СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 875
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Как сте с килограмите?
Аз около 4,5 съм качила. Което доста ме тревожи. Не искам повече от 15 Sad
И мислех да ходя много пеша и да тренирам, ама как да стане с тия зацапвания и с контракции бях онзи ден Sad

# 541
Здравейте момичета Simple Smile

Joyforall, бързо оздравяване Flowers Four Leaf Clover

Elza2020, за мен това с килограмите е толкова относително, че изобщо не се меря дори. Колкото толкова. Доколкото зависи от мен се старая да се храня добре, с достатъчно плодове и зеленчуци и колко се може по-малко джънк, тесто и сладко. Оттам нататък вече има толкова други фактори, че няма смисъл да се сравнява кой колко и какво. Аз например с първата бременност качих 25кг, които естествено след това свалих, но аз качвам супер лесно. Цял живот съм на диети и винаги все над нормата, тъй че си знам, че освен ако не гладувам и сега няма да падна под 20ката Laughing А и забравих да кажа, че миналия път след осмия месец спрях да ям, щото киселините щяха да ме изгорят на клада Laughing

Лизи, супер са бебоците Simple Smile Радвам се за хубавите новини Simple Smile

Аз днес бях при д-р Чачева. Останах с хубави впечатления от нея и ще се виждаме на всеки 2 седмици. Записах час и за женска консултация при д-р Михайлович в Надежда и ще се местя явно там. Чачева ни успокои, че за момента нещата са ок. Не се е развил Т-синдром. Разликата в транслуценциите в началото се е дължала на различните размери на бебета и че, едното има повече плацента и затова върви по-голямо с няколко дни, но засега са в нормите. Хубавото е, че и двете растат пропорционално и с еднакви темпове, но просто от началото още си имат разлика. Иначе ми обясни и за всички останали рискове, които можем да срещнем и сега наистина се чувствам по-спокойна и  да кажем в сигурни ръце.

# 542
А защо с Чачева ще се виждате на две седмици, за обикновени прегледи или някакви фетални морфологии?

Здравейте момичета Simple Smile

Joyforall, бързо оздравяване Flowers Four Leaf Clover

Elza2020, за мен това с килограмите е толкова относително, че изобщо не се меря дори. Колкото толкова. Доколкото зависи от мен се старая да се храня добре, с достатъчно плодове и зеленчуци и колко се може по-малко джънк, тесто и сладко. Оттам нататък вече има толкова други фактори, че няма смисъл да се сравнява кой колко и какво. Аз например с първата бременност качих 25кг, които естествено след това свалих, но аз качвам супер лесно. Цял живот съм на диети и винаги все над нормата, тъй че си знам, че освен ако не гладувам и сега няма да падна под 20ката Laughing А и забравих да кажа, че миналия път след осмия месец спрях да ям, щото киселините щяха да ме изгорят на клада Laughing

Лизи, супер са бебоците Simple Smile Радвам се за хубавите новини Simple Smile

Аз днес бях при д-р Чачева. Останах с хубави впечатления от нея и ще се виждаме на всеки 2 седмици. Записах час и за женска консултация при д-р Михайлович в Надежда и ще се местя явно там. Чачева ни успокои, че за момента нещата са ок. Не се е развил Т-синдром. Разликата в транслуценциите в началото се е дължала на различните размери на бебета и че, едното има повече плацента и затова върви по-голямо с няколко дни, но засега са в нормите. Хубавото е, че и двете растат пропорционално и с еднакви темпове, но просто от началото още си имат разлика. Иначе ми обясни и за всички останали рискове, които можем да срещнем и сега наистина се чувствам по-спокойна и  да кажем в сигурни ръце.

# 543
Съгласна съм за кг. Аз качих 20 предишния път. Просто си надявам не защото няма да ги сваля, а защото юли и август ще видя зор Sad

# 544
Аз съм с близнаци и точно това си мислех вчера, какво ли ще ми е в топлите месеци, преди да забременея качих 5кг, след това още 5 кг по време на бременноста, а съм едва в 17+6гс.  Лекаря на ЖК ми казва, че трябва да кача от 18 до 24 кг, което е малко плашещо Rolling Eyes  ако кача още 20 кг ще стана около 87 кг, лятото ще пукна, няма да мога да се движа сигурно.

Съгласна съм за кг. Аз качих 20 предишния път. Просто си надявам не защото няма да ги сваля, а защото юли и август ще видя зор Sad

# 545
Момичета, аз с тоя гнусен вирус пак свалих. Сега съм 56, но съм дребна, само 160, та не ми се ще да се ошишорвам. С първото дете влязох да раждам над 70 и бях като Хъмпти Дъмпти. Grinning

# 546
Аз съм 170 см висока и лекаря иска да стана 87кг Confused Хъмпти Дъмпти ще изглежда слаб пред мен Joy

Момичета, аз с тоя гнусен вирус пак свалих. Сега съм 56, но съм дребна, само 160, та не ми се ще да се ошишорвам. С първото дете влязох да раждам над 70 и бях като Хъмпти Дъмпти. Grinning

# 547
Лизи, следи ги за всички възможни еднояйчни проблеми, както тя се изрази. Така че в този смисъл, да, те са си фетални морфологии прегледите при нея. Отделно ще си ходя на женска консултация за изследвания и всички други неразположения.

За износването на кг съм на 100% съгласна. Аз съм 165см и като влязох да раждам 2017 бях 90кг. Хъмпти Дъмпти може само да гледа и да завижда Laughing Ама тогава беше и края на ноември де, тъй че сега ще е страшно.

# 548
Предишния път забременях 58 родих 78. Качих 20, свалих 23 за година и половина.
Сега обаче стартирам от 62 Sad вече съм почти 67. Не искам да ставам повече от поне предния път. Тоест до 78 имам още 12 🤣 а то качването тепърва предстои. Не ям толкова, не е ат това при мен.а от това, че не де движа

# 549
  • София
Как сте с килограмите?
Аз около 4,5 съм качила. Което доста ме тревожи. Не искам повече от 15 Sad
И мислех да ходя много пеша и да тренирам, ама как да стане с тия зацапвания и с контракции бях онзи ден Sad

7. и то преди 2 седмици, когато бях във 2 седмица на 4 мес. Много са ми, ама това е положението. Писала съм, че с близначките качих 16. Само. Но от 7 нататък незнайно защт спрях да наддавам. А в 9 мес и аз не можех да хапна повече от хапка заради киселините, но не помня да не съм яла, де, аз вечно ям, даже точно преди да ми изтекат водите си бях направила гризхалва Grinning остана си в хладилника. Оттогава ми се яде...Grinning
Аз пък съм кобила- 177 съм висока и бях като строен боен кон. Огромен корем. Много мъка. Само седнала можех да спя още от 7 мес натам. На дивана в хола спях, облегната на облегалката и с възглавницата за бременни.
Искам да ямздравословно, но не мога Sad Яде ми се. Не знам какво да правя, преживям някви лимецови чипсове,които ми присядат от сухота и ми иде да се гръмна.

Pan_pan, супер, радвам се, че всичко е наред. Може да се засичаме в Надежда Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 17:18 от Kanari

# 550
Оххх и аз съм така. Все ме влекат боклуци, откакто забременях. Миналата бременност качих почти 30 кг на моите 165 см, сега тръгнах и от повече покрай празниците-64 . Сега се старая да се храня правилно, ама например все някой сладолед си пробива път постоянно в главата ми и не ми дава мира. За сега съм +6, дано да се озъптя малко тоя път и поне да да по-малко качените. Добре, че ги свалям после, ама като знам колко е трудно…

# 551
Аз не съм качила нито един кг, даже смъкнах. По- скоро си върнах предишните кг, защото се бях ошишкала по време на процедурата инвитро. Ама така ме влекат всякакви боклуци, че вече си мисля, че вредя на бебока. Гледам да ям и някакви пресни зеленчуци и плодове, но по това време на годината те едни зеленчуции 🙄

# 552
Аз съм 168 см висока, стартирах на 78 кг, вече съм 85. ИТМ ми е 30, което си е затлъстяване. АГ е доста притеснен, още повече, че предната ми бременност завърши с преклампсия. Другия месец ще ми пуска и тест за диабет.
 Това е при условие, че изобщо не ям въглехидрати. С ПКЯ съм и на противозачатъчни, спрях ги септември и докато забременея качих доста. А уж всички хормони са в норма, нямам инсулинова резистентност… Никой не може да ми обясни защо качвам така.
Предната бременност влязох да раждам над 100, нз колко, може би към 110. Но от прееклампсията задържах много вода и реално излязох от болницата 85.

# 553
  • София
Да не забравяме и факторът възраст, освен гени- има огромна разлика в трупане на килограми на 20 30 и 40. И особено огрмона разлика в свалянето им.

# 554
Драги майки, привет Hug
Ние сме Милена и Ради от Деца на борда - единствената платформа у нас, посветена на детската безопасност в колата. Ние вярваме, че ако родителите знаят колко е важно да возят детето си правилно в автомобила, никога не биха го возили по друг начин!

Ето защо (с позволението на админ), искаме да ви поканим на безплатно практическо обучение на тема "Безопасност в колата за бременни и новородени". Знаем, че ако на този етап разберете колко важно е правилното обезопасяване на детето в автомобила, никога не бихте направили компромис с това!

Ето и основните теми, по които ще си говорим:
    - как е правилно да се обезопасява бременната жена в автомобил;
    - какви допълнителни приставки към автомобилния колан има, специално за бременни и кои са безопасни за ползване;
    - как да изберете столче за бебето;
    - как правилно да поставяте бебето в столчето му;
    - колко дълго може бебето да седи в столчето за кола;
    - как да разберете дали столчето на бебето вече е умаляло и е време за смяна;
    - как не бива да возите бебето в колата;
    - как да сте сигурни, че на бебето му е комфортно по време на път;
    - какво още е важно да знаете за безопасността в колата за бременни и бебета.

Ще ви разкажем всичко, което знаем, ще ви покажем основните неща и ще отговорим на всичките ви въпроси.

Дата: 10 април 2022 г. (неделя)
Начало: 10:30 ч. и 16:00 ч. (изберете едно от двете)
Адрес: СОХО - Софийска холистична компания, ул. "Искър" 4, партер
Продължителност: 1.5 часа
Осигурили сме напитки, от вас се очаква да донесете доброто си настроение Blush

Предвидили сме две идентични обучения от 10:30 и от 16:00 ч. Ако желаете, можете да дойдете със столчето за бебето си, за да получите съвети за правилен монтаж в колата.

Участието изисква предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени:
- за обучението от 10:30 ч. можете да се регистрирате ТУК:
- за обучението от 16:00 ч. можете да се регистрирате ТУК:

Ако искате да дойдете с половинките си, е необходимо да направите регистрации и за тях 🙂

Ще се радваме да ви видим Hug

Общи условия

Активация на акаунт