Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 474
  • 794
  •   1
Отговори
# 465
Хибискус може да ползваш и под формата на чай, с който да разтвориш смеските. Купи си чай Каркаде. Това е другото му име.

# 466
  • Бургас
Или пък там от където ще се купува Култиватора, той също се предлага на прах пакетиран от Хенафокс.Чаят е добра идея, все забравям да си взема.

Какэби стояла къна на тъмно русо
Скрит текст:

Къната на Радико как е ?

За Радико нищо не мога да кажа, но на русо ще направи чуден цвят, както на Елишева, стига да се възприемеш, защото ще е доста ярък.

# 467
  • Бургас
Аз имам въпрос.
В биомагазина до Новата поща в Бургас има и боя Cultivatоrs.
Червената съдържа само къна и алое,хибискус ще купя, чай съм пила от каркаде и нямам алергия.
Може и аз с Cultivators да опитам, но ми е странно, че чистата къна оксидира, а тази в Cultivators се нанася веднага.
Та въпросът ми е дали добре покрива и неоксидирала къна?
Много ми е странно.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 18:25 от mariqivanova799

# 468
Та въпросът ми е дали добре покрива и неоксидирала къна?
Много ми е странно.
Мария, аз в 90% от случаите я мажа директно, без да оксидира. Хваща си без проблем. Просто нямам време да я чакам, разтварям я във вряла вода, чакам малко да изстине и се мажа. След 3 часа мия. Става си бетон.
Моята коса също много изтъня след Ковида, само че не се къса, а капе директно от корен. И яз бая отрязах, но засега няма промяна. Отделно също съм като смазана всеки ден. Ставам сутрин и все едно съм прекопала 1 декар картофи. Никога не съм се чувствала така. Имам всякакви неврологични симптоми + проблема със сърцето, който се появи.

# 469
И на мен от корените ми капе плюс неуписеми болки в ставите и мусколите. Вечер не мога да спя, а сутрин ставам със световъртеж и повръщане. С кръвно 60 на 35... Имайте в предвид,че го карах декември 2020 офицялно. След това съм сигурна, че още 2 пъти ме хвана нещо подобно.

# 470
Натка, и аз това щях да ти кажа, къната ще те оправи.
Аз не съм спирала да се къносвам, започнах като ученичка още и имам съвсем кратки паузи за други експерименти, много отдавна. Къната ми се отразява най-добре и си карам с нея и това е.
Струва ми се че и ми капеше косата от корен по някое време, преди няколко месеца, ама знам ли и аз вече. Аз отдавна боледувах, в края на февруари и началото на март. То и затова сега ясно се вижда че се къса на може би 4 пръста от корените или малко по-дълго да е, ама е видимо че на едно и също място е все. Идея си нямам дали от боледуването или от лекарствата е това, че изпих сума антибиотици и стероиди и какво ли не тогава, ама знам че едно от всичките ми повреди косата.
Ще я видя като порасне след тая точка каква коса ще израсте (и колко), за сега само изрязване и къна и това е. Дори само това подстригване направи огромна разлика, да се чуди човек що я търпях толкова изтъняла... Ама нали цяло лято все прибрана я носех, по-малко внимание обръщах какво е останало по дължините. Не беше много.

# 471
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Ето ме и мен прясно, прясно къносана от снощи.
Този път не издържах и стоях само 6 часа.
Моля, да ме извините за качеството на снимките, но фотографа никакъв го няма.
Максимално съм се старала да оставя на фокус само косата.
На дневна светлина стои още по-червено и красиво, но нямах нерви да ни слушат съседите как
крещя, че трябва да ме снима Satisfied
Скрит текст:

Тук може да се добие представа за корените, моята коса в корените си е напълно бяла.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 10:56 от Jess!

# 472
  • В полите на Пирин планина
Jess, супер е станало ♥️

# 473
Здравейте. Миналата година неколкократно се Боядисвах с билковата смес на хенафокс - тъмнокестеняво. Боята е съотношение къна с индиго. Последното ми боядисване беше ноември 2021. Косата ми в момента изглежда така на слънце

Естествения ми цвят е пепелно русо, не знам дали може да се прецени от снимката, една идея по-светъл е. Имам още червени оттенъци. Фризьорката ми твърди, че не мога да се боядисам с обикновена боя, защото ще ми изгори косата. Аз малко се съмнявам. Тя ми каза, че имам зеленикави оттенъци от къната.Според мен зеленото идва от индигото и се е измило отдавна. Въпросът ми е дали ще стана на петна с обикновена боя?

# 474
Здравейте, момичета Blush
Четох доста назад в темата за боядисването и с къна и все още имам няколко въпроса.
Естествената ми коса е тъмно кестенява с много красиви червеникави отблясъци на светлината само. Никога не е боядисвана и нямам бели коси за сега, но от година две явно е изтъняла и цветът й не е толкова тъмен и бляскав, а по-скоро тъмно кафяв. Реших, че къната е добър вариант за укрепване и възстановяване на моя си цвят. Мислех да пробвам къносването в една стъпка, но в Зоя попаднах на готовите билкови бои на Хенафокс и реших да пробвам с кестенявото. Спазих инструкциите, мазах на суха чиста коса, стоях 3 часа и нещо и да ви кажа не видях промяна. Може би цвета е твърде близък до настоящият ми и за това не виждам разлика. Няма ги червените отблясъци, които търся. Сега си взех светло кестеняво с идеята, че в тази смес има повече къна, следователно повече червено. Аз съм фен на топлите нюанси като ръждивото, не ми се иска малиново. Та въпросите са ми следните:
1. Някой има ли представа защо тези смеси се ползват веднага, а не се активират? В посочения състав има само билки.
2. Някоя от вас постигала ли е този тъмно кестеняв цвят с леки топли червени отенъци и ако да, каква смес е използвала?
3. Колко често мога да се къносвам, без цвета да се насложи в тъмно вишнево червено?
4. След първото мазане вече месец, като се къпя пада бледо оранжева вода - това нормално ли е?
5. Взех златисторуса смес на Хенафокс за приятеля ми, с цел заздравяване на косата и скалпа. Той е светлокестеняв и не искам да го боядисвам, а само да му подчертае златистото. Сместа 90/10 касия към къна. Дали има вероятност да стане рижав? Че ще ме убие при такъв резултат Joy.
Та, това са ми питанията, ще съм ви благодарна, ако някой може да ме просветли. Ето ме след мазането с Хенафокс

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 17:53 от lora_bel

# 475
  • Ст Загора
Купих Радико махагон..

# 476
  • волно калдъръмче
lora_bel,

1. Някой има ли представа защо тези смеси се ползват веднага, а не се активират? В посочения състав има само билки.
Билковите бои за кестеняв цвят съдържат индиго и това е причината да не престояват. Имам някакакви свои разсъждения, основани на наблюдения и сравнения на различни видове къни. Според мен къната за билковите бои е преминала през фаза на активация, после е изсушена отново и смесена с другите съставки. Прави ми впечатление, че билковите бои и къната Сахара Тазарин много бързо се разбъркват до гладкост за разлика от други къни.
2. Някоя от вас постигала ли е този тъмно кестеняв цвят с леки топли червени отенъци и ако да, каква смес е използвала?
Имаш точно моята коса. За да постигнеш това според мен трябва да добавиш амла, за да убие червеното. Аз се харесвам с черешов оттенък, харесвам и лисичаво, но не съм сигурна, че ще е трайно и ще ми отива.
3. Колко често мога да се къносвам, без цвета да се насложи в тъмно вишнево червено?
При тази хубава отнова, може да си позволиш и по-редки къносвания, за да има време да се отмие цветът. Основното за цвета е не толкова натрупването на пигмента, колкото сместта, която използваш да отговоря на предпочитанията ти. Щом нацелиш своя цвят и да се натрупа, няма да те бърка особено.
4. След първото мазане вече месец, като се къпя пада бледо оранжева вода - това нормално ли е?
Напълно нормално е.
5. Взех златисторуса смес на Хенафокс за приятеля ми, с цел заздравяване на косата и скалпа. Той е светлокестеняв и не искам да го боядисвам, а само да му подчертае златистото. Сместа 90/10 касия към къна. Дали има вероятност да стане рижав? Че ще ме убие при такъв резултат Joy.
Не го мажи с къни. За мъжете има други неща.

# 477

]
Вяра, за заздравяване спокойно можете да ползвате само касия, цветът няма да се промени, има вероятност и да подчертае златистото, но за последното не съм напълно сигурна (зависи си и от косата).

# 478
Мила Вяра, мнооого ти благодаря за бързите и изчерпателни отговори, прекрасна си Flowers Bouquet!
Може ли само още две неща:
Разполагаш ли с рецепта за постигане на цвета със съотношение на къната, индигото и амлата?  Лисичав отенък на тъмна основа е точно това, което искам 😊.
И какво да ползвам за гаджето? Вече го наплесках със златисторусото на Хенафокс 😁. Според мен промяна в цвета няма да стане, щото не е достатъчно светъл.. Целта ми е уплътняване и здравина на косъма и скалпа. Той е с тънка, леко оредяваща и по-скоро мазна коса.

# 479
  • Бургас
За блясък на руса коса може маска с касия.Пише, че дава леко златисти отенъци.

Кажи после какво е станало със златистата боя.

Защо не пробваш глос с къна и балсам  на твоята коса, може да ти свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт