в червено от години. Ами то като имаш дебел косъм, имаш го. Моя си е природно тънък, та каквото и да правя, няма да стане по-дебел.

# 442
Аз пък мисля, че има как да стане подобен цвета Thinking Предполагам зависи от основата много, но съм виждала снимки на момичета във форумите, в longhaircommunity най-вече. Може би се измива до стандартното хена-червено в един момент, но сто процента не е толкова бързо, колкото би било с боя. Те слагат хибискус и цвекло (което аз никога не съм правила, но на мен не ми отива този тон) към хената и честно казано изглеждат като да им се получава...
https://steemit.com/beetroot/@nightmaresblogg/how-to-dye-your-hair-with-beets
https://makeupandbeauty.com/natural-ingredients-to-mix-with-hair-henna-powder/

Мисля си, че ако Cultivator's-ите, които са Wine Red например или Бургунди се смесят с цвекло, трябва да стане точно нещо такова.

# 443
  • София
Аз наскоро се разминах с една дама на средна възраст, чиято коса извика възхищение в мен и едва се сдържах да не я догоня да я попитам как я подържа. Не изглеждаше да я боядисва, но беше адски дълга и лъскава, имаше здрав вид. При положение, че беше сплетена на плитка и преметната през едното рамо ( което я прави визуално по-къса) , дължината й беше до корема на дамата.

# 444
Аз пък мисля, че има как да стане подобен цвета Thinking Предполагам зависи от основата много, но съм виждала снимки на момичета във форумите, в longhaircommunity най-вече. Може би се измива до стандартното хена-червено в един момент, но сто процента не е толкова бързо, колкото би било с боя. Те слагат хибискус и цвекло (което аз никога не съм правила, но на мен не ми отива този тон) към хената и честно казано изглеждат като да им се получава...
https://steemit.com/beetroot/@nightmaresblogg/how-to-dye-your-hair-with-beets
https://makeupandbeauty.com/natural-ingredients-to-mix-with-hair-henna-powder/

Мисля си, че ако Cultivator's-ите, които са Wine Red например или Бургунди се смесят с цвекло, трябва да стане точно нещо такова.
Лелееее, благодаря за линковете. Значи вземам Култиваторс и смесвам със сок от цвекло. Ще го изпробвам няма как, само да намеря кой да ме намаже.

# 445
В Зоя го има и на прах точно като билките за коса Laughing
Скрит текст:

Според мен обаче трябва и хибискус. Не виждам какво може да се обърка - най-много да не оцвети в желаното червено, което първо ще се отмие, второ може още на следващия ден да се мине с друга билкова боя (или две отделни стъпки хена и индиго даже) която постепенно да тушира червеното след няколко нанасяния.

# 446
  • Бургас
ЗЛОДЕИДА,сама ще се намажеш.
Те стават като кашичка тези билкови смеси, гледай да не е нито много течна, нито много гъста.
С ръкавици загребвам и мажа, все едно е маска за коса. За около 4-5 Мин се покрива цялата коса.

# 447
Мария, моята коса е гъста обаче и доста повече ще ми трябва от 5 мин. Значи и цвекло има на прах, супер.
Ето снима на която се вижда долу горе. Вижте колко съм утрепана.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 21:38 от ЗЛОДЕИДА

# 448
Много си си хубава. И не изглежда да си отговаряш на ника Simple Smile
Значи с пръсти, хм? А аз си играя да реша, мажа с четка, премятам. Въййй..
Елишева, много полезно инфо даваш винаги Flowers Hibiscus

# 449
  • Бургас
Много си хубава.
Нищо общо със сива мишка.
Определено ще ти отива лилавеещ цвят.
Тук с Бялата гад сме си в един тон, веждите не са в тон, ама нищо толкова:

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 20:55 от mariqivanova799

Общи условия

Активация на акаунт