Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 469
  • 794
  •   1
Отговори
# 480
  • волно калдъръмче
Разполагаш ли с рецепта за постигане на цвета със съотношение на къната, индигото и амлата?  Лисичав отенък на тъмна основа е точно това, което искам 😊.
Индиго не ти трябва, косата ти е доста тъмна и лисичавото едва ли ще се получи. Според мен може да пробваш да нанесеш къната веднага след разбъркването. Пробвай две части къна, една част амла и една част касия.

Тук едно момиче с тъмна коса първо се изсветлява и после се боядисва. Много ми допада цветът.
https://blog.hennafox.com/2016/09/%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a … 8f%d0%bd%d0%b0-2/

# 481
За блясък на руса коса може маска с касия.Пише, че дава леко златисти отенъци.

Кажи после какво е станало със златистата боя.

Защо не пробваш глос с къна и балсам  на твоята коса, може да ти свърши работа.
Добре звучи 😊, може ли точна рецепта с пропорции?

# 482
  • Бургас
Веднъж си правих, но сложих директно къната и стана слабо забележимо на белите косми и повече не повторих.Мисля, че ще стане по-добре с оксидирала къна и балсам за коса. Апликация, около час-два.За количество, за твоята коса може би около 2-3 с.л къна и балсам горе долу пак толкова.Би трябвало да даде червеникави отблясъци и по-лесно от къносване.

# 483
Момичета, благодаря за отговорите 😊. Отенъкът, който ми се иска да постигна е горе-долу такъв, като е ясно, че на тъмна основа няма да е толкова светло, но да е меден отблясък, а не винен.

# 484
  • Бургас
Мисля, че ще го получиш с само с къна.Тя дава червено-оранжеви тонове.За вишнево трябват добавки и пак не мисля, че ще стане вишнево като от боя.

# 485
  • В полите на Пирин планина
Къната дава точно такъв оттенък - ръждиво-червен.

# 486
Това на снимката прилича на тицианово червено направо.
Ако става от къна, ще е супер. Но пак зависи каква е основата. Аз като гледам косата ми в краищата колко е избледняла откакто не ползвам боя, а само къна...чак ме хващат едни притеснения да не стана пак като морков.
Че няколко опита имам с червено върху русо и ужасно умито червено се получаваше след няколко измивания. Сега поне основата ми е по-тъмна.
С това омазняване обаче не знам как ще се оправям. Нещо не ми харесва идеята постоянно да си ръся някакви билки по главата. Да не говорим, че нямам толкова време само с една коса да се занимавам. Иде ми вече всеки ден да си мия косата.

# 487
Момичета, благодаря за отговорите 😊. Отенъкът, който ми се иска да постигна е горе-долу такъв, като е ясно, че на тъмна основа няма да е толкова светло, но да е меден отблясък, а не винен.

Това се постига точно само с чиста къна.
Дори на втората снимка ясно се вижда цветът на пръстите на момичето, как се е къносвала. Trollface

# 488
Това на снимката прилича на тицианово червено направо.
Ако става от къна, ще е супер. Но пак зависи каква е основата. Аз като гледам косата ми в краищата колко е избледняла откакто не ползвам боя, а само къна...чак ме хващат едни притеснения да не стана пак като морков.
Че няколко опита имам с червено върху русо и ужасно умито червено се получаваше след няколко измивания. Сега поне основата ми е по-тъмна.
С това омазняване обаче не знам как ще се оправям. Нещо не ми харесва идеята постоянно да си ръся някакви билки по главата. Да не говорим, че нямам толкова време само с една коса да се занимавам. Иде ми вече всеки ден да си мия косата.

И аз не знам с това омазняване как ще се справя, през ден я мия, а е за миене всеки ден.. По принцип бях със суха и къдрава коса, когато се боядисвах, сега вече не е къдрава, вярно и суха не е, яма много често е за миене …

# 489
И аз я мия през ден.
Първият ден беше суха. Вчера вече леко мазнееща. Днес е срамно мазна. Чак ми се прецепва. Ама то остави моите особености, но и въздухът е ужасно мръсен. Та, нищо чудно.

# 490
Омазняването понякога се увеличава и като започне отоплителният сезон, по не при мен има разлика. То не че е чак толкова зле цялата зима, но има някакъв период като приспособяване. Отделно като дойде баш зимата и започна да нося шапки, но това е вече друго. Както и наелектризирането от пуловерите също, кара ме да я пипам и отмятам по-често и това я замазва за нула време. Самото къносване поне при мен не влияе, с мазна коса съм цял живот и съм пробвала какво ли не.

# 491
Ще пробвам само с къна тогава. А да питам, ако добавя малко балсам в нея, след като е отделила цвят, дали ще промени покритието или цвета по някакъв начин. Защото си мисля, че ще ми е по-лесно да я нанеса с балсам.

# 492
  • В полите на Пирин планина
Може да се добави глицерин с тази цел. Освен това хидратира косата.

# 493
  • Бургас
Ще пробвам само с къна тогава. А да питам, ако добавя малко балсам в нея, след като е отделила цвят, дали ще промени покритието или цвета по някакъв начин. Защото си мисля, че ще ми е по-лесно да я нанеса с балсам.

Няма да е много силен цвета като глос,  но ще даде отблясъци. Ако искаш силен цвят направи истинско къносване, с дълго оксидирала къна +глицерин и/или масла и стой поне 4 часа.

# 494

Няма да е много силен цвета като глос,  но ще даде отблясъци. Ако искаш силен цвят направи истинско къносване, с дълго оксидирала къна +глицерин и/или масла и стой поне 4 часа.
А маслата не пречат ли също на закрепването? Изхождки от това, че по косата не трябва да има  себум преди къносване и това, че с масла се сваля цвят? И какво масло препоръчваш и колко? Аз много харесвам бадемовото, отразява ми се добре. Косата ми е нормална.

Общи условия

Активация на акаунт