СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 881
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, момичета!

Аз съм от октомврийската група, но искам да попитам и тук - дали може да ми дадете препоръки за следящ АГ в Майчин дом?

Насочила съм се към д-р Клисурски за момента, но искам да чуя и други мнения.

Благодаря Ви предварително!

Здравей, аз съм доволна от Максим Яков при него се следя.

# 526
  • Варна
Здравейте, момичета!

Аз съм от октомврийската група, но искам да попитам и тук - дали може да ми дадете препоръки за следящ АГ в Майчин дом?

Яков преглежда в Майчин дом Варна, а жената пита за София Simple Smile

# 527
Ооо много се извинявам не разбрах. 🙂
Здравейте, момичета!

Яков преглежда в Майчин дом Варна, а жената пита за София Simple Smile

# 528
  • София
Elza, напълно те разбирам. Аз изпитвам ужас всеки ден, че нещо ще стане и ще тр.да легна или по-зле-да вляза в болница. Но каквото такова, все пак трябва пазене. Относно течението- понеже и аз съм обсебена и все още при всяко прорязване търча да се проверявам- в момента било напълно нормално да има бяло и жълтеникаво течение в увеличена форма. Аз имам, много. А вече от 2 седмици не съм на утрогестан. Лекарят ми пусна микробиология и бях сигурна, че ще излязат гъби, но се оказах абсолютно чиста. Така че явно си е от организъм. Вчера включително се блещих да изучавам цвета, но си е жълт. Не кафяв. Моят преглед е чак на 11, така че така избутвам в тези големи паузи Grinning

# 529
Днес най - сетне се записах на женска. До сега си ходех на частно в нлуг град, където ще раждам.
Доволна съм. Ноооо имам контракции или поне 1 беше със сигурност, получих я веднага щом легнах на леглото... много гадно. Каза ми да пия но шпа и да лежа повече. И да си меря кръвното 3 пъти на ден. Беше ми 130 на 90, после 125 на 80. Но според мен се притесних.
Та сега лежа у нас.....

# 530
Момичета, аз съм явно с КОВИД. Нямам обоняние и вкус днес. Удари ме ужасно в синузита и постоянно се потя. По принцип си бия фраксипарин и пия натаспин, но моля ви, споделете опит - имаше ли последици върху бебоците. Ясно е, че ще ми мине на мен, но ми е много притеснено за бебето.

# 531
Аз бях с ковид в 11г.с., ужасно се притесних за бебето. Имах супер силно главоболие първите два дни денонощно, след това една седмица хрема. Слава богу само с това се разминах, без температура и кашлица. Всичко е наред в момента с бебето, стискам палци да мине леко и бързо при теб! ❤

# 532
  • София
Всичко зависи как ще протече- ако е леко и не се стигне до поражения на дробовете, не би трябвало да повлияе на бебето. А ако има кашлица и по-тежко развитие, вече сме в такава седмица, че може антибиотик, така че няма страшно. Най-гадно е да е в първите седмици- всичко е забранено. А аз бях и с отлепване и не трябваше нито да кашлям, нито да се духам. Някъв ад.
Натаспинът е важен. Витамини- нека лекарят каже какви, имуностимулиращи по-скоро, друго нищо не можеш да направиш. За синузитът- инхалации с физиологичен.

# 533
Аз бях в 3-4 седмица с ковид и тогава не знаех, че съм бременна. Съответно отидох в кодив отделение и там бях прегледана и ми изписаха антибиотик, имуностимуланти и какво ли още не. Бях ги пила всички неща 6 дни и лекарите ми казаха, че в толкова ранни седмици и всички лекарства е божа работа какво ще стане. 7-8 дни бях с постоянна температура, болки в главата и хрема. След като разбрах за бебето спрях всичко и започнах да пия само биозин мама и натаспин. Слава богу до ден днешен всичко е наред. Така че колкото и да е зле с прием на лекарства ще се оправиш. Просто не падай духом и по добре отиди да те прегледат. Успех!

# 534
Благодаря ви за куража, момичета. Аз бях на лекар в петък. Тогава все още има от ниската температура 37.3. Зачервено гърло, без хрипове, нямам кашлица. Само много секрети от носа, които ми се стичат в гърлото и е много неприятно. Също неприятно главоболие. От вчера усетих осезаема загуба на обоняние и вкус. Правих си бърз тест, който излезе отрицателен. Като цяло не е тежко състоянието ми, нямам дори температура в момента, ваксинирана съм, просто ми е тревожно какво е отражението върху плода, надявам се да няма такова. Simple Smile)

# 535
Joyforall бъдете спокойна. Аз в 6-7 седмица изкарах Ковид и сега преди десетина дне нещо като грип. Имаш чувството че никога няма да ти мине, но минава. Стеримар в носа и инхалации ми помогнаха до някъде плюс витиманите които си ги пия. Кураж ще мине!!

# 536
  • София
Не се притеснявай- не че тия тестове са много показателни, но може пък и да е грипа. (и него го минах). Секретите са ужасни и напълно те разбирам, от тях ми се повдигаше много. А за обонянието ти завиждам- в кръга на шегата, моето така и не изчезна и до ден днешен е мног обострено и ми става зле от всичко. Според мен щом си и ваксинирана, ще мине леко. И уж казват, че после бебето щяло да има и то имунитет.

# 537
За синузит си слагам на челото морска сол загрята на колон и после я изсипвам в кърпичка и така на челото, колкото може по-гореща без да се изгаря кожата, разбира се. По3-4 пъти на ден за няколко дни.

# 538
Момичета, на вас кога спря да ви се гади? Аз съм 12+4, но си е все същото, вечер е нетърпимо. При вас кога отмина?

При мен в 11 седмица започна рязко да намаляват тези неразположения и до 12та вече нямаше и помен. Вече съм в 17та и не съм имала повтаряне за симптомите. Стискам палци да мине бързо, в момента, в който ти просветне започва красивата част от бремеността.

# 539
Аз съм 17+5 гс и още ми се гади, преди повръщах по 3,4,5 пъти на ден, сега по един път на ден. При всеки е различно явно Confused

Редактирам :
Забравих да дам отчет, днес бях на фм, и едното бебе не поиска да се обърне за да му измерят гръбнака, седях 2:30ч, обикалях коридора, за да се събуди и завърти, но не стана, пих кола, разхождах се и накрая се обърна Joy голям зор беше, та всичко е наред и с двете бебчета, около 240 гр са, и 16, 17 см, доста са пораснали,  преди две седмици бяха по 100 грама Blush

Момичета, на вас кога спря да ви се гади? Аз съм 12+4, но си е все същото, вечер е нетърпимо. При вас кога отмина?

При мен в 11 седмица започна рязко да намаляват тези неразположения и до 12та вече нямаше и помен. Вече съм в 17та и не съм имала повтаряне за симптомите. Стискам палци да мине бързо, в момента, в който ти просветне започва красивата част от бремеността.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 00:13 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт