СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 861
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
Много хубаво и полезно звучи всичко. Предвижда ли се да правите това обучение и в други градове, например в гр.Бургас или да се предава онлайн, за да могат всички, които имат интерес да гледат?

# 556
Здравейте, Aria! Благодарим за интереса към събитието ни Hug
За момента не сме предвидили следващи обучения, но можете да следите YouTube канала ни, където съвсем скоро ще качим две нови видеа, създадени именно за бременни и новородени в колата.

# 557
Днес се притеглих на гладно, 15 седмица, т.е. четвърти месец и половина , 5кг съм качила. Надявам се е добре и да не качвам много 🤣

# 558
Elza С тези месеци ми става пълна каша. Сега гледам в един сайт за термин. И пише, че в 16 с. вече съм официално бременна от 4 месеца.
Ама все тая, то терминът си е горе-долу сигурен.

# 559
Аз мисля, че 4ти е эт 14 до 18 не знам дали включително или не.

# 560
Вижте какво намерих, календарни , лунарни месеци ,тук е ясно написано.

# 561
  • София
Точно така, и аз го смятам по календарния, поне приложението ми в телефона така ми показва. В 3 мес. има там една допълнителна седмица, не зная защо  Grinning Както казах- при мен съвсем не е ясно в коя съм- бебето е на едно мнение, календарите на друго...

# 562
Kanari ти не мина ли БХС ,какъв термин ти писаха. На мен ми казаха каквото изчислят и го пишат тогава това остава и не се променял повече. Изчисляват според бебето , а не последния цикъл.

# 563
Здравейте! Аз днес бях при нов за мен доктор, който харесах от раз, и смятам да се преориентирам направо. 🤪
Запазиха ми час и за ФМ (той е ФМ специалист също, но понеже е адски натоварен - живот и здраве, ще съм 23+1  тогава.. по спомен/инфо от първа страница, ФМ следва да е по-рано?, но пък нищо не казаха).
И най-сетне имам потвърждение за пол (досега беше само предположение, но пък предположението се оказа вярно 😋) - момиче, точно каквото си пожела/науми каката вкъщи. Та сме щастливи 🌸

# 564
  • София
Kanari ти не мина ли БХС ,какъв термин ти писаха. На мен ми казаха каквото изчислят и го пишат тогава това остава и не се променял повече. Изчисляват според бебето , а не последния цикъл.
Ох, при мен точно обратното. На бхс нищо не казват-там само взимат кръв и ти връщат статистическите резултати за аномалии. Предполагам, че имаш предвид феталната- там казаха- независимо от големината на бебето, краткия цикъл и ранната овулация, терминът си се изчислявал по 1ви ден на последен цикъл. После това го каза и Ташков. Даже ми се скара,че съм отишла рано на фетална. Обаче пък предната лекарка специално ми каза да ида по-рано, иначе ще изпуснем момента... ей такива тъпотии...така че терминът ми официално е 24.09. Неофициално е 14.09., реално съм сигурна, че ще родя на 15-16.09. (баш в лудницата на 1ви учебен ден) Grinning Така бях и с близначките и родих точно на деня, на който мислех и казах, че ще родя, 2 дни преди секциото, за което лекарят настоя да изчакам.

# 565
И аз съм на 24.09 по термин Grinning

# 566
Момичета, имате ли контракции? Разкажете повече за тях ако ги имате… засичате ли ги, по колко са, колко е нормално да имаме, какво представляват? Продължителното втвърдяване на корема докато седим или сме прави (30 Мин например, не съм засичала де), брои ли се за контракция?
Нещо прекалено много съм се притеснила с тези контракции вече, чета и за преждевременно раждане и се стряскам още повече. Уж пия магнезии, но не знам моите дали не са прекалено много…

# 567
Дарлинг, аз мисля, че онзи ден имах. Събудих се в 3 посред нощ и ми беше стегнат и твърд корема. Изплаших се малко. Предните два три дни имах болки в прасците. Почнах магнезий. Ако се притесняваш, иди на консултация, за да видите бебето.

# 568
Бях на преглед, АГ ми каза, че имам и от тогава започнах да се опитвам да следя.

# 569
Kanari, могат да ти сменят термина заради размера. Моят АГ ми измести термина с 5 дни на феталната.

Общи условия

Активация на акаунт