Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 441
  • 794
  •   1
Отговори
# 570
Бях сега до Зоя, взех си гел от алое, ще пробвам първо на ръката и после ще видя да се намажа, четох, че дори може да се ползва вместо шампоан.
Изкуших се и си взех билковата смес на Хеннафокс за измиване, ще направя patch тест и ще преценя.
Иначе отивам после до аптеката за миещо блокче.

Мила, щом имаш вече алое, бих ти препоръчала тази рецепта ( но все пак прецени дали е подходяща за  този проблем, не съм сигурна  медът  как би повлиял). Винаги ме е спасявала, ако почувствам косата си по-суха и наистина дава резултати:) Няколко пъти съм я пускала тук в предишни теми:
https://blog.hennafox.com/2009/11/%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B6 … 0%BE%D1%81%D0%B0/
Успех!

# 571
  • София
Имат, само че искам да пробвам с нещо, което не е точно шампоан. Ще го взема това измивно блокче, ако не стане за косата - поне ще го ползвам за ръце.
Набелязала съм си и един арабски магазин със сапуни от Алепо, утре ще мина да ги видя. Поне и тях мога да ползвам и за други цели.
Че купих 8 шампоана за месец и половина, направо не знам сега какво да ги правя 😂.
Ще пробвам и със щипка сода в шампоан (но кой?).
Мерси за съветите, ако на някой му хрумне още нещо като идея - ще се радвам да сподели.

Аз съм си мила косата със сода за хляб и шампоан. Много е силна содата и косата става много суха, на клечки, без жизнена.

И аз мисля, че алоето и медът трябва да успокоят кожата.
Можете да добавите и бизаболол, който е успокояваща съставка на ЕМ от лайка.

# 572
Мерси за отзива за содата.
Бизабололът, доколкото знам е много успокояваща съставка, само че някаква идея как да се сдобия с него?
Или просто да ползвам ЕМ от лайка?
Иначе пробвах гела от алое, който си купих като тест на ръката, няма реакция и утре със сигурност ще се намажа с него. Мед също мога да пробвам като маска, поне той със сигурност е прекрасен за кожата, ползвам го редовно за други козметични цели.
Иначе гледам някакви рецепти, обаче в повечето има някакви глини и не смея, че да не ми падне цвета.
А след 2 месеца въздържание от боядисване поне косата ми изглежда прекрасно, мога да споделя, че дори и само  час и 15 мин. ми бяха предостатъчни, за да се оцвети хубаво. 😀

# 573
Аз също си мия косата от време на време със сода, защото от шампоаните ми се омазнява бързо / видимо все още не съм си намерила точният /. От содата нямам оплаквания. За това дали сваля цвета не мога да кажа - моята е къносана, но с цвят близък до моят си и нямам много бели коси.

# 574
  • София
Мерси за отзива за содата.
Бизабололът, доколкото знам е много успокояваща съставка, само че някаква идея как да се сдобия с него?
Или просто да ползвам ЕМ от лайка?
Иначе пробвах гела от алое, който си купих като тест на ръката, няма реакция и утре със сигурност ще се намажа с него. Мед също мога да пробвам като маска, поне той със сигурност е прекрасен за кожата, ползвам го редовно за други козметични цели.
Иначе гледам някакви рецепти, обаче в повечето има някакви глини и не смея, че да не ми падне цвета.
А след 2 месеца въздържание от боядисване поне косата ми изглежда прекрасно, мога да споделя, че дори и само  час и 15 мин. ми бяха предостатъчни, за да се оцвети хубаво. 😀

Моя го купувам от тук:
https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/actif-cosmetique … ol-bio-aroma-zone
Можеш и ЕМ от лайка ако имаш

Идеята ми дойде от този шампоан
https://www.amazon.de/-/en/Naturkosmetik-Sensitive-Shampoo-Organ … Caps%2C109&sr=8-5
Много пъти съм казвала, че съм супер доволна от шампоаните на санте, както и цялата ми фамилия.
Точно този не съм го ползвала

# 575
Здравейте,
какво ви е мнението за подобна боя
https://apteka.framar.bg/30093722/%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B5%D0%BC … 8F%D0%B2%D0%BE-30
дали си струва да се опита?
До колко щадяща косата мислите че е?

# 576
Здравейте,
какво ви е мнението за подобна боя
https://apteka.framar.bg/30093722/%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B5%D0%BC … 8F%D0%B2%D0%BE-30
дали си струва да се опита?
До колко щадяща косата мислите че е?
Тук се обсъждат къна и билки. Тази боя си е химия и изобщо не е за тази тема, по-скоро в друга тема трябва да попиташ.

# 577
Момичета, кажете какво да забъркам за да докарам кафяво кестеняв цвят. Някоя от билковите бои дали ще направи подобен цвят?

# 578
Аз на тази снимка виждам поне два различни кафяви цвята, може и повече да са на отделните кичури...

# 579
Здравейте момичета, след дълги години тормоз върху косата ми най-накрая реших да се погрижа за нея, зарежа боядисването с химически бои и да се къносам🙃 Първо, благодаря за прекрасната тема, прочетох доста, и научих доста. Купих си къната на култиваторс в цвят черно и днес смело се намацах. Имам около 10-15% бели коси, повечето ги покри, други стоят една идея по светли. До тук добре… разочарованието ми дойде от факта, че косата ми не е черна, ама изобщо не е черно. Нямам никаква промяна на цвета. За последно съм се боядисвала преди месец, цвета ми е средно кестеняво. Да не би да не хваща върху боята, или просто трябва време, за да се натрупа цвета? Очаквах поне малко да я потъмни, а то никаква разлика почти☹

# 580
Не съм от опитните, но ще ви споделя моите наблюдения.Мисля, че в следващите няколко часа /24ч/ можете да очаквате косата още да потъмнее.Аз лично с Култиватор цвят карамел съм почти черна от две апликации.Белите коси не ми покрива, само ги оцветява в рижав цвят.Общо взето от готовите билкови бои на Хенафокс съм по-доволна - не е толкова тъмно оцветяването и по-дълго се задържа върху бялата коса при мен.

# 581
И за мен Култиваторс е пълно разочарование. Освен, че не хвана бургундито ами и 2 седмици по-късно имам като една ивица в корена оранжево. И си личи най-вече като съм вързана, а аз в 90% от времето съм вързана.

# 582
здравейте момичета,
Според мен търговците на къна слагат в нея боя, за да я купуваме.
Къната има сивкаво зелен цвят. На снимката на първа страница това е сместа долу в дясно под кафявата смес,
Днес получих къна от  маг. Зоя  "'BIO ORGANIC 100%, като налях гореща вода се оцвети веднага , червено кафява паста. Според мен истинската къна  си пуска цвета когато се допре до косата.
не знам дали ще я сложа на косата си , а съм побеляла.
Виждала съм къна на египетския пазар в Турция на камари  непакетирана , може би това е истинската къна.
Къната има само един цвят -рижава. Всичко друго е боя+къна.
На къната  хенна фокс силно се съмнявам.

# 583
  • Бургас
Хена фокс е истинска къна-само растение.Тя е зеленикава и оцветява рижо.

Вече билковите бои имат и по нещо друго.Аз пробвам кестенявата, но тя не оцветява толкова добре, колкото къната.Явно другите растения не правят силен цвят.

Освен да видя и тъмнокестенявото какво ще направи на белите коси.

# 584
  • Бургас
Галчудо, виж къна+хибискус. Доста по-тъмно от обикновена къна стана при мен, току що се измих.
Бая хибискус сложих на 100 гр къна, поне 5-6 супени лъжици.
Но ползвах 1/2 от сместа.
Тук са белите коси:

Като цяло:

Общи условия

Активация на акаунт